Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Elkezdődött a márciusi tévézés!

A préri urai - Viasat3, március 1. péntek, 21h

Texasban olykor elmosódik a határ a becsületes emberek és a törvényen kívüliek között. Toby, az elvált apa jobb életet szeretne a fiának, az indulatos Tanner viszont most szabadult a börtönből. A két testvér összefog, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. Toby és Tanner sajátos és veszélyes módját választják a pénzszerzésnek, rablásokból akarják megszerezni a hiányzó pénzt. Hamarosan nyomukba ered egy könyörtelen Texas Ranger.

 

Az utolsó lovagok - RTL HÁROM, március 1. péntek, 21h

Lord Bartok (Morgan Freeman) nem hajlandó behódolni az uralkodó korrupt miniszterének, Mottnak (Aksel Hennie), aki dühében kisemmizi a családját és arra kötelezi Raident (Clive Owen), Bartok legendás parancsnokát, hogy végezze ki a saját urát. Mott tudja, hogy ezután már nincs biztonságban, ezért mindent elkövet, hogy Raident is halálra ítéljék. Ám az uralkodó ok nélkül nem engedélyezi, mert tart a nép haragjától. A miniszter titokban ráállítja Raidenre az embereit, akik minden lépését figyelik. Raiden azonban nemcsak a hűségéről és bátorságáról legendás, hanem a ravaszságáról is.

 

Árész, a jövő harcosa - Moziverzum, március 1. péntek, 21h

A közeljövőben a világrend megváltozik. Franciaország 15 millió munkanélküli polgárával szegény országgá válik. Népe a lázadás és a beletörődés között ingadozik, és a televízió által közvetített ultrabrutális harcok formájában talál kiutat, amelyekben a játékosok legálisan doppingoltak és gátlástalanul játszanak.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - AMC, március 1. péntek, 21h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Angyalok és démonok - Viasat Film, március 1. péntek, 21h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

007 Nincs idő meghalni - Mozi+, március 1. péntek, 21h

James Bond a nyugdíjasok gondtalan életét éli Jamaicán, miután "letette a fegyvert". Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, Felix Leiter, aki egy új, minden eddiginél veszélyesebb küldetésben kéri Bond segítségét. Az egykori 007-es ezért újra felölti az öltönyt, hogy egy olyan bűnöző nyomába eredjen, aki egy, az egész emberiségre veszélyes technológia birtokában van. Bond-nak ehhez régi ismerősei, esetenként akár egykori ellenségei segítségét is igénybe kell vennie, miközben korábbi kedvese, Madeleine is ismét feltűnik ügynökünk életében. A nő jelenlétével az ügy személyessé válik Bond számára, aki kész mindenkin átgázolni, hogy megmentse élete szerelmét, és annak gyermekét.

 

Sivatagi cápák - AXN, március 1. péntek, 21h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Küzdelem a magasban - Film Mánia, március 1. péntek, 21h

Gretchen Blair FBI ügynök egyszerű utazást tervez Washingtonba, de kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot: ha egy tolvajt biztonságban eljuttat az úticéljuk végállomásáig, 75 millió dollárt kap. A gépet hamarosan eltérítik a férfi üldözői, s keresik hiányzó tulajdonukat. Gretchen mindent megtesz, hogy ne csupán ügyfele, hanem mindenki életét megmenthesse.

 

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, március 1. péntek, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

Sharknado - Cápavihar - AMC, március 1. péntek, 22.20h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat. Egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons _ Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid _ Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.

 

Fedőneve: Sólyom - Film Mánia, március 1. péntek, 22.40h

John Chapman, alias Falcon tengerészgyalogos, akit poszttraumatikus stressz kínoz, ezért pedig leszerelik. Amikor azonban húgát brutálisan megtámadják Brazíliában, odautazik, hogy segíthessen rajta. Ehhez az alvilággal és a helyi korrupt rendőrökkel is szembe kell szállnia.

 

Tolkien - Moziverzum, március 1. péntek, 22.45h

A Gyűrűk Ura írójának fiatalkori évei elevenednek meg, amikor az árva írópalánta egy csoport kiközösített diák körében talál barátságra, szerelemre, művészi inspirációra. Miközben felnőnek, a szövetségük egyre erősebbé válik, együtt tapasztalják meg a szeretet és veszteség érzését. Az első világháború kitörése azonban azzal fenyegeti a kis közösséget, hogy szétrombolja szövetségüket. Mindezek a tapasztalatok arra ösztönzik Tolkient, hogy megírja Középfölde történetét.

 

Ready Player One - Viasat3, március 1. péntek, 23.15h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Legenda vagyok - AXN, március 1. péntek, 23.20h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Terminátor 3.: A gépek lázadása - Mozi+, március 1. péntek, 23.40h

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connor-nak sikerült megakadályoznia azt a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Connor-nak mára, 22 évesen sikerült tökéletesen köddé válnia, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon a jövőből elő nem bukkan a T-X, a Skynet eddigi legtökéletesebb, nőnek álcázott cyborg gyilkológépe, akit azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Connor-nak egyetlen esélye korábbi ellenfele, akit ezúttal egy új feladattal küldtek vissza...

 

Sikoly 4. - Viasat Film, március 1. péntek, 23.50h

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.