Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Kezdjük a nagyon hosszú hétvégét pihentető délelőtti tévézéssel!

Pixel - RTL, március 29. péntek, 11.50h

Sam (Adam Sandler) korának egyik legjobb videojátékosa volt, de ma már aligha rúghatna labdába egy profi gamer-versenyen, mégis neki jut a lehetőség hőssé válni. Ugyanis a NASA elküldte egy nemzetközi verseny összes videójátékáról készített felvételét az űrbe, hogy az intelligens lények többet tudjanak meg az emberekről. Az idegenek azonban kihívásként értelmezték az üzenetet, és a videójátékok mintájára támadást indítottak a Föld ellen. Most Samre és a többi függő játékosra vár a feladat, hogy megmentsék a világot a videójátékok inváziójától.

 

A Jáde démon királysága - Film Mánia, március 29. péntek, 12.40h

A Ming-dinasztia alkonyán, amikor zsarnokok uralkodnak, a Birodalmi bíróságot megfertőzte a korrupció. A mandzsúriaiak a meggyengült birodalmat szipolyozzák, a háború a küszöbön áll. Jade Raksha, a varázslónő, az embereket elnyomó katonák ellen harcol, hogy megmentse az áldozatokat a szenvedéstől. Cserébe a helyi kormányhivatalnokok Zhuo Zhonglian kormányzó meggyilkolását Jade-re akarják kenni: őt és követőit körözött bűnözőkké nyilvánítják egy olyan bűntettért, melyet nem követtek el.

 

Zathura – Az űrfogócska - RTL HÁROM, március 29. péntek, 12.40h

Walter (Josh Hutcherson) és öccse, Danny (Jonah Bobo) bújócskázás közben egy fantasztikus társasjátékra bukkannak a pincében elrejtve, amiről elfoglalt apjuk (Tim Robbins) már megfeledkezett. A fiúk mit sem sejtve dobnak a kockával, mire a Zathura nevű, űrjáték azonnal a világűrbe repíti a házat, beindítva az intergalaktikus csatát. Walter és Danny hirtelen fenyegető robotok, dühös idegenek között találja magát, nyakukban egy pusztító csillagközi törmelékzáporral. Miközben a fiúk a hazafelé vezető utat keresik, váratlan segítséget kapnak egy földi űrhajóstól (Dax Shepard), aki szintén eltévedt.

 

Keménykalap és krumpliorr - SuperTV2, március 29. péntek, 12.45h

Csukás István regénye alapján! A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz...

 

Kenguru Jack - Film+, március 29. péntek, 12.45h

A pénzt beteszi a dzsekibe, a dzsekit ráadja egy kengurura, az meg eltűnik! Ezzel megindul az őrült kenguru-dili _ üldözés és kaland tetőfokon! Két brooklyni srác megérkezik Ausztráliába, hogy eljuttasson ötvenezer dollárt egy bizonyos személyhez. Útjukba akad azonban Kenguru Jack, a kenguruk (ken)guruja, aki fogja magát, és holtából feltámadva elvágtat a zsákmánnyal. A producer, Jerry Bruckheimer ebben a fergeteges akciókomédiában is biztosítja az izgalmat és nevetést, ja és persze a beszélő erszényest!

 

Bridget Jones naplója - Moziverzum, március 29. péntek, 13h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Dennis, a komisz ismét pimasz - RTL, március 29. péntek, 14.05h

Dennis (Justin Cooper) kertvárosi otthonának csendjét ismét váratlan események kavarják fel. A kis bajkeverő egy játékos békával lepi meg legeslegjobb barátját, Wilson bácsit (Don Rickles). Aztán hamarosan megtudja, hogy nagypapája (George Kennedy) hozzájuk költözik, hogy minél több időt tölthessenek együtt. A hír Mr. Wilsont féltékennyé teszi, és versenyre kel Johnson nagypapával. Legyen az táncos rendezvény, helyi jelmezbál vagy fejest ugró bajnokság, a két öreg őrült helyzetekbe keveredik. Dennisnek két szélhámos eszén is túl kell járnia, akik azon mesterkednek, hogy Mr. Wilsonnak mindenféle fiatalító csodaszert adjanak el.

 

Piedone Afrikában - AMC, március 29. péntek, 14.05h

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orvvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot.

 

Fekete gyémántok - DUNA Televízió, március 29. péntek, 14.15h

Berend Iván vidéki nemes, jelentős vagyon tulajdonosa. Ha kell, úgy párbajozik és kártyázik mint dzsentritársai, ha kell táncol, bókol, mint a legtöbb gavallér. De távol áll tőle e nagyvilági élet. Inkább természettudományos előadást tart, s nem sajnálja egy gyémánt elégetésével bizonyítani állításait. A bondavári bányát vezeti, és egy tűzoltóanyagon kísérletezik. A bányában dolgozik Evila, a szép csilléslány és indulatos vőlegénye, Szaffrán Péter. Berend beleszeret a lányba, de az elutasítja őt. Kaulmann Félix _ Iván volt iskolatársa _ Bondavölgy szénkészletére vet szemet, itt akar meggazdagodni. Csal, lop, mindenkit megveszteget, aki az útjába kerül, még Evilát is Bécsbe csábítja…

 

Koktél - Film Mánia, március 29. péntek, 14.45h

Miután leszerelt, a jóképű, ifjú és ambiciózus Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. De nem talál, diploma nélkül ugyanis nem megy. Beiratkozik, tehát az egyetemre és hogy fedezni tudja a költségeit, mixerkedik egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal, aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, míg végül a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár egy saját, exkluzív koktélbárról álmodik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez. Jamaikába utazik, a mixerek paradicsomába, ahol szépek a nők és vastagok a "jattok". A szépen kitervelt részleteket azonban meglehetősen összekuszálja egy váratlan fordulat: Brian fülig szerelmes lesz.

 

Valami Amerika - SuperTV2, március 29. péntek, 14.55h

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ö az "amerikai", aki egy jobb-kormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" jelenti. Tamás bátyját, Ákost _ a menő építési vállalkozót _ és öccsét, Andrást _ a világban helyét kereső művészlelket _ hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével. Az összeg másik felét -, ami ez esetben hatvan-millió forint _ viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel. Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó…

 

Forráskód - Mozi+, március 29. péntek, 15h

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra visszaküldik a szerelvényre, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékra bukkan, ám a merénylőnek sikerül elmenekülnie. Minél többet tud meg róla, Stevens annál biztosabb abban, hogy meg tudná akadályozni a robbanást, ha egyszer nem futna ki az időből.

 

A.I. - Mesterséges értelem - Paramount Network, március 29. péntek, 16h

A megfékezhetetlennek tűnő globális felmelegedés és bámulatos tudományos fejlődés korában az emberek életük minden területét megosztják robotjaikkal, a Mechákkal. Egy újonnan fejlesztett robotgyermeket, Davidet (Haley Joel Osment), feltétlen szeretetre programoznak. David egyszer csak magára marad egy idegen és veszélyekkel teli világban. Szerencsére összebarátkozik egy éles eszű és bölcs Mechával (Jude Law).

 

Légcsavar - Filmcafe, március 29. péntek, 17.20h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

 

A bakancslista - Film+, március 29. péntek, 18.55h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.