Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A tévé pénteken is a barátod!

A skarlát betű - Filmcafe, július 19. péntek, 20h

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 

Katonazene - M5, július 19. péntek, 20.35h

Barlay doktor gyönyörű feleségének egy csélcsap katonatiszt, báró Ferdinándy Tamás főhadnagy udvarol. Az asszony elutasítja a férfi közeledését, ám az meggondolatlan viselkedésével mégis kompromittálja Barlaynét. A doktor ezért kihívja párbajra, de a viadal előtt Barlayt hátulról lelövik. A tettet Kaál Samu, a tisztiszolga vállalja magára… A film operatőre, Hildebrand István, ezért a munkájáért 1962-ben megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját. A film digitálisan felújított változatát először láthatják a televízióban. A felújítási munkálatok az operatőr, Hildebrand István közreműködésével készültek.

 

Ellopták Jupiter fenekét - DUNA Televízió, július 19. péntek, 20.45h

A görögprofesszor Antoine, és a rendőr Lise Görögországba utaznak nászútra. Megismerkednek egy fiatal párral, Charles-lal, aki archeológus, és Agnes-szel. Mikor Charles rátalál egy klasszikus szobor gyönyörű hátsó felére, hirtelen minden a feje tetejére áll. Míg Charles a múzeumba akarja küldeni a szobrot, Agnes szeretné jó pénzért eladni, és meg is bíz egy jóképű tengerészt a feladattal. Mikor a tengerészt holtan találják, a rendőrség Charles-t és Antoine-t gyanúsítja a gyilkossággal. Lise és Agnes akcióba lendül, hogy kiszabadítsák a férfiakat, és megtalálják a valódi gyilkost. 

 

Non-stop - Moziverzum, július 19. péntek, 21h

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

Artúr király - RTL HÁROM, július 19. péntek, 21h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Rakoncátlan célpont - Film Mánia, július 19. péntek, 21h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.

 

AVA - Mozi+, július 19. péntek, 21h

A kételyekkel küszködő elit bérgyilkosnő igyekszik megvédeni magát _ és eltávolodott családját -, miután egy merénylet vészesen félresikerül.

 

Az emlékmás - Film+, július 19. péntek, 21h

Douglas Quaid (Colin Farrell), az egyszerű gyári munkás rájön, hogy átverték, amikor elfogadta a Recall nevű cég virtuális vakációjának az emlékét. Az új emlékek beültetése közben valami balul sül el, melynek következtében kémnek bélyegzik, és menekülnie kell az életéért. A rémálom fokozódik, amikor Quaid rájön, hogy az egész élete átverés. Az igazság érdekében összefog a lázadó katonával, Melinával (Jessica Biel), hogy felkutassák Matthias-t (Bill Nighy), az ellenállási mozgalom vezetőjét, és segítségével megdöntsék a zsarnoki Cohaagen kancellár (Bryan Cranston) uralmát.

 

Arcmás - Filmcafe, július 19. péntek, 22.40h

Anna Marchant általános iskolai tanárnő (Milla Jovovich) túléli egy Könnyfakasztó nevű sorozatgyilkos támadását, ám hiába látta a férfit, fejsérülése következtében többé nem képes arcokat felismerni: még a barátja arca is minden alkalommal új és más a számára. Egy terapeuta tanácsára ruházatuk és más jellegzetes ismertetőjegyeik alapján próbálja azonosítani az embereket, ám hamarosan kiderül számára, hogy egyvalakinek mégis felismeri az arcát: a Könnyfakasztót kereső Kerrest nyomozóét (Julian McMahon). Anna és a férfi fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt igyekeznek megtalálni a gyilkost, mielőtt az újból ölne.

 

A túlélő - Film Mánia, július 19. péntek, 22.50h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Sziklák szeme - AMC, július 19. péntek, 22.55h

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.

 

47 Ronin - Mozi+, július 19. péntek, 23h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

A hangok - Paramount Network, július 19. péntek, 23.15h

Jerry egy igazán kedves fickó, aki némi mentális zavarral küzd. Házi kedvencei igyekeznek őt folyamatosan befolyásolni, ki így, ki úgy. Macskája, Mr. Whiskers a legsötétebb énjét igyekszik előhozni a zavart fiúnak, míg Bosco, a kutyája, igyekszik őt jó irányba terelni.

 

Ultraviola - Film+, július 19. péntek, 23.30h

Valamikor a nem is olyan távoli jövőben polgárháború dúl a kormány és a mutánsok között. A kegyetlen küzdelemben egyik harcoló fél sem kér és ad könyörületet. A mutánsok csoportja egy járvány következményeként alakult ki, ezek az emberek különféle szuperképességekre tettek szert. Közéjük tartozik Violet (Milla Jovovich) is, a csinos fiatal nő. Egyik nap megmenti egy halálra ítélt fiú életét, amikor egymaga száll szembe a túlerőben lévő kormánykatonákkal. Ettől kezdve Violet és Six élete állandó küzdelem és menekülés. Az összecsapások sorozatában csak magukra számíthatnak.

 

A hívás - AXN, július 19. péntek, 21h

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.