Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Irány a péntek esti tévé-láz!

Húsz óra - M5, augusztus 9. péntek, 20.35h

1965, egy kis falu Magyarországon. Húsz órát tölt egy riporter a faluban, hogy az elmúlt húsz év eseményeit felidézze. Négy, a földosztásnál, még 1945-ben együtt induló cseléd élete bontakozik ki a riportok, visszaemlékezések közben. Jóskából termelőszövetkezeti elnök, Vargából ávós lett, aki az 50-es évek elején majdnem lelőtte a pártból kilépő Balogh Antit. Jóska sem szeplőtelen. A Kiskovácsot kitetette az egyetemről, majd 1956-ban Varga ellen vezeti az embereket. A forradalom után Varga rendet akar teremteni, de tévedésből az ártatlan Kocsis Bénit lövi le az ajtón keresztül. Varga azóta elköltözött a faluból, de kiderül, az emlékek, a sebek ma is élnek az emberek szívében…. A Magyar Játékfilmszemle és a Filmkritikusok Díjain kívül a film a Moszkvai és a Velencei Filmfesztiválon is díjat nyert.

 

Légió - Film+, augusztus 9. péntek, 21h

Az égből leszáll Gábriel arkangyal (Kevin Durand) az angyalok légiójával, hogy elpusztítsák az elkorcsosult emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén veszteglő Bob (Dennis Quaid) és néhány vendége, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Megdöbbenésükre Mihály arkangyal (Paul Bettany) a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő, Charlie (Adrianne Palicki) védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

A természet ereje - Moziverzum, augusztus 9. péntek, 21h

Egy tolvajbanda rablást tervez egy hurrikán idején, és bajba kerülnek, amikor egy rendőr megpróbál mindenkit evakuálásra kényszeríteni az épületben.

 

Penge: Szentháromság - AMC, augusztus 9. péntek, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

Getno - Magyar Mozi TV, augusztus 9. péntek, 21h

Miről álmodik Jancsi és felesége egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek, gazdagok lesznek. Álmodoznak az amerikai álomról. És mert a férfi apja már vagy harminc éve amerikai állampolgár, ők végre összeszedik a bátorságukat és minden pénzüket, hogy nekivágjanak a nagy kalandnak. Átrepülik az óceánt, hogy lázadó kamaszlányuk társaságában kezdjenek új életet az ígéret földjén. Igaz, csupán néhány angol szót ismernek. Tény, hogy Amerikáról csak annyit tudnak, amennyi a filmekből és a tévéből kiderül. De nagyon bíznak Jenő papában, mert Jenő tudja, hogy "miről szól az élet".

 

Végképp eltörölni - AXN, augusztus 9. péntek, 21h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Mélyütés - Film Mánia, augusztus 9. péntek, 21h

Billy Hope (Jake Gyllenhaal) sikeres bokszoló, karrierje csúcsán van. Azonban amikor elveszti a feleségét egy tragikus balesetben, kislányát pedig elveszi tőle a gyámügy, súlyos és mély depresszióba zuhan. Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni, Tick Williams (Forest Whitaker) edzőhöz fordul, hogy ismét képes legyen ringbe szállni.

 

A hóhér - Filmcafe, augusztus 9. péntek, 21h

Ray Archer (Al Pacino) kitüntetett, nyugdíjas gyilkossági nyomozó és társa, Will Ruiney (Karl Urban) volt FBI-ügynök feladata egy kegyetlen sorozatgyilkos kézre kerítése, aki a gyerekeknek szánt akasztófa játék kiforgatott változatát játssza. Christi Davies bűnügyi újságíró (Brittany Snow) árnyékként követi a nyomozókat, és segíti őket a bűnözők elméjébe való betekintésével.

 

A maffia szentjei - Mozi+, augusztus 9. péntek, 21h

A Maffiózók című úttörő, díjnyertes HBO-drámasorozat várva várt előzményfilmje a newarki zavargások robbanásveszélyes korában játszódik. Az ifjú Anthony Soprano Newark történetének egyik legviharosabb korszakában nő fel, és éppen akkor válik férfivá, amikor a rivális gengszterek kezdenek felemelkedni, és megkérdőjelezik a teljhatalmú DiMeo bűnözői család uralmát az egyre inkább rasszizmusba süllyedő város felett. Anthony a gyorsan változó időkben bálványként imádja nagybátyját, Dickie Moltisantit, aki próbál lavírozni szakmai és személyes kötelezettségei között _ és akinek az unokaöccsére gyakorolt befolyása segít abban, hogy a befolyásolható tinédzser azzá a nagyhatalmú maffiafőnökké nője ki magát, akit később Tony Sopranóként ismer meg a világ.

 

A tenger vadjai - Filmcafe, augusztus 9. péntek, 22.50h

Jarednek és Samnek nincs pénze, de annál nagyobb a becsvágya. A fiatal pár, a bahamai vizeken kutat elsüllyed roncsok után. Jared barátja, Bryce, az öntelt ügyvéd látogatóba érkezik a barátnőjével, Amandával. Együtt búvárkodnak, miközben rábukkannak egy roncsra, a közelében pedig egy repülőgép maradványaira. A géptestben nagy mennyiségű kábítószert találnak. Bryce azt indítványozza, hogy adják el a kokain egy részét, és az így szerzett pénzből folytassák az expedíciót. Amikor elutasítják a tervét, a saját szakállára próbál üzletelni, veszélybe sodorva ezzel Jared és Sam életét

 

Crank - Felpörögve - AMC, augusztus 9. péntek, 23.05h

Chev Chelios telefonhívásra ébred. A telefonban közlik vele, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. Cheliosnak rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállító mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

36 - Harminchat - Film Mánia, augusztus 9. péntek, 23.20h

Hónapok óta tartja rettegésben a pénzszállító autók biztonsági embereit egy különös kegyetlenséggel fosztogató banda. A párizsi rendőrség bűnmegelőzési nyomozó hivatalának vezetője (Daniel Auteuil) és a készenléti alosztály parancsnoka (Gérard Depardieu) egymással harcba szállva igyekszik megoldani az ügyet. A győztes mindent visz, hiszen aki eredményesen zárja a nyomozást, szinte már magáénak tudhatja a rendőrfőnöki széket.

 

A tégla - AXN, augusztus 9. péntek, 23.20h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

Gemini Man - Mozi+, augusztus 9. péntek, 23.30h

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

 

A lány a vonaton - RTL HÁROM, augusztus 9. péntek, 23.40h

Az alkoholproblémákkal küzdő Rachel (Emily Blunt) vonattal ingázik, és naponta kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje, Tom (Justin Theraux) az új feleségével, Annával (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes. Ám egy nap megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából, ami mélységes haraggal tölti el. Elhatározza, hogy felfedi az igazságot, ám arra nem számít, hogy olyan hátborzongató gyilkossági ügybe keveredik, aminek ő lesz az első számú gyanúsítottja.