Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Mire az utolsó film is kinéz a tévéből, benéz a hétvége az ablakon.

A félelem bére - DUNA Televízió, október 11. péntek, 20.45h

Latin-Amerika, valahol az Isten háta mögött. Az egyetlen megélhetés itt jószerivel a kőolaj. Csak innen remélhet pénzt az, aki messze maga mögött hagyná a világnak ezt a szomorú zugát, ahová csak kényszerből vagy tévedésből került. És most a bátraknak felcsillan a remény: kigyulladt az olaj. Az olajkút oltása csak speciális eljárással lehetséges: nitroglicerinnel kell berobbantani az égő olajat és gázokat. A nitroglicerint azonban csak több száz kilométerről, teherautóval, úttalan utakon lehet a katasztrófa helyszínére szállítani. A feladat az öngyilkossággal határos, hiszen az anyag a legkisebb ütődésre robban, ám a jelentkezők mégis szinte tolakszanak a melóra. A négy "szerencsés" kiválasztott elindul a filmtörténet legveszedelmesebb utazására… Az immár legendás alkotás egyazon évben, 1953-ban elnyerte a Berlini Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét és a Cannes-i Filmfesztivál nagydíját, az Arany Pálmát is.

 

Háborgó mélység - Viasat3, október 11. péntek, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

A diktátor - AMC, október 11. péntek, 21h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

 

Mátrix - RTL HÁROM, október 11. péntek, 21h

Neót, (Keanu Reeves) a komputer hackert nem érdekli a kérdés. 1999 van, és ő a komputeres adatrablók egyszerű életét éli. Mindaddig, míg Morpheus, a rejtélyes idegen (Laurence Fishburne) rá nem ébreszti, az élete függ tőle, hogy rájöjjön a Mátrix titkára: arra, hogy semmi sem igaz. A világ rég elpusztult, ők a XXIII. században élnek, és a maradék túlélő számára csupán komputerek szimulálnak egy már rég nem létező világot. Neo szembe akar nézni a valósággal. Rajta kívül is vannak néhányan, akik a programon kívül, a komputerek uralta világon túl bujkálnak. Az emberek között viszont a gépek emberformát öltött ügynökei rejtőznek. Mindannyian azt a prófétát keresik, aki a legenda szerint eljön majd, és visszaadja az embereknek a Földet _ és most mindannyian Neóra vadásznak...

 

A Skorpiókirály - Mozi+, október 11. péntek, 21h

Ötezer évvel ezelőtt egy Memnon nevű, könyörtelenül ambiciózus férfi úgy gondolta, hogy az a sorsa, hogy a sivatag szétszórt népei felett uralkodjék. Durva barbárok seregével söpört végig a hegyeken és síkságokon, és rabul ejtette azokat, akiket nem mészárolt le. Sosem vesztett csatát, s csupán néhány törzs választotta el Memnon-t a tróntól. Az amúgy ellenséges törzsek pedig fogcsikorgatva egyesültek a közös cél érdekében, és felbérelték Mathayus-t, az ölés mesterét, hogy végezzen Memnon varázslójával, megfosztva ezzel a zsarnokot a legértékesebb fegyverétől... A hatalmas sikerű Múmia-sorozat ihlette A Skorpiókirály-t, mely egy nagyszabású, akció-dús kalandfilm, tele látványos kaszkadőrmutatványokkal és csatajelenetekkel. Főszerepben pedig a pankrátor szupersztár, The Rock _ A Szikla.

 

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, október 11. péntek, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

Hukkle - M5, október 11. péntek, 21h

Békés falukép, ahol szép lassan, folyamatos ismétlődésekkel történnek a dolgok. Öregúr csuklik a padon, részeg fiú horkol a kocsin, jóságos arcú nénike gyöngyvirágot szed a réten, asszonyok varrnak a varrodában, férfiak kugliznak a kocsmában, a méhész kipörgeti a mézet, aratógép aratja a búzát, amiből a malomban liszt, majd a nagymama konyhájában nokedli lesz. A rendőrnek azonban feltűnik, hogy milyen sok temetés van, hogy fiatal, életerős férfiak hogy mennek tönkre rövid idő alatt, miközben a nőknek semmi baja. A rend éber őre hát nyomozni kezd... A kétezres évek elején indult magyar filmrendezők generációjának egyik tehetséges tagja, Pálfi György első nagyjátékfilmjének műfaja nehezen besorolható, pár értelmes szón kívül nincs benne beszéd, és mégis leköti a nézőt. Izgalmas bűnügy tárul a szemünk elé, miközben a felszínen egy falu mindennapjait látjuk. A történet valós eseményekből merít, az alföldi és tiszazugi mérgezésekből.

 

Ó, testvér, merre visz az utad? - Direct One, október 11. péntek, 21h

Ulysses Everett McGill egy szószátyár, aranyszájú, piti bűnöző, aki nehezen alkalmazkodik a kényszermunkára ítélt emberek életmódjához Mississippi államban. Elege van abból, hogy köveket kell törnie, és két társával, a kedves és egyszerű Delmarral, illetve az örökké zsémbes Pete-tel megszökik a rabságból. A trió életre szóló kalandba fog, hogy mindhárman visszaszerezzék szabadságukat, valamint megtaláljanak egy rejtett kincset. Azonban közben túl kell járniuk a ravasz és titokzatos Cooley eszén is, aki a nyomukban van, hogy visszavigye őket a börtöntelepre.

 

Az idegen - SuperTV2, október 11. péntek, 22.30h

Quan Londonban egy kínai étterem tulajdonosa. Egy bombamerényletben, amit a Valódi IRA nevű terrorcsoport követ el, elveszíti lányát. Mivel felesége meghalt, és két gyermeke is gyilkosság áldozata lett évekkel ezelőtt, mindent feladva a merénylők nyomába ered. Látóterébe kerül Liam Hennessy miniszterelnök-helyettes, ex-IRA tag, akit kemény módszerekkel helyez nyomás alá a gyilkosok nevének kiadása végett.

 

300.000 pengő az utcán - Duna World, október 11. péntek, 22.35h

Sutyi külvárosi kislány. Meglehetősen talpraesett, de szüksége is van rá, hiszen "kenyérkereső", mert bizony szükség van otthon az ő apróbb munkával keresett pénzére. Így kerül a kézimunkaüzletet fenntartó Klárika közelébe, akinek a környék gyerekeivel együtt szeretnék fellendíteni a "boltját". De Fücsök ügyvéd is válogatott ötletekkel boldogítja Klárikát, mert egy kis reklám már annakidején is jól jött. De úgy tűnik nem elég a sok jó ötlet, ezért aztán legjobb, ha vesznek egy Baráth-féle sorsjegyet is, hogy majd a nyereménnyel "kiházasíthassák" Klárikát. És Sutyinak még egyéb kalandokkal is sikerül emlékezetessé tennie magát…

 

Emelt fővel: Visszavágó - Viasat Film, október 11. péntek, 22.55h

Nick megtudja, hogy az apja, aki a szülővárosában seriffként dolgozott, autóbalesetben meghalt. A halálával kapcsolatban azonban számos gyanús körülmény is felmerül. Nick így visszatér a szülővárosába, hogy utánajárjon, mi történt valójában. Hamarosan megtapasztalja, hogy szinte minden megváltozott. Nyoma sincs az egykori csendes településnek, békés közösségnek, amelyben felnőtt. A városban eluralkodott az erőszak. Napirenden vannak a bűncselekmények, a kábítószer ellepte az utcát. Nicknek nincs más választása, a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

 

Vaskabátok - Moziverzum, október 11. péntek, 23h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...

 

Csúcshatás - Paramount Network, október 11. péntek, 23.40h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer".

 

Született gengszterek - AXN, október 11. péntek, 23.45h

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel.

 

A csontember - RTL HÁROM, október 11. péntek, 23.50h

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony, biztos kezű: Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni se tud. Az egykori rendőr úgy érzi, véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös ravaszsággal bánik el áldozataival. Rhyme végre méltó ellenfélre akad, és mert egyedül tehetetlen, partnert keres. Ameliát (Angelina Jolie) jelölik ki a felügyelővel való együttműködésre. A fiatal, tapasztalatlan rendőrnő kénytelen halálpontosan követni magatehetetlen társa utasításait. Egy emberként kell látniuk és dönteniük, mielőtt újra lecsap a magát Csontembernek nevező mániákus gyilkos...