Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ritka filmkavalkád pénteken a tévében!

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Film4, október 18. péntek, 20h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Híd a Kwai folyón - DUNA Televízió, október 18. péntek, 20.45h

Délkelet-Ázsia a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Eközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hídat a Kwai folyón. A film hét kategóriában nyert Oscar-díjat: a legjobb film, férfi főszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágó és filmzene kategóriájában. (Eredeti hang digitálisan.)

 

A fenevad - Filmcafe, október 18. péntek, 21h

Ausztrália emberektől távoli, gyönyörű tájain turisták kirándulnak. Útjuk során egy folyóhoz érnek, olyan folyóhoz, amely egy roppant nagy és éhes krokodil territóriuma. Miután Kate (Radha Mitchell) és Pete (Michael Vartan) ráébrednek a vízben rejtőző veszedelemre, társaikkal egy lápos, apró szigetre menekülnek. Ám a közelgő este és a dagály mellett nem sok esélyük marad a túlélésre.

 

Herkules - Moziverzum, október 18. péntek, 21h

Trákiában véres polgárháború dúl. Rhesus, a gonosz hadúr azzal fenyeget, hogy káoszba taszítja a királyságot. A kétségbeesett Cotys király és a lánya, Ergenia a legendás harcoshoz, Herkuleshez fordulnak segítségért. A mitikus hős egy csapat zsoldossal elindul, hogy helyreállítsa a békét, és visszaültesse a jogos királyt a trónra. Félistenként a földöntúli ereje segíti őt a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. Útjuk során emberekkel és szörnyekkel kell megküzdeniük.

 

Mátrix – Újratöltve - RTL HÁROM, október 18. péntek, 21h

A szenzációs Mátrix-trilógia második részében Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) és Morpheus (Laurence Fishburne) Zionba, az utolsó szabad, emberek lakta városba tart. A két fiatal szerelme itt tovább mélyül, de nem élvezhetik sokáig ezt a boldogító állapotot, mert útjukat hamar folytatniuk kell, hogy küldetésüket beteljesítsék. Neo visszatér a Mátrixba és felkeresi az Orákulumot (Gloria Foster), aki elmondja neki, hogy csak akkor mentheti meg az emberiséget, ha eljut a Forráshoz. Az odavezető úton most is számtalan régi és új ellenség vár rá, hogy célja elérésében megakadályozzák.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, október 18. péntek, 21h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

A holnap háborúja - Mozi+, október 18. péntek, 21h

Amikor emberek érkeznek a jövőből, hogy a felmenőik segítségét kérjék egy idegen hatalom ellen vívott háborúban, Dan Forester, a munkájában nem kimondottan sikeres tudós szinte azonnal akcióra vállalkozik. A küldetés azonban nagyon veszélyes, és az elutazóknak csupán a töredéke tér vissza a jelenbe. Mikor Dan és társai megérkeznek a jövőbe, rögvest az akció kellős közepén találják magukat, azonban a férfinak nem csupán a kíméletlen szörnyekkel, de a saját múltjával is szembe kell néznie, mikor egy nem várt ismerősbe botlik odaát. Rövidesen pedig az is világossá válik, hogy az emberi faj napjai meg vannak számlálva, és a megoldás nem a jövőben, hanem a jelen korban gyökerezik.

 

A Simpson család - A film - Viasat3, október 18. péntek, 21h

Springfield súlyos környezeti katasztrófával néz szembe, amikor Homér véletlenül okoz egy szennyezést, ami miatt a várost egy óriási üvegkupolával zárják le. A Simpson család menekülésre kényszerül, és új otthont talál Alaszkában, de vissza kell térniük, hogy megmentsék Springfieldet a teljes pusztulástól.

 

Macskanő - Film+, október 18. péntek, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

Larry Flynt, a provokátor - Film4, október 18. péntek, 22h

A hetvenes évek elején a vállalkozó kedvű Larry Flynt, aki addig a szesz- és sztriptíziparban próbálgatta oroszlánkörmeit, úgy dönt, elérkezett az idő, hogy megtörje a Playboy egyeduralmát. Az általa kitalált szexújság, a Hustler magazin nem kendőzi a valóságot: mindent megmutat, amit a többi lap eddig szemérmesen eltakart. A pornómagazin hamarosan közfeltűnést kelt és közbotrányt okoz. Miközben Flynt, akit százezrek istenítenek és milliók gyűlölnek, elszántan küzd a totális sajtószabadságért, ellenfelei brutális eszközökhöz nyúlnak ellene, s egy orvlövész golyója által tolószékre ítélik. A film egy örök lázadó árnyalt portréja, aki egy vitatható és sokat vitatott ügy képviseletében feszegette a szabadság határait. Hosszú kálváriája a Legfelsőbb Bíróságon teljes sikerrel ért véget.

 

Ölni kíméletesen - Filmcafe, október 18. péntek, 22.40h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

Cyborg - A robotnő - AMC, október 18. péntek, 22.55h

A jövőben játszódó filmben az éhínség és a betegségek veszélyeztetik a földön még megmaradt emberiséget. A tudósok azonban már közel járnak ahhoz, hogy megtalálják a gyógymódot, amely elpusztíthatja a lakosságot. Gibson Rickenbacker (Jean Claude van Damme) egy erős harcos útnak indul Atlanta felé csapatával, hogy megszerezze a szükséges információt a gyógyításhoz.

 

Taxisofőr - Viasat Film, október 18. péntek, 22.55h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Kegyenc fegyenc - Moziverzum, október 18. péntek, 23h

Stan Minton-t a kisstílű szélhámost csalásért elítélik. Agyafúrt ügyvédje segítségével azonban Stan-nek sikerül némi időt nyernie, így van valamennyi esélye túlélni a börtön kegyetlenségét. Stan ekkor úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, hogy faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő. A hónapok során Stan-ből valóban kíméletlen harcos válik, s amikor bevonul a börtönbe, rá kell jönnie, hogy a dutyi egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte...

 

A Sárkány útja - Film Mánia, október 18. péntek, 23.10h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.