Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a hét utolsó munkanapja, csak heveredj le a tévé elé, és ne csinálj semmit!

Sose halunk meg! - Duna World, augusztus 13. péntek, 19.25h

Gyuszi bácsi, Imre nagybátyja életművész volt. Imre mind a mai napig, ha bármi csapás éri _ többek között, amikor éppen veszít az ügetőn _ csak felidézi Gyuszi bácsi emlékét, és máris könnyebbé válik az élet. Egyébként Gyuszi bácsi vitte ki először életében a lóversenypályára is, meg a nőkhöz… Mert Gyuszi bácsi értett mindkettőhöz. Imre sohasem felejti el azt a napot, amikor szülei kikísérték a Keleti pályaudvarra, és rábízták a vásározó vállfaárus nagybácsira, majd ketten együtt elindultak vidékre. Aztán meg sem álltak az ügetőig…

 

Karol 2. - A pápa, aki ember maradt - Duna Tv, augusztus 13. péntek, 20.35h

A II. János Pál néven pápává szentelt Karol Vojtyla, megdöbbenti környezetét mély emberségével, és azzal a toleranciával és megértéssel, amit a más vallásokat követők iránt tanúsít. Nem marad Rómában, hanem utazni kezd, hogy Ázsia és Latin-Amerika híveihez is elvigye vígaszataló üzenetét. Annál is inkább megrázza a keresztény világot a hír: egy bolgár férfi merényletet követett el a pápa ellen.

 

Gengszterosztag - AMC, augusztus 13. péntek, 21h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

A következő három nap - Moziverzum, augusztus 13. péntek, 21h

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Testvérek - Paramount Network, augusztus 13.péntek, 21h

Sam (Tobey Maguire) és Tommy (Jake Gyllenhaal) teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy _ a család feketebáránya _ épp most szabadult és csak sodródik az árral. Amikor Sam gépét lelövik a tálibok Afganisztán felett Tommy kötelességének érzi, hogy Grace (Natalie Portmen) és két kislánya segítségére legyen, megpróbálja a fivére családjában keletkezett űrt betölteni. A gyász és a szükség egy új családot teremt, ahol Tommy mindjobban magára talál. Immár nem, mint segítő, hanem, mint családfőként van jelen Grace oldalán. Mikor Sam váratlanul hazatér a két fivérnek szembe kell néznie egy új helyzettel, ahol szerelem, hűség, férfiasság már mindkettőjüknek mást jelent, mint korábban.

 

A turné - M5, augusztus 13. péntek, 21h

A nyári forróságban mindenki pihen, kivéve az a nyolc mindenre elszánt ember, hat színész, a Szervező és a Zenész, akik negyven napos vidéki turnéra indulnak, hogy végighaknizva az országot plusz pénzhez jussanak. Negyven nap, kilencven fellépés. Gyilkos dolog ez az átdolgozott évad után. Az összezártság, a fáradtság, az állandó hajsza komoly összetűzésekhez vezetnek. Veszekedések, kibékülések követik egymást egyre gyorsuló ütemben, minden megtörténik, ami csak nyolc fáradt ember között megtörténhet…

 

Szökés a bolondok házából - Film4, augusztus 13. péntek, 21.55h

Egy fiatal újságíró a zárt ajtók mögé néz a közeli elmegyógyintézetben, hogy felfedje a kegyetlen és félelmetes bánásmódot amit a betegek kénytelenek elszenvedni.

 

Vaksötét - Viasat6, augusztus 13. péntek, 22h

Két fiatal srác és egy lány a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a zsebépénzét. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit (Stephen Lang), akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, még az eddigieknél is könnyebb dolguk lesz.Tévednek: az eddigieknél sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk.A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen, gátlástalan pszichopata, és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival. Méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot.

 

Nyughatatlan özvegyek - SuperTV2, augusztus 13. péntek, 22h

Négy nő, akikben nincs semmi közös – pusztán egy dolog: az adósság, ami halott férjeik alvilági tevékenysége után maradt. Napjaink Chicagójában, egy zaklatott korban Veronica (az Oscar-díjas Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) és Belle (Cynthia Erivo) maguk kívánják alakítani sorsukat; együtt igyekeznek változtatni szorult helyzetükön és biztosítani jövőjüket, szembeszállva néhai férjeik ellenségeivel.

 

Álomgyár - Duna Tv, augusztus 13. péntek, 22.15h

Igazi melodramatikus német mozifilm az 1960-as évekről, a Barrandov Stúdióról, filmgyárról, miközben 1961-ben egy nap alatt felhúzzák a Berlin Falat. Egy nagy elsöprő és szenvedélyes szerelem története, egy kezdő, önjelölt német filmrendező és egy francia színésznő kapcsolatáról. A két ember sorsán keresztül feltárul a német- és európai történelem fontos korszaka. A film egy igazi cinema paradiso. Mozi a mozifilmben. Látványos, kalandos és magával ragadó igazi mozi, a javából. Az "Álomgyár" egy csodálatos romantikus film. Emilia Schüle, főszereplő méltán nyerte el a német Golden Hen Díjat, 2019-ben. Közönségdíjat kapott a legjobb színésznői alakításáért.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, augusztus 13. péntek, 22.50h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.

 

Éjjeli féreg - Paramount Network, augusztus 13. péntek, 23.20h

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.