Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Milyen rövid volt ez a hét, igaz?! Élvezzétek a péntek estét a tévé előtt!

Maigret csapdát állít - Duna Tv, március 18. péntek, 20.45h

A párizsi Marais-negyedben egy eszelős gyilkos halomra öli a fiatal nőket. A nyomozással Maigret-t bízzák meg. Az egyik áldozat mellett csontozókést találnak, az utcában dolgozó hentes tulajdonát. A hentes körömszakadtáig tagad. Maigret felesége szerint a rejtélyes gyilkos a "Hasfelmetsző Jack" szerepében tetszeleg, élvezi a "népszerűséget". Maigret cselt eszel ki: elhíreszteli a sajtóban, hogy megtalálta a gyilkost. A rekonstruálás alatt újabb gyilkossági kísérlet történik, a gyilkosnak ismét nyoma vész...

 

A tégla - Viasat3, március 18. péntek, 21h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

Blöff - AXN, március 18. péntek, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Constantine - A démonvadász - Film+, március 18. péntek, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

Disturbia - Paramount Network, március 18. péntek, 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, március 18. péntek, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Edison - Film Mánia, március 18. péntek, 21h

Josh Pollack (Justin Timberlake), a kezdő újságíró egy nap rendőrségi korrupciós ügybe botlik, és úgy véli, ez élete nagy lehetősége. Nem tudja, milyen darázsfészekbe nyúl: nem csak ő válik kiszemelt áldozattá, hanem főnöke, Moses Ashford (Morgan Freeman) is. Ashford gyorsan kirúgja Josht, ez azonban csak olaj a tűzre.

 

A ruhakészítő - Film4, március 18. péntek, 22.25h

Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését. Eközben azonban édes bosszút áll mindazokon, akik korábban ártottak neki. Rosalie Ham bestseller regénye alapján.

 

A burzsoázia diszkrét bája - Duna Tv, március 18. péntek, 22.50h

Luis Bunuel filmje szürrealisztikus látomások és álmok sorozata, az egész történet álomszerű, nem lehet tudni, hogy a valóságot látjuk-e, vagy csupán a történetet is csak álmodják a szereplők. Középpontjában a burzsoázia, a felső középosztály 6 tagja áll: Henri Senechal és felesége, Alice, a mirandai követ, Don Rafael és a hozzá tartozó lány, Florence, valamint egy másik házaspár, Thévenot és La Bonne. Oscar-díj (1973) díj: legjobb idegen nyelvű film, jelölés: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuell és Jean-Claude Carriere) BAFTA-díj (1974) díj: legjobb színésznő (Stéphane Audran) díj: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuel és Jean-Claude Carriere)

 

Olli Mäki legboldogabb napja - M5, március 18. péntek, 00.45h

1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. Ollit azonban nem csak a média és a közvélemény tartja nyomása alatt, de ambiciózus edzője, Elis is a végletekig hajtja. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor csak Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szükség. Megismerkedik a gyönyörű Raijával és szerelmes lesz. Díjak és jelölések: 2016 Cannes "Egy bizonyos szemszögből" kategóriában elsődíjas rendező: Juho Kuosmanen Arany Kamera Díjra jelölt Chicago Nemzetközi Filmfesztivál _ "Új rendező" generáció versenyében "Gold Hugo" Díj: Juho Kuosmanen Európai Filmakadémia Díja _ "Európa Felfedezettje" kategóriában: Juho Kuosmanen Thessaloniki Film Fesztivál _ "Golden Alexander" Díjra nominálás: Juho Kuosmanen Toronto Nemzetközi Filmfesztivál _ "Kanada felfedezettje"-jelölés a rendezőnek Zürich Film Fesztivál _ "Golden Eye" Díj a Legjobb Filmért: Juho Kuosmanen 2017 Nemzetközi Online Cinema Díja (INOCA) Jussi Díj (Finnország): a Legjobb Film, a Legjobb Rendezés Díja, Legjobb színészi alakítás díja: Jarkko Lahti és Oona Airola, a Legjobb Operatőr Díja: Jani-Petteri Passi, a Legjobb vágás Díja: Jussi Rautaniemi, a Legjobb Jelmeztervező Díja: Sari Suominen, a Legjobb Smink: Salla Yli-Luopa.