Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Bár a szombat munkanap, azért félig már ki lehet engedni, itt a péntek este!

Végképp eltörölni - AXN, március 25. péntek, 21h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, március 25. péntek, 21h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

 

A nyakörv - Mozi+, március 25. péntek, 21h

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Danny-t (Jet Li), s azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire, a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap azonban Danny véletlenül találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és a mostohalánya, Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, amely számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál hát önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Bart-tal és annak bandájával szembeszállva...

 

A pusztító - Film+, március 25. péntek, 21h

Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

Átkozott boszorkák - Filmcafe, március 25. péntek, 21h

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

 

A Gyűrűk Ura - A király visszatér - Viasat3, március 25. péntek, 21h

Gandalf (Ian McKellen) Pipinnel (Billy Boyd) Gondorba vágtat, hogy Denethort (John Noble) felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király (Bernard Hill) összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn (Viggo Mortensen) végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. Frodó (Elijah Wood) és Samu (Sean Astin) a Hatalom gyűrűjével Mordor sötét útvesztőit járja. De minél közelebb kerülnek a Végzet hegyéhez, Frodót annál jobban húzza a Gyűrű szörnyű súlya. A világ sorsa egy apró hobbit kezében van, aki kétséges, hogy ellen tud állni a legnagyobbakat is legyőző kísértésnek.

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, március 25. péntek, 22h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

A vágy titokzatos tárgya - Duna Tv, március 25. péntek, 22.15h

Luis Bunuel utolsó filmjében, Mathieu és szolgálója, Conchita történetében azt mutatja meg, hogy a modern társadalomban a szerelem már korántsem szabad emberek egyenlő viszonyaként jelenik meg, hanem erőszakos birtoklásvággyá torzult. A történet hőse egy ötvenes, dúsgazdag nagypolgár, aki eszeveszetten beleszeret a szobalányába, s meg akarja vásárolni. Amikor ez nem sikerül, követni kezdi, sőt üldözni, kutatni álmainak titokzatos tárgyát. A lányt fürkésző megszállottsága olykor irtózatosan megalázó helyzetekbe sodorja.

 

Misztikus játék - Filmbox Extra HD, március 25. péntek, 22.40h

Gilles Gabriel (Alain Chabat), a nyolcvanas évek popsztárja a nagy visszatérés előtt áll. Egykori nagy slágerét újra játsszák a rádiók, és minden adott, hogy újra a csúcsra érjen. Vagyis adott lenne, ha Gilles nem ütné el véletlenül Ranut (Daniel Auteuil), a kelekótya könyvelőt. A baleset következtében Gilles nem elég, hogy meghal, de lelke Ranu fejébe költözik. A bogaras aktakukac koponyájában e nélkül is elég nagy volt a zűrzavar, de most, hogy két albérlő próbál osztozkodni rajta, teljes lesz a káosz!

 

Traffic - Film Mánia, március 25. péntek, 22.45h

Javier Rodriguez és Manolo Sanchez mexikói rendőrök és jó barátok, akik nap mint nap szembesülnek a hatalom és a pénz kísértésével, és bár ellenállnak, a korrupció mégis olyannyira behálózza őket, hogy végül kilátástalan helyzetbe kerülnek. Az Egyesült Államokban, Ohio Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája, Robert Wakefield az Elnöktől fontos megbízatást kap: őt nevezi ki a drog elleni harc új főnökévé. A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül és a mexikói rendőrséggel való együttműködést tervezi. De otthon, ő is csak szülő _ feleségével, Barbarával tinédzser lányuk, Caroline egyre jobban elhatalmasodó kábítószer-függőségével kell szembesülniük. San Diegóban Montel Gordon és Ray Castro DEA-ügynökök a hírhedt Obregon drogmaffia leleplezésén fáradoznak. Foglyuk, a középszintű kábítószer-kereskedő, Eduardo Ruiz hajlandó tanúskodni a gazdag drogbáró, Carlos Ayala ellen. Carlos letartóztatása döbbenetes hír mit sem sejtő feleségének, Helenának, aki gyermeket vár. Pillanatok alatt szörnyű kelepcébe kerül: az egyik oldalon férje cinkosai fenyegetik, míg a másikon a DEA-ügynökök tartják megfigyelés alatt.