Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre péntek, ha este már nem foglalkoznál komoly dolgokkal, kapcsold be a tévét, és nézz jó filmeket!

A háború kísértetei - Film Mánia, április 1. péntek, 19.15h

A valós alapokra épülő történet a második világháború idején játszódik, a belga front mögött, a híres _ hírhedt Malmedy mészárlás után. Négy amerikai és egy angol katona véletlenül összeverődik, azonban a biztonságos irány helyett kénytelenek a veszélyes utat választani, hiszen az angol katona -állítása szerint _ a háború szempontjából fontos információkkal rendelkezik a német csapatokról. A többségében fiatal katonákat azonban nagyon megviselte a háború, egy idő után nem csak a nácikkal, de saját "kísérteteikkel" is meg kell küzdeniük.

 

Palm Springs - Paramount Network, április 1. EGÉSZ NAP!!

Ugyanabban az egy napban ragadva két esküvői vendég között románc szövődik, miközben szeretnének kikerülni a nap csapdájából.

 

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, április 1. péntek, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Bödőcs Tibor: Kolera a Vackor csoportban - Comedy Central, április 1. péntek, 21h

Bödőcs Tibor ötödik önálló estje az emberiség nagy kérdéseiről és a hétköznapok prózai kis pillanatairól szól. A szókimondó műsorban a bödőcsi univerzum állandó bolygói Búcsúszentlászó, Magyarország mellett most új témák is előkerülnek.

Cha-cha-cha - M5, április 1. péntek, 21h

Az 1960-as években játszódó történet Gruber Ernő gimnazista magánéletét, ügyes-bajos dolgait mutatja be.

 

A Da Vinci-kód - Viasat Film, április 1. péntek, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Másnaposok 2. - Viasat3, április 1. péntek, 21h

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

 

A sárkány csókja - Mozi+, április 1. péntek, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

 

Az elnök különgépe - Moziverzum, április 1. péntek, 21.15h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

Máris hiányzol - Duna Tv, április 1. péntek, 22.10h

A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással _ a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, addig Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.