Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a péntek, lehet lazulni a tévé előtt, és ráadásul másnap sem kell korán kelni!

Sodródva - Film4, április 22.péntek, 20h


Sam, a sikeres reklámszakember életét kettétörte fia halála. A férfi egy vitorláshajón lakik, és a fájdalmát italba fojtja. Egy nap talál egy dobozt, ami tele van a fia kazettáival és dalszövegeivel. Felfedezi, milyen tehetséges volt, és a dalainak köszönhetően úgy érzi, mintha újra vele lenne. Elhatározza, hogy megtanulja és előadja azokat a helyi bárban. A dal megragadja Quentint, a fiatal zenészt és a két barátját, akik úgy döntenek, hogy rock'n'roll bandát alapítanak. A zenekar meglepő sikert arat.

 

A diktátor - Paramount Network, április 22. péntek, 20.20h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

Szoba kilátással - Duna Tv, április 22. péntek, 20.45h

A fiatal arisztokrata lány, Lucy Honeychurch, az első külföldi útját tervezi. Firenze mellett dönt, gardedámja idősebb unokatestvére Charlotte lesz. Egy exkluzív hotelben szállnak meg, ahol egy félreértés folytán megismerkednek a karizmatikus, George-dzsal, egy nyugdíjas újságíró fiával. A két fiatal első látásra egymásba szeret, ám Charlotte felismerve a kibontakozó érzelmeket gyorsan visszaviszi a lányt Angliába. Hazatérve Lucy szembesül sorsával: hozzá kell mennie a gazdag Cecil Vyse-hoz. Hamarosan azonban kiderül, hogy új szomszédjuk nem más, mint George apja, akit a fia gyakran meglátogat.

 

Hirtelen 30 - Filmcafe, április 22. péntek, 21h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Viasat3, április 22. péntek, 21h

Elkapták őket, és mindenre hajlandóak, hogy újra kiszabadulhassanak. Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket: úgy, hogy semmiképpen ne szökhessenek meg. A Cég saját maga akarja szélesre tárni a zárkaajtókat. A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk. A gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok... mégis a mi oldalunkon állnak. Remélhetőleg.

 

A bűn árfolyama - AXN, április 22. péntek, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Batman: Kezdődik - Film+, április 22. péntek, 21h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel…

 

Az útvesztő - Mozi+, április 22. péntek, 21h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál _ és sokan vannak ilyenek _ mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

A maszk - AMC, április 22. péntek, 21h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

Világok arca: Baraka - Duna Tv, április 22. péntek, 22.45h

A Baraka ősi, szufi szó, mely igen sok nyelvben megtalálható. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, melyből az evolúciós folyamat elindul. Csupán egy igazi kérdés létezhet: bolygónk és a rajta élő ember kölcsönhatása. A baraka a dolgok legbelső lényegére világít rá. A film 6 kontinens 24 ország 69 színhelyére kalauzol el bennünket _ Japántól Kenyáig, Tanzánián át Kaliforniáig _ a Föld lehető legkülönfélébb helyeire csöppenünk. A térbeli és időbeli utazás hatalmas ellentéteket feszít egymásnak, egyszerre borzongat és gyönyörködtet. Egyrészt a fényképszerűen felvonultatott tájak, eltérő emberi kultúrák és vallások ütköznek, másrészt az ősi, tiszta világ és a mai, sérült, túlzsúfolt világ kelt feszültséget e lenyűgözően megjelenített alkotásban. Az emberi civilizáció újfajta megközelítésből kerül nagyító alá, a párbeszéd nélküli ábrázolásmód még inkább érzékelteti, hogy mi, emberek közel sem vagyunk tökéletesek. A már korábban, 1992-ben bemutatott film nagy sikert aratott Magyarországon.

 

12 majom - Moziverzum, április 22. péntek, 23.25h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

 

Titokzatos folyó - Film+, április 22. péntek, 23.50h

Jimmy (Sean Penn), Dave (Tim Robbins) és Sean (Kevin Bacon) együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében. Soha semmi érdekes nem történt velük ezen a környéken mindaddig, amíg Dave élete különös fordulatot nem vett. Akkor még nem sejtették, hogy ez örökre megváltoztatja mindannyiuk életét. Huszonöt évvel később újra kereszteződnek útjaik egy titokzatos és megmagyarázhatatlan gyilkosság kapcsán.

 

Frances Ha - M5, április 22. péntek, 00.15h

A 27 éves Frances gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait éli, nap mint nap fontos kérdésekkel szembesülve: az álmait kövesse vagy inkább keményen dolgozzon a jövőjéért? Költözzön albérletbe vagy a barátainál lébecoljon tovább? És mi a helyzet a legjobb barátnőjével, illetve a nagy szerelemmel? Frances mindenekelőtt a boldogságot keresi, amiért képes meglehetősen váratlan és mindenekelőtt felelőtlen döntéseket hozni _ például azt, hogy átruccanjon Párizsba.