Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ezekkel a filmekkel lazíthatsz péntek este!

Nicsak, ki beszél! - Viasat2, július 1. péntek, 20h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Kék róka - M5, július 1. péntek, 20h

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabjából készült Pacskovszky József új tévéfilmje. A franciás stílusban írt művet eredetileg a Vígszínházban mutatták be 1917-ben, majd műsorra került még Párizsban is. A történet az 1900-as évek elején játszódik, egy középosztálybeli szerelmi háromszög szereplői között. Cecile, a gyönyörű menyasszony vőlegényéhez sietve egy pillanat alatt beleszeret egy ismeretlen férfiba az utcán, akiről hamarosan kiderül, ő Sándor, jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. A kor erkölcsi normái szerint ebből a szerelemből nem lehet semmi, mivel Sándor egy gáncstalan lovag, akinek felfogása kizár minden kapcsolatot Cecile és közte. Sándor ugyan továbbra is gyakran jár a házaspárhoz, de feltörő érzelmei miatt sok időt tölt külföldön is. Egyik útjáról hazatérve, engedve a pletykáknak, úgy érzi Cecile megcsalja férjét. Mint jó baráthoz illik, felvilágosítja Pált, és szembesíti Cecile-t, a csalfa asszonyt. Ám ez még csak a kezdete ennek a történetnek, melye csavarokkal és félreértésekkel teli. A főbb szerepekben Zsigmond Emőkét, Száraz Dénest , Fekete Ernőt, Schmied Zoltánt és Sodró Elizát láthatjuk. A filmet Gózon Francisco fényképezte.

 

Get Carter (Az igazság fáj) - Viasat Film, július 1. péntek, 21h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.

 

A titánok haragja - Film+, július 1. péntek, 21h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

Romlott zsaruk - Filmbox, július 1. péntek, 21h

40 kiló heroinnak nyoma veszik egy rosszul sikerült tranzakció során, majd az összes rendőr, aki részt vett a rajtaütésben, sorban meghal. Miközben a bizalom egyre inkább elhalványul Salt és Max között, a két kolléga kénytelen néhány olyan döntést meghozni, melyekért később nagy árat kell fizetniük.

 

Zöld darázs - AXN, július 1. péntek, 21h

Miután rejtélyes körülmények között meghal a nagyhatalmú, Los Angeles-i médiamágnás, birodalmának irányítását a léhűtő fia, Britt Reid veszi át. Az apja egykori titkára, az okos, csendes és hűséges Kato segítségével Britt megragadja az alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: harcot hirdet a bűnözés ellen. A városban hamarosan felbukkan a Zöld Darázs nevű szuperhős, aki Kato és az okos szerkentyűi segítségével lecsap a bűnözőkre. A két harcművész Britt új titkárnője, Lenore segítségével a város alvilágának urát, Benjamin Chudnofskyt veszik célba. Ám a gonosztevő sem tétlenkedik.

 

Bíbor folyók - Film Mánia, július 1. péntek, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek. 

 

Annabelle - Viasat6, július 1. péntek, 23h

John (Ward Horton) különleges ajándékot talál feleségének, Miának (Annabelle Wallis). Egy hófehér menyasszonyi ruhába öltöztetett, ritka, régi porcelánbabát. Ám Mia nem örülhet sokáig az ajándéknak, mert a babának szörnyű titka van. S egy borzalmas éjszakán a titokra fény derül. Egy sátánista, baljós szeánszon kiszabadul a babába zárt gonoszt, Annabelle.

 

Dredd - Film+, július 1. péntek, 23h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét.

 

Túlélésből jeles - Film Mánia, július 1. péntek, 23.05h

Sam Decker az Öböl-háborúban és a volt Jugoszláviában letöltött katonai szolgálat után hazatér és tanárkánt helyezkedik el a környék legrosszabb hírű iskolájában. Délelőttönként tanít, a délutánokat a büntetésben levő diákok felügyeletével tölti. Az egyik ilyen délutánon váratlan vendégek látogatják meg az iskolát. Egy kíméletlen fegyveres csapat fészkeli be magát az elhagyatottnak hitt iskolába, hogy nyugodt körülmények közt rejthessék el a rablott kokaint a megvesztegetett rendőrség kocsijaiba. Miután a fegyveresek belebotlanak a diákokba, Sam újra elemében érezheti magát, mert az iskola hadszíntérré változik. Samnek a villámgyors kiképzés után egy ütőképes egységet kell faragnia az iskola bűnrossz diákjaiból, mert az aznapi lecke a túlélés.