Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Filmek péntek este a tévében.

Éjszakai hajók - DUNA Televízió, szeptember 16. péntek, 20.45h

Igazi road movie két idős ember lelki és fizikai utazásáról. Helena és Jakov egy zágrábi idősek otthonában találkoznak. Első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz, és ezzel egy különös udvarlás indul útjára. Helena egy igazi hölgy, aki eladta a lakását, mert fiának pénzre volt szüksége, hogy Ausztráliába költözzön, persze a fiú azóta nem is hívja. Jakov inkább csavargó figura, egy jazz szaxofonos, aki bejárta az egész világot. Még mindig van benne kalandvágy és annyi tűz, hogy rávegye Helenát, hagyják el az idősek otthonát, és menjenek el a tengerpartra. Egy izgalmas utazás veszi kezdetét, amely életük utolsó nagy kalandja. Igor Mirković horvát újságíró, fesztiváligazgató és filmrendező első játékfilmje.

 

Frekvencia - AXN, szeptember 16. péntek, 21h

John Sullivan számára valami furcsa dolog adatik meg: talán megakadályozhatná apja halálát, aki tűzoltó volt és oltás közben vesztette életét. A csoda pedig megtörténik! Egy este John megtalálja apja régi rádióját, és megpróbálja behangolni. Sikerül is kapcsolatot teremtenie egy férfival, aki tűzoltó, és egy harminc évvel ezelőtti baseball meccs döntőjére vár. Vajon lehetséges-e, hogy John a saját apjával beszél egyazon napon, egyazon helyen csak harminc évvel azelőtt? Elsőre hihetetlennek tűnik, de igaz. Lehetővé válik tehát a lehetetlen, sikerül megváltoztatni a múltat. John segít megtalálni apjának a tűzből kivezető utat, ezzel megmenti az életét és hirtelen minden megváltozik. John boldogan fedez fel újabb és újabb emlékeket apjáról. Valami azonban nem stimmel. A múlt megváltoztatásával egy teljesen új jövőt hoztak létre, melynek része az is, hogy John édesanyja egy soha meg nem oldott sorozatgyilkosság áldozatává válik.

 

Zöld Lámpás - Viasat3, szeptember 16. péntek, 21h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

Sziget a szárazföldön - M5, szeptember 16. péntek, 21h

Magányos öregasszony, egykori hajóskapitány leánya éldegél a belvárosi bérházban. Kétszobás lakása zsúfolva régi bútorokkal, képekkel, csecsebecsékkel. Féltő gonddal őrzi emléktárgyait, mert az emberekhez való bátortalan, kudarcokkal végződő közeledései után ezek jelentik számára az egyetlen kötődést az élethez. A házmesterné tanácsára és többszöri sürgetésére cserére hirdeti meg lakását, amelyet rövidesen ellepnek a legkülönbözőbb cserepartnerek. Az idős nő kis lakása végre élettel telik meg. Végül egy budai kertes ház kis lakására esik választása, ahol rokonszenves, gyermekes házaspár lakik. A költözködés lebonyolódik, de az új lakásban ismét csak magányosan üldögél megszokott bútorai, régi lemezei, pasziánsz kártyája társaságában. A film főszereplőjét, Kiss Manyit ezért az alakításáért a legjobb női alakítás díjával jutalmazták az 1970-es Magyar Játékfilmszemlén.

 

Börtöncsapda - AMC, szeptember 16. péntek, 21h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...

 

Félholt - Viasat Film, szeptember 16. péntek, 21h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

A Macskanő - Film+, szeptember 16. péntek, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, szeptember 16. péntek, 21h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

Gyilkos ösvény - Moziverzum, szeptember 16. péntek, 21.15h

Egy vidéki hegyi kisváros korrupt seriffhivatala összeomlik, amikor egy nem kívánt szemtanú megzavarja kétes ügyeiket.

 

Pokoli édenkert - Filmcafe, szeptember 16. péntek, 22.45h

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale (Chris Hemsworth) és Cleo (Marley Shelton) majd Nick (Timothy Olyphant) és Gina (Kiele Sanchez) is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés.

 

Életrevalók - SuperTV2, szeptember 16. péntek, 23h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Krokodil 2. - Film Mánia, szeptember 16. péntek, 23.10h

Négy, mindenre elszánt terrorista elfoglalja az Acapulcóba tartó gépet. A repülő azonban nagy viharba kerül, s ezért kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen mocsárvidéken, melyet a vidéken élők babonásan elkerülnek, a szóbeszéd ugyanis azt tartja, hogy a mocsárban szörnyetegek élnek. A túlélők hamarosan szembetalálják magukat a mocsár lényeivel, az óriás méretű krokodilokkal, melyek több tússzal is végeznek. Az ártatlan túlélőkre ezután már nemcsak a terroristák jelentenek halálos fenyegetést, hanem a gyilkos, kiéhezett krokodilok is, amelyek ellen úgy tűnik, nincs esély.

 

Fortress 2.: Pokoli űr - Viasat Film, szeptember 16. péntek, 23.10h

John Brennick az egyetlen, aki képes volt megszökni a diktatorikus kormányzat földalatti börtönéből. Ezúttal azonban valóban lehetetlennek tűnik a szökés: állandóan figyelik, a testébe riasztót ültettek.

 

Gothika - Film+, szeptember 16. péntek, 23.15h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron - Viasat3, szeptember 16. péntek, 23.20h

Néhány coloradói fiatal megjárja a poklok poklát a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sorozat legújabb részében. Mikor egy balul sikerült július 4-i ugratás egyik barátjuk halálát okozza, a balesetet okozó tinédzserek megfogadják, hogy a sírig őrzik a titkot. Ahogy telik az idő, a barátok egyre távolabb kerülnek egymástól. A következő Függetlenség napján azonban baljós üzenetet kapnak: valaki más is tudja, mi történt valójában azon a végzetes estén. Vajon meg tudják akadályozni, hogy életre keljen a szörnyű legenda vagy egyenként akasztja a horgára őket a titokzatos HALÁSZ?

 

Anakonda 2.: A véres orchidea - AXN, szeptember 16. péntek, 23.25h

Tudományos expedíció indul a borneói dzsungelbe, a világ azon kevés tájainak egyikére, melyet a fehér ember még nem hódított meg. Az egyik gyógyszergyártó nagyvállalat vezetése korábbi híradások és legendák alapján úgy sejti, hogy arrafelé nő a ritka és különleges fekete orchidea, melynek virágából új gyógyszerek hatóanyaga nyerhető ki. Az expedíció sikerrel jár, a dzsungelben a kutatók rátalálnak ugyan a keresett növényre, de hamarosan rá kell jönniük, nem ők az elsők. A fekete orchidea az anakondák tápláléka. És ezek a kígyók hatalmasra nőnek, elpusztíthatatlanok és nagyon veszélyesek.

 

Ben Hur - Mozi+, szeptember 16. péntek, 23.45h

Judah Ben-Hur herceg története, akit fogadott testvére, Messala, a római hadsereg tisztje hamisan vádol árulással. Nemesi címétől megfosztják és rabszolgaságba kényszerítik, ezért hátra kell hagynia családját és szerelmét. Több évet tölt a tengeren hánykolódva, mielőtt bosszúra szomjazva hazatérne. Ehelyett azonban megváltást talál.