Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este a kanapén ér.

Válótársak - Paramount Network, szeptember 23. péntek, 20.15h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Nagy a tét, mikor egymással szembe kerülnek a bíróságon, hiszen veszett ügye, még egyiküknek sem volt.

 

Az ember, aki ismerte a végtelent - DUNA Televízió, szeptember 23. péntek, 20.45h

Az ember, aki ismerte a végtelent, az úttörő indiai matematikus, Srinivasa Ramanujan életének és tudományos karrierjének története, valamint mentorával, G.H. professzorral folytatott barátságának a története. A 25 éves hívő indiai Srinivasa Ramanujan raktári segédmunkás és autodidakta zseni, aki megoldja a legnehezebb matematikai problémákat is. Egy nap levelet ír G. H. Hardy Cambridge-i professzornak, aki felismerve tehetségét, Angliába hívja. Az 1910-es évek Indiájában él Srinivasa Ramanujan, akit határtalan intelligenciával áldott meg az ég. Ramanujan mélyszegénységben él Madrasban, de ez sem szab határt az Ő végtelen gondolatainak, sziporkázó tehetségének. Végül a csillagok és a matematikában való mély hite és határtalan bizalma felkelti a neves brit matematika professzor, G.H. Hardy érdeklődését, aki meghívja számításainak továbbfejlesztésére a cambridge-i Trinity College-ban.

 

Pókember 2. - Viasat3, szeptember 23. péntek, 21h

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker (Tobey Maguire) elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhősléttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között _ nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Doc Ockkal. Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett és éli a maga életét: színészkedik és férfi is van az életében. Peter legjobb barátja, Harry Osborn (James Franco) a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius (Alfred Molina) ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt.

 

Jack Reacher - Moziverzum, szeptember 23. péntek, 21h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

Bérgyilkos a szomdszédom - AMC, szeptember 23. péntek, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

Desperado - Viasat Film, szeptember 23. péntek, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - AXN, szeptember 23. péntek, 21h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja az egész világot.

 

A szállító - Mozi+, szeptember 23. péntek, 21h

A szállító magányos ember. A profik mindig magányosak. Egy erődszerű házban él, ha hívják, megjelenik szuper járgányán, hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíznak, majd elporzik. Sosem kérdez, sosem akar többet tudni, mint amennyit muszáj, sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait. Egyetlen egyszer azonban kivételt tesz. Azután sokszorosan megbánja. Kinyitja az egyik rábízott csomagot: persze, mert nagyon dörömböl az autója csomagtartójában. A zsákban egy beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál. Nehéz szívvel kézbesíti ugyan, de amikor nemsokára féltett autója is felrobban, visszatér a címzetthez, és olyat tesz, amit még soha: megmenti a küldeményt, sőt, a lány rábeszélésére még azt is megpróbálja kinyomozni, ki akarja megölni őket és miért...

 

A sötét lovag - Film+, szeptember 23. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

A fehér öltönyös férfi - DUNA Televízió, szeptember 23. péntek, 22.36h

Sid Stratton, az ifjú vegyészmérnököt már több munkahelyéről is kirúgták, miután költséges kísérletei mind katasztrofális végeredményekkel zárultak. Végül már egyszerű munkásként szegődik el a Barnley textilgyárba, ahol egy félreértésnek köszönhetően lehetőséghez jut, hogy folytassa kísérleteit, amelyek célja egy olyan szövet kifejlesztése, amely sosem szakad el és nem piszkolódik. Mikor sikerrel jár, az új anyagból öltönyt varrnak, amely ragyogó fehérszínben pompázik és nem tud elszakadni. A cég vezetői hősként ünneplik Strattont, ám amikor rájönnek, hogy a találmány tönkreteheti az iparág jövőjét, mind az textilmágnások, mind a szakszervezet összeesküsznek ellene, így Strattonnak menekülnie kell... A fehéröltönyös férfi a vígjátékairól híres Ealing stúdió egyik legnagyobb klasszikusa főszerepben a fiatal Alec Giunness-szel.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, szeptember 23. péntek, 22.50h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Anakonda 4. - Vérvonal - AMC, szeptember 23. péntek, 22.50h

A mutáns óriáskígyók egyik gyilkos ivadéka feléled, és újra támad az Anakonda-sorozat legújabb, akciódús epizódjában. Murdoch (John Rhys-Davies), a haldokló iparmágnás felbérel egy tudóst, hogy a rendkívül ritka és értékes véres orchidea regeneráló hatású nektárjával egy újszülött kígyón kísérletezzen. A hüllő egyetlen éjszaka leforgása alatt akkorára nő, hogy rövid úton végez a doktorral és megszökik a fogságból. Eközben Amanda (Crystal Allen), a szörnyetegekkel való leszámolásra fogadalmat tett gyönyörű hüllőkutató néhány fiatal tudós társaságában szembeszáll Murdoch könyörtelen fegyvereseivel, hogy megszerezze a hőn áhított orchideákat, mielőtt az elpusztíthatatlannak tűnő anakonda mindenkivel végez.

 

Mars – Az utolsó napok - Filmcafe, szeptember 23. péntek, 22.50h

Az első emberi legénységgel kivitelezett Mars-misszió utolsó napján Vincent Campbell a Tantalus bázis egyik asztronautája fantasztikus felfedezést tesz: olyan fosszíliákat talál, amelyek egyértelműen a bakteriális életre utalnak. Vincent azonban nem akar osztozni a dicsőségen a legénység többi tagjával, így a parancs ellenére egyedül indul küldetésre, hogy további bizonyítékokat találjon. Mintagyűjtés közben azonban a porózus talaj beszakad alatta, és egy mély barlangba zuhan. Kollégái összetörve, épphogy életben találnak rá, majd nem sokkal később egy másik társuknak is nyoma veszik. A csapat lassan rájön, hogy a halottnak hitt életforma talán mégis életben van, és ha nem érik el időben az űrhajót, talán mindannyiukkal végez.

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, szeptember 23. péntek, 22.55h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért - Viasat Film, szeptember 23. péntek, 23.15h

Az egyetemista Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi vizsgálat megállapítása szerint a lányt az ördög szállta meg, csak az ördögűzés segíthet. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor Emily a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát bíróság elé állítják, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Conan, a barbár - Moziverzum, szeptember 23. péntek, 23.40h

A fiatal Conan családjára vérszomjas hordák támadnak. A kisfiú árván marad, sorsa a rabszolgaság lesz. Évekkel később Conan, a mészárlás egyetlen túlélője már felnőtt férfi, egy igazi izomkolosszus, aki végre szabadulhat a rabszolgaságból és útra kelhet bosszút állni szülei gyilkosán, a gonosz Doom-on. Conan megtanulja a harc ősi művészetét, és immár két lábon járó gyilkológépként halad célja felé. Útközben két tolvaj csatlakozik hozzá: Valeria és Szubotaj. A különös, de rendkívül ütőképes trió felkelti Osric király figyelmét is, s megkéri őket, hogy mentsék meg a lányát, aki csatlakozott Doom csapatához a hegyekben. Conan és társai előtt hosszú és veszélyes út áll...