Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha pénteken otthon ragadsz, ne aggódj, vannak filmek!

Dick és Jane trükkjei - Viasat2, október 21. péntek, 20h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

Ének a csodaszarvasról - DUNA Televízió, október 21. péntek, 20.45h

A magyar nép honalapító mondája elevenedik meg Jankovics Marcell egészestés rajzfilmjében. A film kísérőszövegei, párbeszédei, de dalszövegei is egykorú források, krónikák, fennmaradt mítoszok és énekek idézetei, vagy azok szövegein alapulnak. Nyelvezete a történet előrehaladtával változik, a nyelv gazdagodását követi. Jankovics Marcell jellegzetes stílusú animációja méltó egységet alkot Szörényi Levente zenéjével.

 

Terminátor: Sötét végzet - Moziverzum, október 21. péntek, 21h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) _ és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

Underworld - A vérfarkasok lázadása - Viasat Film, október 21. péntek, 21h

Egykor a farkasemberek a vámpírokat rabszolgaként szolgálták. A vámpírok kegyetlen vezetőjének, Viktornak gyönyörű lánya, Sonja (Rhona Mitra) azonban beleszeret az egyik farkasemberbe, Lucienbe (Michael Sheen). Amikor Sonja teherbe esik, a felháborodott, szívtelen Viktor megöli a lányát. Lucien elkeseredésében felbuzdítja elnyomott társait, és felkelést szervez a Vámpírok ellen. Ezzel megkezdődik a az évszázadokig elhúzódó véres háború.

 

Godzilla - AXN, október 21. péntek, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

A doboz - Film Mánia, október 21. péntek, 21h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.

 

Reclaim - A mentőakció - Filmcafe, október 21. péntek, 21h

Egy elkeseredett amerikai házaspár rájön, hogy nem minden az, aminek látszik, amikor külföldre utazva különös titokra jönnek rá. Hogy felfedjék az igazságot, és hazatérhessenek az Államokba, kockára kell tenniük saját életüket azért, hogy biztonságban tudhassák lányukat.

 

Benjamin Button különös élete - Viasat3, október 21. péntek, 21h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Terminátor - Megváltás - Film+, október 21. péntek, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright (Sam Worthington) hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett SkyNet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője, John Connor (Christian Bale), akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a SkyNet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

 

Bizalom - M5, október 21. péntek, 21h

Katának a második világháború utolsó hónapjában váratlanul el kell tűnnie egy időre. Mint megtudja, orvos férje baloldali tevékenységet folytatott, s illegalitásba kell vonulniuk. Kata új személyi iratokat kap, Bíró János erdélyi menekült felesége nevén. Rémülten és tanácstalanul érkezik új otthonába, egy ismeretlen férfihez. "A film egy kapcsolat története. Arról szól, hogy végletesen kiélezett helyzetben alkalmas-e egy ember arra, hogy megbízzon a másikban, hogy ez a bizalom milyen nehezen megszerezhető és mennyire törékeny." Szabó István

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Mozi+, október 21. péntek, 22h

Különös építményre bukkannak az Antarktisz jege alatt. A milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland vezetésével tudósokból és szakértőkből álló csapat indul a jégréteg alatt rejtőző ősi piramis felderítésére. Az izgalmasnak tűnő kaland azonban borzalmas versenyfutássá alakul, amikor kiderül, hogy a piramis két földönkívüli faj összecsapásának évezredes színtere. A Ragadozók bizarr beavatási ceremóniájában az Alien-ivadékok a zsákmány, míg az emberek az Alienek kifejlődéséhez szükséges elemózsia szerepét töltik be. A fajok háborújában így az ember csak vesztes lehet...

 

Ismeretlen hívás - Viasat6, október 21. péntek, 23h

Jillnek a zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt.

 

Fehér Elefánt - Film Mánia, október 21. péntek, 23h

Egy thaiföldi zsoldos életének egy 14 éves lány ad új értelmet, persze előtte meg kell szabadulnia a múltjától...

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - AMC, október 21. péntek, 23h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

A túlélő - Moziverzum, október 21. péntek, 23.45h

Az Amerikai Külügyminisztérium egyik emberét azzal a megbízással küldik Londonba, hogy megakadályozzon egy esetleges terrorcselekményt. Mikor ő maga is gyanúba keveredik, nem marad más esélye, csak a menekülés.

 

Motel 3. - AXN, október 21. péntek, 23.50h

Scott az esküvőjére készül. Előtte a három haverjával, Justinnal, Mike-kal és Carterrel legénybúcsúra mennek Las Vegasba. Egy sztriptízbár, pia, néhány szexi csaj, és máris egészen más színben látják a világot. Nikki és Angela elcsábítja őket a városszéli lokálba, ahol állítólag remek partit tartanak. Másnap megpróbálják összerakni, mi történt, amikor rájönnek, hogy Mike eltűnt. A keresésére indulnak, de mintha csak a föld nyelte volna el. Azután kiderül, mi vár rájuk. Az elit vadászklub tagjai pokoli játékot szerveztek, melyben nekik szánják a főszerepet.