Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Péntek esti láz a tévében!

Penge: Szentháromság - RTL HÁROM, november 25. péntek, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

A Macskanő - Film+, november 25. péntek, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

Országúti diszkó - Moziverzum, november 25. péntek, 21h

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...

 

Az Amazonas kincse - AXN, november 25. péntek, 21h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Képlet - AMC, november 25. péntek, 21h

Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

 

Magányos farkas - Film Mánia, november 25. péntek, 21h

A rendőrség akciója kudarcba fullad, mikor rajtaütnek egy lótolvaj bandán. MacQuade, a texasi járőr a legjobb az egész államban, ő fékezi meg a bandát, és menti meg rendőrtársait. MacQuade külön él feleségétől és lányától messze a texasi prérin, kedvenc farkasa társaságában. Kapitánya eltűri módszereit, de nem hagyja, hogy magányosan dolgozzon, ezért egy fiatal tisztet rendel társául. MacQuade eleinte elutasító a fiúval, de amikor egy veszélyes fegyvercsempész bandára akar lecsapni, jól jön a segítség.

 

Gladiátor - Mozi+, november 25. péntek, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… 

 

300 - Viasat3, november 25. péntek, 21h

A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez. Frank Miller képregénye alapján.

 

Dögkeselyű - M5, november 25. péntek, 21h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

 

Gengszterek sofőrje - DUNA Televízió, november 25. péntek, 22.50h

A sofőr az autóvezetés nagymestere. De nem autóversenyző, sőt még csak nem is kamionos. Ő a gengszterek sofőrje. A balhékban nem vesz részt, fegyvert sem visel, csak vezet. De azt nem akárhogy: a kisujjában van minden ördöngösség, így a rendőrautókat játszi könnyedséggel rázza le. A detektív mindent egy lapra tesz fel és ördögi csapdát állít: hadd fussanak a rablók, bűnözők, ha segítenek, hogy végre sikerüljön a sofőrt elkapnia. És a mindent eldöntő játszma közepén lép színre egy titokzatos lány…

 

Anakonda 2.: A véres orchidea - Viasat Film, november 25. péntek, 22.50h

Tudományos expedíció indul a borneói dzsungelbe, a világ azon kevés tájainak egyikére, melyet a fehér ember még nem hódított meg. Az egyik gyógyszergyártó nagyvállalat vezetése korábbi híradások és legendák alapján úgy sejti, hogy arrafelé nő a ritka és különleges fekete orchidea, melynek virágából új gyógyszerek hatóanyaga nyerhető ki. Az expedíció sikerrel jár, a dzsungelben a kutatók rátalálnak ugyan a keresett növényre, de hamarosan rá kell jönniük, nem ők az elsők. A fekete orchidea az anakondák tápláléka. És ezek a kígyók hatalmasra nőnek, elpusztíthatatlanok és nagyon veszélyesek.

 

Halálos hajsza - Film Mánia, november 25. péntek, 23h

Ray és Danny, a két nagydumás chicagói zsaru nappal a bűnt üldözi, éjjel meg nők után kajtat. Igaz, néha sajátosan értelmezik a szolgálati előírást, ám az eredmény őket igazolja. Amikor az egyik akció alkalmával túllépik a hatáskörüket, feljebbvalóik úgy döntenek, hogy egy időre kivonják a párost a forgalomból, kényszerszabadságra küldik őket Floridába. Az édes élet annyira megtetszik nekik, hogy hazatérve benyújtják a lemondásukat. A hátralévő néhány napot ennek megfelelően, kockázat nélkül szeretnék átvészelni. Az egyik régi ügyfelük azonban másként gondolja.

 

Támadóerő - AXN, november 25. péntek, 23.10h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

Gothika - Film+, november 25. péntek, 23.15h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Azonosság - RTL HÁROM, november 25. péntek, 23.20h

Tíz titokzatos idegent kényszerít egy elhagyatott motelbe az ítéletidő. A balesetet okozó Ed (John Cusack), Rhodes (Ray Liotta), a veszélyes fegyencet szállító rendőrtiszt, a gyönyörű Paris (Amanda Peet), egy rejtőzködő szerelmespár, a megsérült család, és a szálló állítólagos tulajdonosa hamar rádöbbennek, hogy egy sorozatgyilkos célpontjaivá váltak. Ahhoz, hogy túléljék az éjszakát, rá kell találniuk a titokra, ami összeköti őket.

 

Árva Brooklyn - RTL KETTŐ, november 25. péntek, 23.30h

Lionel Essrog (Edward Norton), a brooklyni árva számára az életet megmentője és mentora, Frank (Bruce Willis) jelenti, aki polgárpukkasztó beszédkényszere ellenére is alkalmazza a magánnyomozói irodában. A Tourett-szindrómás Lionel kénytelen saját lábra állni és a tiszteletet kivívni, amikor Franket megölik egy titokzatos nyomozás során. Ugyan minden ellene szól, Lionel mégis életben marad, miközben átverekszi magát Brooklyn maffiáin, drogkereskedőin, titokzatos dzsesszklubokon, elegáns éttermeken. Olyan titkokat fedez fel, amiről még Frank sem tudott, és amivel alaposan megszorongatja a város legbefolyásosabb személyeit.