Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Buli van a tévében péntek este!

A hatodik napon - Viasat3, január 20. péntek, 21h

Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást fokozza, hogy nincs hatalom, amelyhez segítségért fordulhatna, mert ha fény derülne a baklövésre, könyörtelenül végeznének vele és a családjával. Adam megpróbálja hát felvenni a harcot az ismeretlen ellenséggel, hogy visszaszerezze önnön "létezését". Ám úgy tűnik, az ellenfél elpusztíthatatlan, a ráuszított két bérgyilkos klónjai újra és újra felbukkannak.

 

Mad Max - AMC, január 20. péntek, 21h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Paramount Network, január 20. péntek, 21h

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik.

 

Bűnös Louisiana - Viasat Film, január 20. péntek, 21h

Bud Carter nyomozó sikeresen letartóztatja Jesse Weiland bérgyilkost, akinek szolgálatait gyakran vették igénybe az alvilágban. Carter azonban nem csak egy kegyetlen gengsztert és az Árja Testvériség tagját látja benne, hanem egy hasznos informátort, úgy gondolja, hogy segítségével sok embert rács mögé tudna dugni. Azonban korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek segítségével Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat adatokat a rendőröknek és kinyíratja Weiland családját.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Filmcafe, január 20. péntek, 21h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

A titánok haragja - Film+, január 20. péntek, 21h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

A teljes igazság - Moziverzum, január 20. péntek, 21.10h

Ramsey jól menő ügyvéd, aki különleges megbízást kap, amikor fiatalkori barátja Boone holttestére bukkannak a házában. A gyanúsított pedig az áldozat fia, Mike. Boone egy arrogáns, alkoholista férfi volt, aki rendszerint csalta és bántalmazta a felségét. Egy feltörekő ügyvéd, Janelle lesz Ramsey jobbkeze és közösen próbálnak segíteni Mike-nak, ám a fiú a történtek óta egy szót sem beszélt senkivel. A tárgyalás közben egyszer csak Mike úgy dönt hogy vallani szeretne, továbbra is magára terelve a gyilkosságot, ám Ramsey nagyon jól tudja hogy nem a fiú ölt.

 

Az ember tragédiája - DUNA Televízió, január 20. péntek, 23h

Több évtizednyi munka után készült el Jankovics Marcell rendező grandiózus vállalkozása, Az ember tragédiája filmes feldolgozása. A rendező minden egyes színt az adott kornak megfelelő szimbólumrendszerrel, művészettörténeti utalásokkal ruházott fel, illetve stílusban rajzolt meg. Ezt a vizualitást társította az író archaikus, eredeti szövegéhez. Madách Imre 1862-ben megjelent műve 15 színből áll, melyben Lucifer végigvezeti Ádámot, az első embert a történeti korokon, hogy a jövőt megmutatva nyerje meg Ádám lelkét. A művet hazánkban mindenki ismeri, és egyes sorai, mondatai szállóigévé váltak. Jankovics Marcell animációs filmjét most láthatják először a maga teljességében a nézők a közszolgálati csatornán.

 

Álljon meg a nászmenet! - SuperTV2, január 20. péntek, 23h

Julianne és Michael elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Minden kétkedőnek bizonyítják kapcsolatukkal, hogy létezik a valóságban igaz barátság nő és férfi között, anélkül, hogy közbeszólna a szerelem. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy kábeltévé társaság milliomos tulajdonosának lányát. Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy az utolsó pillanatban még megváltoztassa az események menetét, és ő vezesse oltár elé az ifjú vőlegényt. Az akció első lépése: megkéri egy barátját, hazudja azt, hogy ők is éppen arra készülnek, hogy összeházasodnak...

 

Ölve vagy halva - Film+, január 20. péntek, 23h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

Játsz/ma - Filmcafe, január 20. péntek, 23.05h

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

 

Légió - Viasat Film, január 20. péntek, 23.10h

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

Robotzsaru 2. - Moziverzum, január 20. péntek, 23.10h

A történet Detroitban játszódik, ahol a bércsökkentés miatt épp általános rendorsztrájk zajlik. Az események fő mozgatója az a hidegvérű iparmágnás, aki szeretné az egész várost a csőd szélére sodorni, aztán teljes egészében bekebelezni. A helyi kábítószer maffia főnökével összeszövetkezve szeretnék a Robotzsarut is eltörölni a Föld színéről. A Robotzsaru félig ember félig gép teremtmény, aki programozóinak legnagyobb igyekezete ellenére is gyengéd érzelmekkel bír. Nem is sejti, hogy egy laboratóriumban már dolgoznak egy erősebb és megbízhatóbb változatán, amely ha elkészül, az ő végét jelentheti.

 

Kéjlak - RTL HÁROM, január 20. péntek, 23.10h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy segítsenek összerakni, mi történhetett. Miközben a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, kiderülnek az árulások, féltékenységek, és a megdöbbentő igazság.

 

300 - A birodalom hajnala - AXN, január 20. péntek, 23.25h

Xerxész, a Perzsa Birodalom uralkodója hatalmas haddal a görög városállamokra támad. Themisztoklész (Sullivan Stapleton), az athéni hős vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek a perzsák feltartóztatására.

 

xXx2: A következő fokozat - RTL, január 20. péntek, 23.55h

Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) különleges ügynök sikeresen bebizonyította, hogy az utcán felnőtt rosszfiúk néha hatékonyabban küzdenek a külső vagy belső ellenséggel, mint a jól képzett profik. Csak egyetlen szépséghibája van az új módszernek. Az öntörvényű harcosoknak nem áll érdekükben a jó oldalra állni, és az életüket kockáztatni egy elvont célért. Ráadásul, aki elég jó ahhoz, hogy méltó ellenfele legyen a terroristáknak, azt nem lehet pórázon tartani. Gibbons új választottja Darius Stone (Ice Cube) meglepő módon vállalja egy katonai összeesküvés leleplezését. A tervvel azonban két baj is van. Az ellenfelük, Deckert (Willem Dafoe) ravasz kígyó, Stone pedig egy parancsnak sem engedelmeskedik.