Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este másképpen bulis.

Danielle Steel: Biztos kikötő - Viasat2, március 3. péntek, 20h

Ophelia (Melissa Gilbert) egyedül neveli tizenegy éves lányát, Pipet (Liana Liberato), miután egy balesetben elveszítette a férjét és tinédzser fiát. Matt (Brad Johnson) festőművész, aki a tengerparton próbálja kiheverni válását és beletörődött abba, hogy nem láthatja a lányát. A két sebzett lélek találkozása elkerülhetetlen. Ám Ophelia hamarosan kénytelen belátni, hogy képtelen új kapcsolatba kezdeni, nem tudja túltenni magát a gyászon. Pip bármit megtenne, hogy anyja végre rendbe jöjjön, és arra kéri Mattet, hogy ne adja fel olyan könnyen.

 

Szívzűr - M5, március 3. péntek, 21h

Balla Ferenc, a frissen diplomázott orvos ifjú feleségével, Annával a szép fekvésű, kis, hegyi faluba érkezik, hogy megkezdje munkáját. A kezdet nem túl szerencsés. A körorvosi fizetés kevés, no meg Balla doktor orvosi gyakorlata is. Aztán lassan beindul minden. Idővel lesz autó, szép lakás, de ennek az az ára, hogy "alkalmazkodtak"… Böszörményi Géza alkotásában a neves magyar sztárokon kívül két zseniális külföldi színésszel is találkozhatunk, az idén 80 éves Jiří Menzellel és Ichak Fincivel.

 

Szívrablók (Henry bűne) - Paramount Network, március 3. péntek, 21h

Henry napjai végtelen egyhangúsággal telnek: élete céltalan _ alvajáróként tengődik egészen addig, míg egy nap össze nem keverik egy bankrablóval. Hiába ártatlan, 3 évet kell lehúznia a börtönben a "szakma" nagy öregje, Max társaságában. Mikor kiszabadul, bosszút forral: el akarja követni azt a bűntettet, ami miatt leültették. Átgondolt tervének alapját a bankkal szembeni színház adja _ régen egy alagúttal kötötték össze a két épületet. Szereplőként csatlakozik az éppen új előadásra készülő társulathoz, s miközben a frissen szabadult Max-szel tökéletesítgeti akciójuk részleteit, a társulat gyönyörű színésznőjére is szemet vet. Persze végül semmi sem alakul úgy, ahogy kigondolták.

 

Veszélyzóna - Filmcafe, március 3. péntek, 21h

Detroit rendőrsége fallal vette körül a Téglatelep néven elhíresült paneldzsungelt. A külvilágtól elzárt városrészt a helyi gengszterek feje irányítja, aki a markában tart mindenkit. Amikor szállítás közben eltűnik egy katonai neutronbomba, a város vezetői egy profi zsarut küldenek a zárt falakon belülre, hogy beépüljön, megtalálja és semlegesítse a veszélyt egy helyi lázadó segítségével.

 

Alkonyat - RTL HÁROM, március 3. péntek, 21h

Bella (Kristen Stewart), a különc lány apjához költözik egy eldugott kis városkába, és biztos benne, hogy halálra fogja unni magát. Forksban azonban váratlan meglepetés éri. Megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson), aki elképesztően intelligens, szellemes és vérfagyasztóan vonzó. A megközelíthetetlen Edward valójában vámpír. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki, ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

 

A kaptár - Viasat Film, március 3. péntek, 21h

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő _ azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer _ szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

 

Tökéletes katona - Mozi+, március 3. péntek, 21h

Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernáló-kamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ők, akik bármikor, bárhol bevethetők, akikből egy speciális programmal kiirtották a legalapvetőbb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik, nem éreznek fájdalmat _ vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux csak egy közülük, és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévé riporternő kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scott-ot _ akit történetesen a világ másik legnépszerűbb akcióhőse, Dolph Lundgren alakít…

 

A Da Vinci-kód - AXN, március 3. péntek, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, március 3. péntek, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Csillagok között - Film+, március 3. péntek, 21h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

Az időutazó felesége - Viasat3, március 3. péntek, 21h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

Amnézia - Filmcafe, március 3. péntek, 22.50h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

A zodiákus újra öl - Moziverzum, március 3. péntek, 22.55h

Több mint 40 évvel azután, hogy a hírhedt zodiákus gyilkos terrorizálta San Francisco lakóit, és környékét, egy elhagyatott raktárból rejtélyes filmszalagok kerülnek elő. Megtalálói a hatalmas jutalom megszerzése érdekében ahelyett, hogy figyelmeztetnék a rendőrséget, megpróbálják magukat megfejteni, és felderíteni a gyilkos személyét.

 

Christine - Paramount Network, március 3. péntek, 23.25h

Egy egyszerű fiú egy furcsa autót vesz, aminek önálló akarata van. A sárc jelleme hamarosan elkezd hasonlítani az autóéra.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag - SuperTV2, március 3. péntek, 23.35h

Jenko és Schmidt csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin.

 

Szupercella 2: Hades - RTL, március 3. péntek, 23.55h

Sok év eltelt azóta, hogy Ray Breslin (Sylvester Stallone) emberfeletti teljesítménnyel megszökött a Sírkő nevű rettegett szuperbörtönből. Azóta új elit csapatával ártatlan embereket szabadítanak ki veszélyes helyzetekből. Egy nap megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut (Xiaoming Huang) a Hades-ba hurcolták. A Hades híres arról, hogy a fogvatartottaknak állatként kell küzdeniük egymással az életben maradásért. Breslin és csapata mindent megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.