Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Az első pihenőnap délelőttjére.

Lego Batman – A film - RTL, április 7. péntek, 8.35h

Gotham Cityben nagy változások vannak készülőben, és ha Bruce Wayne meg akarja menteni a várost Jokertől, akkor fel kell adnia a magányos igazságosztó Batman-imidzsét, és meg kell próbálnia másokkal együtt dolgozni. A sors a kezére játszik, a minden eddiginél menőbb Bruce ugyanis véletlenül örökbe fogad egy árva tinédzsert, aki mindenáron a segédje szeretne lenni.

 

80 huszár - Magyar Mozi TV, április 7. péntek, 8.55h

A Lenkey-huszárszázad történetét dolgozta fel Sára Sándor filmjében. Az ország határain kívül állomásozó huszárokat a hazaszeretet, a honvágy hazahozza annak ellenére, hogy ellenkező parancsot kapnak. Keresztülverekszik magukat az ellenséges vonalakon, menekülnek az üldözők elől, megküzdenek az éhséggel. Csak töredékük jut haza, és őket is a császári csapatok várják…

 

Az elveszett jövő - Film Mánia, április 7. péntek, 9.55h

Az utolsó háborúban egy vírus megfertőzi az embereket, amitől mutáns szörnyeteggé válnak. Csupán néhány elszigetelt csoport marad fertőzésmentes, akik a hegyekbe menekülnek. Kaleb (Sam Claflin) képtelen beletörődni abba, hogy egész életében rettegésben kell élnie. Egy összecsapás során, amikor kint rekednek az erdőben riválisával, Savannal (Corey Sevier) és a szép Dorellel (Annabelle Wallis), összetalálkoznak egy idegennel, akire nem hat a mutánsok fertőzése. Ő Amal (Sean Bean), aki ismerte Kaleb apját, a védelmet jelentő sárga por feltalálóját, és biztos benne, hogy Kaleb is képes a túlélést jelentő szer előállítására.

 

Tini Nindzsa Teknőcök - RTL, április 7. péntek, 10.50h

Furcsa dolgok történnek New Yorkban, és hamar kiderül, hogy a városnak még soha nem volt ennyire szüksége a Tini Nindzsa Teknőcök segítségére, mint most. Ugyanis a különc milliomos, Maximillian Winters őrült bosszúra készül, miután felfüggesztik munkáját. Az a terve, hogy egy régen halott hadvezér emberfeletti hatalmát rászabadítja a városra, és kipróbálja egy ősgonosz átok hatásosságát. Leonardo és barátai, Raffaello, Michelangelo és Donatello újra előmásznak a csatornarendszerből, hogy megvédjék a várost és a világot a sötét erőktől. Szerencsére még mindig számíthatnak régi barátaik, April O'Neill és Casey Jones segítségére.

 

Alfa és Omega - RTL HÁROM, április 7. péntek, 11.20h

Kate és Humphrey, a nyugati falka két farkasa kölyökkoruktól fogva imádják egymást, de a falka ranglétrájának az ellentétes végén állnak. Kate a falkavezér lánya, egy energikus alfa, Humphrey pedig a jó kedélyű, minden parancsra ugró omega. A család biztonsága érdekében Kate hajlandó házasságot kötni a keleti falka alfájával. Ám mielőtt ez az egyesülés létrejöhetne, Kate és Humphrey a vadőrök fogságába esik, és egy másik államban találják magukat egy farkas-újratelepítési programban. Kate a falkaháború elkerülése érdekében mindenáron vissza akar jutni a több ezer kilométerre lévő Jasperbe. Csak Humphrey segítségére számíthat, akinek a szellemes szóviccek a legerősebb fegyvere.

 

Hupikék törpikék - AXN, április 7. péntek, 11.40h

Ügyefogyi a Csodák Barlangjában átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek játékbabának hiszik. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére.

 

Mentőexpedíció - SuperTV2, április 7. péntek, 11.45h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

 

Ovizsaru - Mozi+, április 7. péntek, 12.10h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...

 

Rocksuli - Paramount Network, április 7. péntek, 12.15h

Jack Black bajkeverő gitárost alakít, akinek az a rögeszméje, hogy ő az isten a színpadon. Ki is rúgják a bandából, és mivel égető szüksége van a munkára, helyettesítő tanárként kezd dolgozni, és egy osztálynyi kitűnő tanulóból a legmagasabb fokozaton pörgő rockereket farag. Joan Cusack annak a magániskolának igazgatónőjét játssza, ahol Jack Black felkészíti a gyerekeket a Bandák Párbajára.

 

Macskafogó 2. – A sátán macskája - RTL HÁROM, április 7. péntek, 13h

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

 

Isten rabjai - M5, április 7. péntek, 13.35h

IV. Béla király lányának élete elevenedik meg a filmen. Árpád-házi boldog Margit kilencéves korától a Domokos-rendi apácák Nyulak szigetén emelt klastromában nevelkedik. A szomszédos kolostorban szerzetesek élnek, közöttük Jancsi, a kertészfiú, akit elbűvöl a kis királylány. A szerelem érzése adja a kezébe a keresztet, a serdülő legény beáll szerzetesnek "Isten rabjai" közé.

 

James Bond: A kém, aki szeretett engem - Moziverzum, április 7. péntek, 14.30h

Ian Fleming könyve alapján! Amerikai és szovjet atom-tengeralattjárók sorra tűnnek el a nemzetközi vizeken. Az események hátterében az ördögien gonosz milliárdos, Mr. Stromberg áll, akinek végső célja, hogy a tengeralattjárókon lévő nukleáris robbanófejeket felhasználva _ egy hatalmas, a tenger mélye alatt fekvő katonai bázisról _ kirobbantsa a harmadik világháborút. A britek James Bond-ot, a szovjetek Anja Amaszova titkos-ügynököt bízzák meg azzal, hogy megoldja a helyzetet. A két kém egymással szövetkezve lát neki a feladatnak és eleinte sikeresen is veszik az akadályokat, sőt idővel úgy tűnik, többről is szó lehet köztük a közönséges munkakapcsolatnál. De aztán kiderül, hogy Anja korábbi szerelmét James Bond ölte meg egyik korábbi megbízatása során...

 

Fotográfia - Magyar Mozi TV, április 7. péntek, 14.30h

A fotós, a retusőr és a zenész járja a vidéket, hogy megrendelésre családi fényképeket készítsenek. A fotós hiába szeretne hiteles képeket csinálni, az emberek nem kíváncsiak a valóságra.

Négybalkezes - Filmcafe, április 7. péntek, 15.25h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Utazás a rejtélyes szigetre - Film+, április 7. péntek, 16.55h

Az ifjú Sean Anderson (Josh Hutcherson) vészjelzéseket kap vállalkozó kedvű nagyapjától, Alexandertől (Michael Caine) egy titokzatos szigetről. Az egyetlen baj csak az, hogy a térkép szerint az a sziget nem létezik. Sean azonnal útnak indul mostohaapja, Hank (Dwayne Johnson) minden tiltakozása ellenére, aki végül kénytelen Seannal tartani. A hihetetlen kalandba belekeveredik a világ legrozogább gépével rendelkező pilóta, Gabato (Luis Guzmán) és szemrevaló lánya, Kailani (Vanessa Hudgens) is.