Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este otthon talál, ezeket nézd meg.

Az oroszlán ugrani készül - M5, április 28. péntek, 21h

A James Bond paródiában Klauberg (Ajtay Andor), az elmebeteg náci orvos a "Pestis XX" nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró oroszlánra emlékeztető szikla barlangjában rejtette el. Egyetlen ampulláért száll harcba egy rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök (Bujtor István és egy náci szervezet, melynek vezetője Helga (Psota Irén), aki elraboltatja Klauberg lányát, hogy hozzájusson az ampullához…

 

Rambo 3. - Moziverzum, április 28. péntek, 21h

Trautman ezredes az afganisztáni háborúban az oroszok elleni tevékenysége miatt fogságba esik. Rambo kapja azt a veszélyes és minden eddiginél lehetetlenebbnek tűnő feladatot, hogy a front mögé kerülve, az oroszok által uralt területen felkutassa és kiszabadítsa a foglyul ejtett ezredest. A mindenre elszánt Rambo, az orosz területekre érkezve megtudja, hogy a Trautman-t egy megerősített erődben tartják. Ez a létesítmény első ránézésre bevehetetlennek tűnik: mindenhol állig felfegyverzett őrök figyelik a környéket és magát az erődítményt is. Ám Rambo-nak az éberségével sikerül bejutnia. Az azonban, hogy ki is kerül-e ebből a pokolból, erősen kétséges…

 

Hanussen - Magyar Mozi TV, április 28. péntek, 21h

Az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes után a Hanussennel zárul Szabó István második trilógiája. A különleges akaratátviteli és látnoki képességekkel rendelkező Erik Jan Hanussen (Klaus Maria Brandauer) történetét az első világháború és a Monarchia végnapjaitól Hitler hatalomra kerüléséig követi a film cselekménye, miközben feltárulnak a két világégés közötti korszak Európáját meghatározó szellemi áramlatok.

 

Különösen veszélyes - RTL HÁROM, április 28. péntek, 21h

Megan Wals (Hailee Steinfeld) szembenéz bármilyen veszéllyel, a legjobb a szakmájában, és őt vetik be a legtitkosabb akciókban, nemzetközi kémügyekben, és a gyönyörűségesen félelmetes Victoria Knox (Jessica Alba) ellen. A tini ügynök minden korábbinál halálosabb küldetést választ magának, amikor úgy dönt, hogy megpróbál normális gimis lenni. Megant váratlanul éri a gimiben uralkodó helyzet, és hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen nehéz akár csak egy napot is túlélni.

 

Vörös veréb - Mozi+, április 28. péntek, 21h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Men in Black - Sötét zsaruk - AXN, április 28. péntek, 21h

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

...és hamarosan a sötétség - Film Mánia, április 28. péntek, 21h

Két fiatal lány, Ellie (Odette Yustman) és Stephanie (Amber Heard) Argentína festői szépségű tájait járja be kerékpárral. A vakáció utolsó napján egy kisvárosban szállnak meg. Nem törődve az eltűnt lányokról hallott pletykákkal, belevetik magukat az éjszakába abban a reményben, hogy felejthetetlen élményeket szereznek majd. Ezekre az élményekre azonban még egy napot várniuk kell: a másnapos lányok lekésik a buszt, összebalhéznak, szétválnak és Ellie-nek nyoma vész. Stephanie-nek baljós sejtelme van, ezért mindent megtesz, hogy rátaláljon a barátnőjére. A baj csak annyi, hogy egyedül van egy idegen országban, ahol nem tudja, kiben bízhat, és hamarosan jön a sötétség.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, április 28. péntek, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Nyughatatlan özvegyek - SuperTV2, április 28. péntek, 22.15h

Négy nő, akikben nincs semmi közös _ pusztán egy dolog: az adósság, ami halott férjeik alvilági tevékenysége után maradt. Napjaink Chicagójában, egy zaklatott korban Veronica (az Oscar-díjas Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) és Belle (Cynthia Erivo) maguk kívánják alakítani sorsukat; együtt igyekeznek változtatni szorult helyzetükön és biztosítani a jövőjüket, szembeszállva néhai férjeik ellenségeivel...

 

Lidércfény - M5, április 28. péntek, 22.40h

A XIX. század végi Angliában Jude, a tanulni vágyó falusi kőfaragó arról álmodozik, hogy egyszer majd egyetemre megy. Rövid és boldogtalan házassága után aztán fel is kerekedik, hogy kövesse falusi tanítóját Chesterminsterbe, a tudomány fellegvárába. Szenvedélyesen tanul, hogy elérje a célját, mígnem találkozik Sue-val. A lány zabolázhatatlan, független egyénisége rabul ejti Jude-ot, majd képtelenek egymástól, a szenvedélyüktől szabadulni. Keményen megküzdenek egymásért, s vállvetve harcolnak a konvenciók ellen, de a végzettel szemben tehetetlennek bizonyulnak.

 

Karantén - Viasat6, április 28. péntek, 23h

Egy híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket. Menekülnének, de a házat karantén alá helyezik. Körülöttük rémült lakók és a megfertőzött, zombiszerű emberek, akik emberhúsra éhesek.

 

The Expendables - A feláldozhatók 3. - RTL HÁROM, április 28. péntek, 23h

A feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Sylvester Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel, Stonebanksszel (Mel Gibson) leszámoljanak. Barney váratlanul félreteszi a veterán csapatot, és újoncokat fogad fel. Christmas (Jason Statham) azonban nem hagyja magát félreállítani, és társai: Doc (Wesley Snipes), Trench (Arnold Schwarzenegger) és Jensen (Dolph Lundgreen) segítségével kimentik Barneyt és zöldfülű csapatát.

 

Harc a szabadságért - Moziverzum, április 28. péntek, 23h

Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni. Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget...

 

Rossz hold - AMC, április 28. péntek, 23.15h

Vérfarkas pusztít az Amazonas erdeiben. Ted (Michael Paré) súlyos sérülések árán végez a pokoli teremtménnyel, amely lemészárolta expedícióját. Sose gondolta volna, hogy ez a borzasztó torzszülött nemcsak rémtörténetekben létezik. Hazaérkezve abban reménykedik, hogy a szörnyűségeket elfelejtheti, ám egy éjszaka, éppen teliholdkor a kisvárosban életre kel a gyilkos bestia és sorra szedi áldozatait. Ted húga és fia nem is sejtik, hogy a szörnyűség mögött milyen irtózatos titok rejlik.

 

Démonok között - Film+, április 28. péntek, 23.30h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak.

Defekt - Magyar Mozi TV, április 28. péntek, 23.50h

A fiatal nyomozónak meggyőződése, hogy összefüggés van három nő eltűnésének körülményei között. Kiszámítja a következő lehetséges bűncselekmény idejét és helyét, és lesbe áll. A potenciális áldozat pedig már beült a Trabantjába…