Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Pénteken is buli van a tévében!

Körhinta - DUNA Televízió, május 5. péntek, 20.45h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Fekete Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul… A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára. A filmet Fábri Zoltán rendezte. A zseniális magyar alkotó 100 éve született.

 

Válogatott gyilkosok - Moziverzum, május 5. péntek, 21h

Danny Bryce különleges ügynök az angol titkosszolgálatnál dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám mégsem élvezheti a nyugalmat, ugyanis az egykori mentorát elrabolták. A férfi vonakodva bár, de újra aktivizálja magát. Nincs könnyű feladata. Ahhoz, hogy kiszabadítsa Hunter-t, három profi bérgyilkoson keresztül vezet az út, először velük kell végeznie. Ráadásul Spike ügynököt is megkapja a nyakába. Földrészeken átívelő, veszélyes hajsza veszi kezdetét...

 

Vissza a jövőbe - RTL HÁROM, május 5. péntek, 21h

Steven Spielberg és Robert Zemeckis Oscar-díjas csapata megalkotta a rendkívül eredeti, szenzációs kalandfilmet, amely a kritikusokat és a rajongókat egyaránt lenyűgözte _ ezzel kezdetét vette a mozitörténelem egyik legsikeresebb trilógiája! 1985-ben járunk _ de nem sokáig. A tinédzser Marty McFly (Michael J. Fox) ugyanis épp visszarepülni készül 1955-be, a különc zseni, Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd) által megalkotott plutónium meghajtású DeLoreannel. Marty véletlenül akadályt gördít az elé, hogy leendő szülei egymásba szeressenek, és ekkor olyan láncreakció indul be, mely veszélyezteti a saját jövőjét _ és ott ragadhat a múltban. Marty utolsó esélye, hogy megváltoztatja a történetet _ mielőtt letelik az idő és elveszíti egyetlen esélyét arra, hogy Visszatérjen a jövőbe!

 

A Büntető - AMC, május 5. péntek, 21h

Frank Castle (Dolph Lundgreen) különleges ügynök utolsó akciójába végzetes hiba csúszik, amelynek áldozatául esik a hírhedt alvilági vezér fia. A bosszú nem maradhat el: a maffia feje hidegvérrel végez Frank családjával. A magára maradt ügynököt ezután már semmi más nem élteti, csak a megtorlás. Őrült hajszába kezd, hisz csupán egyetlen küldetése maradt - a büntetés.

 

Légió - AXN, május 5. péntek, 21h

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

A 657-es járat - Filmcafe, május 5. péntek, 21h

Vaughn egy szerencsétlen flótás, aki krupiéként dolgozik egy játékkaszinóban. A férfi kislánya beteg, ám nincs pénze a műtétre. A kétségbeesett helyzetben lévő férfi elhatározza, hogy bármi áron, de megszerzi a pénzt, ezért összeáll a kaszinó egy másik alkalmazottjával, hogy kirabolják az intézményt. Amikor a rablás kudarcba fullad, Vaughn és társa eltérítenek egy városi buszt, és megpróbálnak meglógni. A zsaruk mellett Pope, a kegyetlen kaszinótulajdonos emberei is a nyomukban vannak.

 

Sírok között - Film Mánia, május 5. péntek, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

A titánok haragja - Film+, május 5. péntek, 21h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

A Pogány Madonna - M5, május 5. péntek, 21h

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Viasat3, május 5. péntek, 21h

Jack Ryan látszólag csak egy a sok New York-i banki elemző közül, ám valójában a CIA-nak dolgozik, a veterán ügynök, Thomas Harper keze alatt. Véletlenül egy pusztító terrorista terv nyomára bukkan, az egyik orosz oligarcha pénzügyi manipulációk révén padlóra akarja küldeni az amerikai gazdaságot, hogy ezáltal globális káoszt robbantson ki. Kiderül, hogy csak Ryan tudja megakadályozni a terrorakciót. Így Harper segítségével veszélyes akcióba kell, amelybe a menyasszonya is belebonyolódik.

 

Cloverfield Lane 10 - SuperTV2, május 5. péntek, 22.15h

Michelle (Mary Elizabeth Winstead), mialatt pánikba esik és próbál megfutamodni komoly kapcsolata elől, autóbalesetet szenved. Ám mikor felébred nem egy kórházban találja magát, hanem egy földalatti ablaktalan helységben, egy matracon, láncra verve. "Fogvatartója", Howard (John Goodman) elmondása szerint azonban nem rabolta el. Ellenkezőleg, megmentette az életét, mialatt a bolygót megtámadták a "marslakók" és az ezt kiváltó sugárzás miatt a földfelszín lakhatatlanná vált. Michelle természetesen kételkedik és annak ellenére is a szökésen járnak a gondolatai, hogy a bunker másik túlélője, Emmett (John Gallagher Jr.) is megerősíti Howard történetét.

 

Sose halunk meg - DUNA Televízió, május 5. péntek, 22.25h

Gyuszi bácsi, Imre nagybátyja életművész volt. Imre mind a mai napig, ha bármi csapás éri _ többek között, amikor éppen veszít az ügetőn _ csak felidézi Gyuszi bácsi emlékét, és máris könnyebbé válik az élet. Egyébként Gyuszi bácsi vitte ki először életében a lóversenypályára is, meg a nőkhöz… Mert Gyuszi bácsi értett mindkettőhöz. Imre sohasem felejti el azt a napot, amikor szülei kikísérték a Keleti pályaudvarra, és rábízták a vásározó vállfaárus nagybácsira, majd ketten együtt elindultak vidékre. Aztán meg sem álltak az ügetőig…

 

Végzetes kitérő - Filmcafe, május 5. péntek, 22.45h

Nyolc amerikai fiatal kalandos nyaralása pokoli rémálommá válik a brazil őserdő közepén. Bea (Olivia Wide), és a bátyja, Alex (Josh Duhamel) gyanútlanul összebarátkoznak Kikóval, a helyi fiúval, aki a buszbaleset után felajánlja a társaságnak a segítségét. A barátságért azonban az életükkel kell fizetniük, Kiko ugyanis szervkereskedőknek dolgozik.

 

Motel - Paramount Network, május 5. péntek, 23h

Három hátizsákos turista egy szlovák városba megy, hogy kiéljék élvhajhász vágyaikat, de maga a pokol vár rájuk a helyszínen.

 

Pókok - Film Mánia, május 5. péntek, 23.05h

Egy szovjet űrállomás becsapódása a new york-i metróalagútba gigantikus méretű óriáspókokat szabadít a városra.

 

Most már elég! - Viasat Film, május 5. péntek, 23.10h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.