Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A pénteki szobafesztiválhoz!

anyám! - Viasat3, május 12. péntek, 21h

Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...

 

Men in Black - Sötét zsaruk - Viasat Film, május 12. péntek, 21h

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL HÁROM, május 12. péntek, 21h

Légy erős _ ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!

 

X-akták: A film - AMC, május 12. péntek, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Lőpor turmix - Mozi+, május 12. péntek, 21h

Sam mindössze 12 éves volt, mikor profi bérgyilkos édesanyja, Scarlet kénytelen volt elhagyni őt. Samet a Scarletnek is munkát adó bűnszervezet neveli fel, majd kezdi el alkalmazni. 15 évvel később Sam anyja nyomdokaiba lépve ritkítja a Szervezet ellenlábasait. Senki sem állhat az útjába, egészen addig, míg egy különösen veszélyes megbízatás során nem sodródik össze a 8 éves Emilyvel, akit csak úgy tud megvédeni, ha szembenéz saját munkáltatóival. A vérgőzös küldetésben annak idején rejtélyes körülmények között eltűnt anyja, illetve annak szintén halálos partnerei, a Könyvtárosok lesznek a segítségére.

 

A sebhelyesarcú - Film Mánia, május 12. péntek, 21h

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik, Lopez barátnőjét felhasználva át akarja venni a hatalmat.

 

Riddick - Film+, május 12. péntek, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Egy szerelem három éjszakája - M5, május 12. péntek, 21h

A II. világháború végén Bálintot, a fiatal költőt is besorozzák. Vonatja már a front felé halad, amikor felidézi a közelmúltat. Megszökött, hogy még néhány szép napot szerelmével, Júliával tölthessen. A dolgok azonban másként alakulnak… A film 1968-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Játékfilmszemle közönségdíját és rendezői díjat kapott Buenos Airesben.

 

A Thomas Crown-ügy - SuperTV2, május 12. péntek, 22.15h

Thomas Crown-t a saját képességei tették milliomossá, mindent megvehet, amit akar, és a nők nem tudnak ellenállni neki. De vannak dolgok, amelyeket nem adnak pénzért. Thomas Crown számára már semmi sem jelent kihívást. Amikor a világ egyik leghíresebb múzeumában megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből Monet egyik felbecsülhetetlen értékű festményével, Crown az utolsó, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. De egyvalaki mégis gyanúsítja: Catherine Banning, a briliáns nyomozónő, akit arra béreltek fel, hogy visszaszerezze a festményt _ bármi áron. Catherine legalább annyira szereti az üldözést, mint a férfi, és beleveti magát a játékba. Crown megtalálta a kihívást. Mindketten a játékért élnek, de csak egyikük nyerhet...

 

Ismeretlen hívás - Viasat6, május 12. péntek, 23h

Jillnek a zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt.

 

Gothika - Viasat Film, május 12. péntek, 23h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Világok harca - Moziverzum, május 12. péntek, 23h

Senki sem hitte volna a XXI. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket. S, hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték _ ellenünk...A film H.G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel. Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, hogy a marslakók tényleg megtámadták a Földet.

 

Céllövölde - Magyar Mozi TV, május 12. péntek, 23h

Mióta Feri apja eladta a céllövöldéjét, a háromtagú család élete végképp kiüresedett. A tizenéves Feri a maga módján próbálja helyretenni a kizökkent világot.

 

Motel 2. - Paramount Network, május 12. péntek, 23.10h

Három külföldön tanuló amerikai egyetemistát egy kelet-európai motelbe csalnak, ahol megismerkednek a hely pokoli titkaival.

 

Hirtelen halál - AMC, május 12. péntek, 23.25h

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy évekig tartó akció véres kudarca miatt. Rutinfeladatai során egy kilencéves autista kisfiú eltűnése ügyében kell kutatnia. Simon szüleit megölték. Art rátalál a rettegő kisfiúra és megérzi benne saját lelkivilágának tükörképét. Segíteni akar neki. Felettesei nem adnak hitelt Art gyanúinak, de mikor Simon életére törnek rendőri őrizet mellett, az ügynök maga akarja megoldani a rejtélyt. Simon különleges kombinációs készsége révén véletlenül megfejtette az amerikai hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt. A katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes hiú ember. Nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.