Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek esti buli a tévé.

A légiós - Film Mánia, május 19. péntek, 20.05h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Kleopátra - DUNA Televízió, május 19. péntek, 20.50h

Idöszámitásunk elött 48-ban Julius Caesar (Rex Harrison), a római birodalom ura a pharsalosi csatában legyözi vetélytársát, Pomeiust, aki Egyiptomba menekül.Caesar is Egyiptiomba indul, hogy rendet teremtsen az ott duló polgárháborúban, amely a két trónörökös testvér, Ptolemaiosz és Kleopátra viszálykodása miatt tört ki. Kleopátra (Elizabeth Taylor) szépsége teljesen rabul ejti Caesart, aki a tervezettnél tovább időzik Egyiptomban. Végül azonban Rómába szólítja a kötelessége és rövid időn belül megszilárdítja hatalmát az ellene forduló szenátusban. Népszerűsége csúcspontján meghívja Kleopátrát Rómába, aki Cézárral közös kisfiúkkal diadalmasan bevonul a birodalom központjába. A szenátus azonban az egyeduralomra törő Cézár ellen fordul....

 

Vissza a jövőbe 3. - RTL HÁROM, május 19. péntek, 21h

Michael J. Foxhoz és Christopher Lloydhoz ezúttal az Oscar-díjas Mary Steenburgen csatlakozik az időutazás trilógia mindent elsöprő befejező részében, melyet a nagysikerű szerzőpáros, Steven Spielberg és Robert Zemeckis alkotott. Doc Brown régi vágyát szeretné megvalósítani és elhatározza, hogy a Vadnyugaton éli tovább életét az 1880-as években. Mikor Doc élete majdnem idő előtt véget ér, Marty visszautazik a múltba, hogy megmentse barátját. Akad azonban egy kis gond: Doc annyira beleszeret Clara Clayton (Steenburgen) tanárnőbe, hogy kissé … szórakozott lesz. Most Marty-n a sor, hogy megmentse Doc-ot a bajtól, beindítsa a DeLoreant és egyensúlyban tartsa a múltat és a jövőt, hogy mindenki visszakerülhessen oda, ahová _ és amikor _ tartozik!

 

Drága Elza! - Magyar Mozi TV, május 19. péntek, 21h

1942 végét írjuk. Ukrajna, keleti front. Itt szolgál Lombos honvéd (Makray Gábor), a hazájához hűséges katona, akinek friss házasként egyetlen vágya viszontlátni ifjú feleségét. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban lemarad a hazafelé tartó vonatról. Azt gondolja, rosszabb már nem jöhet, az igazi pokoljárás viszont csak akkor kezdődik...

 

A harci drón - Moziverzum, május 19. péntek, 21h

Hat zsoldost bérel fel a CIA, hogy elraboljanak egy köztársasági elnököt és kiiktassanak egy moszkvai fegyverkereskedőt. A következő küldetés Csernobilba vezet, viszont árulással kell szembenézniük.

 

Palm Springs - Paramount Network, május 19. péntek, 21h

Ugyanabban az egy napban ragadva két esküvői vendég között románc szövődik, miközben szeretnének kikerülni a nap csapdájából.

 

Conan, a barbár - AMC, május 19. péntek, 21h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

Célkeresztben - Viasat Film, május 19. péntek, 21h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

 

Erőnek erejével - Mozi+, május 19. péntek, 21h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Szövetségesek - AXN, május 19. péntek, 21h

1942-ben Max Vatan kanadai kém ejtőernyővel ugrik ki Francia-Marokkó fölött, hogy találkozzon a francia kémnővel, Marianne-nal, aki az akció során a felesége lesz. A feladatuk a casablancai német nagykövet likvidálása. Néhány napig együtt élnek, és hamarosan beleszeretnek egymásba. Amikor Max visszatér Londonba, Marianne-t is magával hozza, és összeházasodnak. Miután megszületik a lányuk, Max megtudja, hogy a neje valószínűleg német kém. 72 órája van, hogy bebizonyítsa Marienne ártatlanságát.

 

A túlélő - Film Mánia, május 19. péntek, 22h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Téboly - SuperTV2, május 19. péntek, 22.15h

Veled is szembejöhet a legrosszabb rémálmod… Rachel a reggeli rohanásban, a végeláthatatlan dugóban ülve ledudál egy idegent, és elhajt mellette. A férfi ettől hirtelen bekattan, és egy halálos országúti bosszúhadjáratba kezd. Üldözőbe veszi a nőt, akit pokoli leckék végtelen során keresztül próbál teljesen kikészíteni. A tébolyult ámokfutó nem kímél senkit, aki az útjába kerül…

 

Bronxi mese - Filmcafe, május 19. péntek, 22.55h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Az ördögűző: A kezdet - Viasat6, május 19. péntek, 23h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Született pusztító - Moziverzum, május 19. péntek, 23h

Bobbyt, a keménykötésű Interpol-ügynököt legújabb megbízatása Kelet-Európába szólítja, ahol a helyi akciócsoport vezetőjeként az itt tevékenykedő fegyvercsempészek és drogbárók felszámolása a feladata. Egy orosz fegyverkereskedő ügyében kezdenek nyomozásba, amikor csapata véres utcai bandaleszámolás kereszttűzében reked, amelynek során egyik társa életét veszti. Axelben ekkor valami elpattan, és addig meg sem áll, míg a gyilkosok meg nem lakolnak.

 

Törvénytisztelő polgár - Mozi+, május 19. péntek, 23.15h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.