Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A tévében is buli lesz a péntek!

Nicsak, ki beszél! - Viasat2, július 14. péntek, 20h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

A sebezhetetlen - Moziverzum, július 14. péntek, 21h

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregénygyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem volt beteg életében, fizikai erőnléte nem puszta alkati adottság. A törékeny csontjai miatt viszont Mr. Üveg névre hallgató Elijah szerint kettejük sorsában sok a hasonlóság, természetfeletti képességeik kiegészítik egymást. A hitetlen David lassan felfedezi az igazságot Elijah szavaiban. A tét saját életének félelmetesen felsejlő értelme.

 

Blöff - Viasat Film, július 14. péntek, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Tango és Cash - Viasat3, július 14. péntek, 21h

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra: ha összefognak.

 

Drakula - AXN, július 14. péntek, 21h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Bérgyilkosok - AMC, július 14. péntek, 21h

Rath-t még a hidegháború éveiben szervezték be egy munkára, amelynek elvégzésére csak néhány kivételes ember volt képes. Rath bérgyilkos volt, aki mindig tudta, melyik oldalon áll. A világ azonban megváltozott: a hidegháború a múlté, egyszerre minden bizonytalanná, átláthatatlanná vált. Bain már ennek a régi szabályokat elvető világnak a gyermeke. A szakma íratlan törvényei számára semmit sem jelentenek, egyetlen célja, hogy mindenáron ő legyen az elsőszámú profi, a bérgyilkosok királya. Ehhez azonban el kell távolítania Rath-t, azaz meg kell ölnie a veterán mestert. A macska-egér harc megkezdődik, az üldöző és üldözött személye azonban hamarosan felcserélődik.

 

Piszkos pénz - Mozi+, július 14. péntek, 21h

Bob (Tom Hardy), az "egyszerű" pultos. A megszokottnál kicsit furcsábban és lassabban viselkedik, mint ahogy az elvárható az emberektől. Az unokabátyja bárjában dolgozik hosszú évek óta. A bárban, ami egy a sok közül, amit a maffia pénz begyűjtői használnak depónak. Egyik este két ismeretlen ki rabolja őket. Ami olyan események sorozatát indítja el, amik teljesen felforgatják Bob addigi életét. Bob így olyan dologra is kényszerülhet, amit korábban egyszer már megtett. Azonban szerette volna azt a korábbi dolgot nem csak elfelejteni… hanem főleg elkerülni is, hogy újra rá kényszerüljön. Mert most olyat kellene ismét megtennie, amit gyűlöl és egyáltalán nem jellemző rá…

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, július 14. péntek, 21h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Egyiptom istenei - Film+, július 14. péntek, 21h

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

 

Megtört város - TV4, július 14. péntek, 21h

Az exzsaru Billy Taggart magándetektívként dolgozik. Egy nap a polgármester Hostetler hívja, lehetőséget kínál számára, hogy visszakapja jelvényét. A férfi szerint a nejének viszonya van valakivel, és ez csökkentheti az újraválasztási esélyeit. Megkéri Billyt, járjon utána a dolognak. Miközben az exzsaru egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, rájön, hogy többről van szó, mint házasságtörési botrányról. Ráadásul a polgármester csak felhasználta, és csőbe húzta őt. Billy nem hagyja annyiban a dolgot.

 

Gulliver utazásai - DUNA Televízió, július 14. péntek, 21.45h

Lemuel Gulliver egyszerű postai ügyintéző az egyik New York-i napilapnál. Miután a szerkesztőjének beadja, hogy van egy óriási sztorija, az elküldi, hogy megfejtse a Bermuda-háromszög titkát. Gulliver azonban hajótörést szenved, és Liliputban, a mesebeli törpekirályságban köt ki. A kis emberek között a kisember igazi óriás _ nem csoda, ha azt lódítja az uralkodónak, Theodore királynak, hogy ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Lassan pótolhatatlan személyiség lesz, s mindenkinek tanácsokat osztogat. Swift klasszikus regényének modernizált filmváltozata.

 

Kánikulai délután - DUNA Televízió, július 14. péntek, 23.10h

Sonny Wortzik és barátai, Sal és Stevie életükben először bankot rabolnak, ám egyszerű tervük, hogy felmarkolják a pénzt és lelépnek, hamar csődöt mond. Stevie-nek inába száll a bátorsága és mindjárt az elején hazamegy, Sonny és Sal pedig azzal kénytelenek szembesülni, hogy miután a pénzszállítók röviddel azelőtt mentek el, a kasszában alig van pénz. Amikor rendőrök veszik körül az épületet, a botcsinálta bankrablás túszdrámává fajul. A megtörtént esetet feldolgozó filmdrámát, amely 1976-ban elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját, Al Pacino és John Cazale alakítása és Sidney Lumet mesteri rendezése révén is az amerikai filmtörténet klasszikusai között tartják számon.

 

A következő három nap - Mozi+, július 14. péntek, 23.15h

John Brennan és felesége, Lara tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Beépített tudat - Moziverzum, július 14. péntek, 23.20h

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A személy, aki képes lehet befogadni a férfi emlékeit, érzéseit, és így segíthet megfékezni a katasztrófát, egy féktelen bűnöző.

 

Boszorkányvadászat - RTL HÁROM, július 14. péntek, 23.30h

Behman (Nicolas Cage) és Felson (Ron Perlman) az évekig tartó háborúzás után megelégelik az egyház nevében elkövetett kegyetlenkedéseket, és megszöknek. Szülőföldjükön azonban a pestis várja őket. A papoknak meggyőződésük, hogy a járványért egy boszorkánysággal vádolt lány (Claire Foy) a felelős. A két szökevény a szabadságért cserébe elvállalja, hogy a furcsa lányt elviszik abba az elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek egy ősi szertartás segítségével leveszik majd az átkot a vidékről. A küldetés azonban veszedelmesebb, mint gondolták.

 

Sivatagi cápák - AXN, július 14. péntek, 23.40h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.