Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A pénteki buli a tévében van!

A pap - Háború a vámpírok ellen - Film+, augusztus 4. péntek, 21h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - Viasat Film, augusztus 4. péntek, 21h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Disturbia - Paramount Network, augusztus 4. péntek, 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Riddick - RTL HÁROM, augusztus 4. péntek, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Őrült szenvedély - Filmcafe, augusztus 4. péntek, 21h

Derek boldog családapa és sikeres pénzügyi tanácsadó, nemrég léptették elő a cégnél, ahol dolgozik. Ennek köszönhetően az elegáns Los Angeles-i környékre költözik a családjával, feleségével, a gyönyörű Sharonnal és a kisfiával, Kyle-lal. A tökéletesnek hitt életét azonban egy új kolléga felbukkanása zavarja meg. Lisa vonzó és rámenős teremtés. Derek azonban az egyik céges partin történt incidens miatt összezördül vele. Megdöbbenésére a nő valóságos megszállottként kezd viselkedni, amivel nemcsak Derek karrierjét és házasságát veszélyezteti, hanem Sharon életét is.

 

Ítéletnap - Moziverzum, augusztus 4. péntek, 21h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

A briliáns csel - Mozi+, augusztus 4. péntek, 21h

Thom, az ifjú zseni nem találja a számára megfelelő munkát, annak ellenére, hogy óriáscégek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal bombázzák. A fiún elnehezedni látszik apja nyomása is, amikor is egy váratlan, titokzatos üzenet érkezik a telefonjára, amely egy olyan munkával kecsegtet, ami rögtön felkelti az ifjú Thom figyelmét. A titokzatos megkeresés egy kincsvadász csapattól érkezik, akik arra vállalkoznak, hogy a Spanyol Központi Bankot kirabolva szerezzenek meg egy nagyon értékes műtárgyat. A feladat azonban nehezebb, mint amilyennek az elsőre tűnik, ugyanis nem elég, hogy az épület biztonsági főnöke mindenre elszánt, de a széf egy titokzatos mérnöki csoda eredménye, ráadásul a csapatnak a foci vb okozta káoszban kell kirabolnia azt.

 

Én, Frankenstein - Film Mánia, augusztus 4. péntek, 21h

Kétszáz esztendő telt már el azóta, hogy Dr. Frankenstein életre keltette rémísztő szörnyetegét, és a teremtmény, Adam még mindig itt él közöttünk. A világ egy antiutópisztikus jelenben vergődik, amelyben szörnyű és kegyetlen démonok vívják csatájukat a végső hatalom megszerzéséért. Ebben a csatában pedig szükségképpen vesztésre áll az emberiség. Adam rádöbben, hogy valójában ő maga az, aki magában hordozza a pusztulás kulcsát, mivel mindkét fél célja, hogy megszerezzék a halhatatlanság titkát.

 

Bakaruhában - M5, augusztus 4. péntek, 21h

Vilma cselédlány Bodrogiéknál. Bodrogi Pirike udvarlója Sándor, a helyi lap nagyreményű újságírója, amolyan díszkatona, aki csak vasárnaponként ölti fel a bakaruhát. Egy ilyen alkalommal ismerkedik meg aztán Vilmával. Ismerkedésüket hamarosan szerelem követi, és Vilma elhiszi a férfi minden szavát. Őszintén szereti, és fenntartások nélkül elfogadja. Ám Sándor, csak könnyű vasárnapi szórakozást akar…

 

Kalifornia királya - DUNA Televízió, augusztus 4. péntek, 21.55h

Tizenhat évesen Mirandának (Evan Rachel Wood) már bőven kijutott minden jóból. Az anyja elhagyta, majd kimaradt az iskolából, és azóta maga gondoskodik a betevőről: egy McDonald's étteremben dolgozik. Charlie, az apja (Michael Douglas) egy elmegyógyintézet lakója. Mikor apját végül kiengedik, a helyzet csak rosszabbodik. Charlie ugyanis meg van róla győződve, hogy környékükön kell Juan Florismarte Garces atya rég elásott kincsét keresnie. Szüksége van lányára, aki bár vonakodik, segíteni szeretne apjának.

 

Senki szigete - Magyar Mozi TV, augusztus 4. péntek, 22.40h

A sztori három mai fiatalról szól: egy szép szőke menyasszony elszökik az esküvőjéről, a fekete taxis csaj a távoli óceánok rejtélyes szigetére vágyik, a kosaras srác meg ezerrel nőzni akar, mást nemigen. A három hős Budapesten keresztezi egymás útját, a véletlen találkozás azonban mindhármuk életét megváltoztatja. A fiatalok meseszerű hétköznapjaiban sok a váratlan fordulat és a szerelmi zűrzavar, van maffia, titokzatos klub, sejtelmes énekesnő és rengeteg ananász. A szökött menyasszonyt Jakab Juli, a vad taxisofőrt Bánfalvi Eszter, a kosaras fiút Mohai Tamás alakítja.

 

A Sárkány útja - AMC, augusztus 4. péntek, 22.50h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Túszjátszma - Filmcafe, augusztus 4. péntek, 23h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Mozi+, augusztus 4. péntek, 23.25h

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Vaksötét - RTL HÁROM, augusztus 4. péntek, 23.30h

Két fiatal srác és egy lány a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a zsebpénzét. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit (Stephen Lang), akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, még az eddigieknél is könnyebb dolguk lesz. Tévednek, mert az eddigieknél sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk. A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen, gátlástalan pszichopata, és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival, méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot.

 

Észak-északnyugat - DUNA Televízió, augusztus 4. péntek, 23.35h

Roger Thornhill, a sikeres reklámszakember üzletfeleivel ebédel a Plaza Hotelban. Amikor mit sem sejtve feláll asztalától, éppen egy bizonyos George Kaplant keresnek az étteremben. Többen is árgus szemekkel figyelik, ki jelentkezik a hívásra. Ismeretlen fegyveresek kisvártatva elrabolják, s ezzel megkezdődik hajmeresztő kalandjainak sorozata. Bár sikerül kereket oldania, üldözői a nyomában vannak, s meggyőződésük, hogy ő a titokzatos, nemzetközi hírű figura, akit el kell tenniük láb alól. Roger, hogy a bőrét mentse, megpróbál az igazi Kaplan nyomára bukkanni, de bár szállodáról szállodára jár a férfi nyomában, sehol sem akad senki, aki valóban látta volna. Tetézi a bajt, hogy már a rendőrség is a nyomában van: egy diplomata meggyilkolásával vádolják. Menekülnie kell tehát, és útközben megfejteni a rejtélyt: kik üldözik és mit akarnak tőle?