Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Buli lesz pénteken, a tévében is!

Utazók - Film+, augusztus 18. péntek, 21h

A hatalmas Avalon nevezetű űrhajó ötezer utassal a fedélzetén egy távoli gyarmatbolygóra tart. Csakhogy egy meteorit becsapódás miatt a hajógépész Jim (Chris Pratt) 90 évvel korábban ébred fel a mélyálomból és egyéves magány, és sok vívódás után felébreszti a legmagasabb körökbe tartozó, gyönyörű Aurorát (Jennifer Lawrence). A lány beleszeret Jimbe, ám amikor megtudja a fiúról az igazságot, kitör közöttük a háború. Ám hamarosan Gus Mancuso fedélzetmester (Laurence Fishburne) is felébred, és közli velük, hogy a hajó a katasztrófa felé tart.

 

A rítus - RTL HÁROM, augusztus 18. péntek, 21h

Michael papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

Te rongyos élet - Magyar Mozi TV, augusztus 18. péntek, 21h

Sziráky Lucyt, az ünnepelt primadonnát mint osztályidegent kitelepítik. Az isten háta mögötti faluban tovább folytatódik az osztályharc: míg a volt uralkodó osztály képviselői a földet túrják, a helyi pártkáderek hadat üzennek a népnyomorító kulákoknak.

 

Széttörve - Filmcafe, augusztus 18. péntek, 21h

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető. Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével _ és a körülötte lévőkkel _ miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak.

 

Herkules legendája - AMC, augusztus 18. péntek, 21h

Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen. Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön. Herkules rájön, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benne, mint azt valaha is elképzelte: Zeusz fiaként isteni hatalommal bír. A vakmerő és bátor harcos visszatérve hazájába, az elnyomottak élére áll, és vezérükként indul a király elleni küzdelembe, hogy megszabadítsa a birodalmat a félelemtől, és az elnyomástól, beteljesítve ezzel az isteni jóslatot.

 

A Múmia - A Sárkánycsászár sírja - Mozi+, augusztus 18. péntek, 21h

A Sárkánycsászár egykor Kína rettegett uralkodója volt, mígnem egy varázslónő örök álomba küldte őt a tengernyi harcosával együtt. Így lett belőlük egy hatalmas, néma agyaghadsereg, amely csak arra vár, hogy valaki újra felélessze katonáit. Ez a valaki pedig nem más, mint a felcseperedett Alex O'Connell, akinek a híres-hírhedt apjával, Rick-kel és bájos anyjával, Evelyn-nel együtt szembe kell néznie az új életre kelt, elátkozott császárral, aki meg akarja szerezni a hatalmat a világ fölött. A szédítő kaland pedig az ősi katakombákból a háború utáni Sanghaj utcáin át, a Himalája jeges csúcsaira vezet...

 

Hanna - Gyilkos természet - AXN, augusztus 18. péntek, 21h

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához.

 

Angyalok és démonok - Viasat Film, augusztus 18. péntek, 21h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Könnyű testi sértés - M5, augusztus 18. péntek, 22h

Csaba (Eperjes Károly) most szabadult a börtönből, 28 hónapot töltött elzárva egy verekedés miatt. Fiatal feleségéhez siet a közös lakásukba, ám ott egy ismeretlen férfit, Miklóst (Andorai Péter) találja. Éva (Erdős Mariann), a később megérkező feleség emlékezteti Csabát, hogy már a börtönlátogatás alkalmával beszélt neki új barátjáról. Miklós szeretné, ha Csaba eltűnne a lakásból, de a fiú ragaszkodik a helyhez és Évához is. Hárman élnek együtt tovább, állandó konfliktusok között. Miklós el akarja üldözni Csabát és folyton provokálja. Egészen addig, míg Csabának egyszer eljár a keze…

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - DUNA Televízió, augusztus 18. péntek, 22h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

A túlélő - AMC, augusztus 18. péntek, 22.45h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Insidious: Az utolsó kulcs - Viasat6, augusztus 18. péntek, 22.55h

A paranormális jelenségekkel foglalkozó, látnoki képességű Elise Reiner újra és újra felveszi a harcot a démonokkal, miközben ő maga egyre veszít az életerejéből. Ebben a részben a kör bezárul, a Gonosz a szülőházában, gyermekkorának helyszínén dúlja fel egy család békés életét.

 

Az interjú - Paramount Network, augusztus 18. péntek, 23.15h

A történet középpontjában a jóképű műsorvezető és a producere állnak, akik véletlenül belekeverednek az észak-koreai elnök ellen tervezett merényletbe.

 

Venom - AXN, augusztus 18. péntek, 23.20h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.