Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Buli van a tévében!

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles - Film+, augusztus 25. péntek, 21h

Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Belekeverednek a totális háborúba. A Földnek valószínűleg vége. A katonák mégis kitartanak a végsőkig.

 

Csatahajó - Mozi+, augusztus 25. péntek, 21h

Peter Berg a producere és rendezője ennek a látványos akció-kalandfilmnek, amely vízen, levegőben és a szárazföldön bontakozik ki, ahogy a bolygónk a túlélésért küzd egy felsőbbrendű erő ellen. 14 ország hadiflottájának legjobbjai érkeznek a RIMPAC elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatra, Hawaii partjaihoz. Ahol a cél összemérni a képességeiket több szintéren, és nem utolsó sorban tanulni egymástól, fejlődni, tapasztalatokat szerezni. Ezt megelőzően nem sokkal, a NASA ugyaninnen, egy jelet küldött a világűrbe. Egy olyan bolygóra, amely nagyban hasonlít a miénkhez, ahol akár élet is lehet. A válasz nem várat magára sokat, ami öt ismeretlen objektum révén érkezik a légkörünkbe és csapódik a Hawaii partok közelébe. A tengerészeti flotta három rombolója szembesül majd először azzal, ami hozzánk érkezett...egy olyan harmadik típusú találkozás lesz ez, amely nem ígérkezik békés kimenetelűnek…

 

FOMO - Megosztod, és uralkodsz - Paramount Network, augusztus 25. péntek, 21h

Gergőt és barátait három dolog foglalkoztatja: a bulizás, a sex, és internetes követőik. Egy éjszaka Lilla a fiúk áldozatává válik. Egy bátorság-teszt rosszul sül el és a fiatalok élete egy éjszaka alatt örökre megváltozik.

 

Végső csapda - Moziverzum, augusztus 25. péntek, 21h

2018 tele, Egyesült Arab Emírségek. A Mocha-bázison emelkedett a hangulat, mert három emirátusi katona arra számít, hogy hamarosan hazatérnek. Utolsó rutin járőrözés közben a három katonát, Alit, Bilalt és Hindasit erősen felfegyverzett fegyveresek támadják meg egy keskeny kanyonon keresztül. A három katona csapdába esett, megsebesült és kommunikációs hatótávolságon kívülre került, és ráébredt helyzetük súlyosságára. Kifogynak a lehetőségekből, a hadianyagból – és az idejükből.

 

Eszkimó asszony fázik - Magyar Mozi TV, augusztus 25. péntek, 21h

Laci (Bogusław Linda), az ismert zongoraművész beleszeret a gyönyörű Mariba (Méhes Marietta). A titokzatos nő egy süketnéma állatkerti gondozó (Lukáts Andor) felesége. Bár nem tud egyértelműen dönteni a két férfi között, végül Lacihoz költözik. A pár nyaralni megy és zenekart alapít, de az idilli együttlét nem tarthat sokáig. Hamarosan felbukkan a férj, és Mari énekesnői karrierje is egyre magasabbra ível. A közelgő tragédia elkerülhetetlen.

 

Machete - AMC, augusztus 25. péntek, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Vesztesek bosszúja - Viasat Film, augusztus 25. péntek, 21h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

A cápa visszavág (Vörös víz) - Film Mánia, augusztus 25. péntek, 21h

John Sanderst és Kelli Raymondot válásuk után néhány évvel újra összehozza a sors egy közös munkára: a Louisiana folyónál természetes gázlelőhely után kutatnak mindketten. A terveik kudarcba fulladnak, amikor csónakjukat elrabolja két bűnöző, akik lopott pénzt keresnek a folyóban. A pénzkeresést és a munka folytatását is megnehezíti egy húsevő cápa, amely megtámad mindent és mindenkit, ami vagy, aki a vízbe kerül.

 

Arthur király - A kard legendája - Viasat3, augusztus 25. péntek, 21h

Az ifjú Arthur Londinium lepukkant sikátorait rója bandájával, mit sem sejtvén uralkodói körökből származó felmenőiről, egészen addig, mígnem kezébe kerül az Excalibur. A kard által reá nehezedő nyomással birkózva kell eldöntenie, mire is használja újonnan szerzett hatalmát.

 

Vad banda - DUNA Televízió, augusztus 25. péntek, 21.40h

Pike és katonának öltözött társai rablóbandaként garázdálkodnak a vadnyugaton. Thornton, aki valaha közéjük tartozott, most azt a feladatot kapja, hogy bármi áron ölje meg volt társait. A hajtóvadászat Mexikóban folytatódik, ahol a bandának egy helybéli tábornok megbizásából rajta kell ütnie egy fegyverszállitmányon.

 

Pánikszoba - Paramount Network, augusztus 25. péntek, 23h

Amikor három fegyveres rabló betör az elvált nő otthonába, a kislányával a különleges pánikszobájukba bújnak el, de ott is halálos veszélyben vannak.

 

Hajsza a föld alatt - Viasat Film, augusztus 25. péntek, 23.05h

Walter Garber (Denzel Washington) teljesen hétköznapi fickó, aki egy megvesztegetés miatt a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítójába kerül. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell majd megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt. Vezetőjük, az őrült vagy nagyon is okos Ryder (John Travolta) azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.

 

Volt egyszer egy Mexikó - Filmcafe, augusztus 25. péntek, 23.15h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Az elnök különgépe - Moziverzum, augusztus 25. péntek, 23.20h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

Összeomlás - RTL HÁROM, augusztus 25. péntek, 23.30h

Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg ebben az akciódús, izgalmas filmben. A hétköznapi kisemberek mindennapjait éli, mígnem egyszer egy kilátástalan dugó közepén kocsijában ülve bekattan. Mivel szülinapja van kislányának, úgy érzi nem késhet el, így gyalog indul haza. Buktatókkal teli útját hullák, sebesültek kísérik és nehezítik. Martin Prendergast nyomozón kívül senki nem sejti mi lehet az öldöklés hátterében. A mindenre elszánt apa agresszióval válaszol a nemvárt akadályokra és mire észbekap a rendőrség már a nyomában van.

 

Védhetetlen - Mozi+, augusztus 25. péntek, 23.40h

Tobin Frost (Denzel Washington) az áruló CIA ügynök, aki több mint 9 éve hagyta el a szervezetet. Dél-Afrikában, Fokvárosban olyan információkat szerez egy régi MI6-es barátjától, amely rendkívül kellemetlen helyzetbe sodorja. A barátját rövid időn belül megölik és utána is elindul a hajsza. Frost csak úgy kerülheti el a támadókat, ha feladja magát az Amerikai Konzulátuson. Ők azonnal egy védett házba szállítják kihallgatásra, a védett ház gondnoka Matt Weston (Ryan Reynolds) CIA ügynök. Alig hogy megérkezik a "csomag" rajtuk ütnek a védett házban, amely csak azt jelentheti, hogy áruló van a CIA soraiban. Így Weston csak magára és a "csomagjára" számíthat ez alatt a hajsza alatt, ahol senkiben sem bízhat és bárki az életükre törhet…