Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este otthon találna.

Éjjeli féreg - Viasat3, december 22. péntek, 21h

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

 

Fertőzés - RTL HÁROM, december 22. péntek, 21h

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később meghal, és az orvosok nem tudják megmondani a férjnek (Matt Damon), hogy mi okozta a halálát. Hamarosan a világ minden részén elszaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) vezetésével megpróbálják megfejteni a vírus kódját, ám hamarosan legnagyobb segítsége, Erin (Kate Winslet) is megfertőződik.

 

X-akták: A film - AMC, december 22. péntek, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Rambo V - Utolsó vér - Mozi+, december 22. péntek, 21h

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat...

 

King Kong - Film Mánia, december 22. péntek, 21h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Constantine - A démonvadász - Film+, december 22. péntek, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

Halálos kitérő 5. - Filmcafe, december 22. péntek, 22.45h

A kannibál testvérek tombolása ezúttal egy apró bányászfaluban folytatódik, ahol Halloween éjszakáján minden évben megrendezik a legendás Hegyi ember fesztivált, egy óriási, féktelen és vad jelmezes partit. A buli azonban idén egy csapat egyetemista számára véresen komoly fordulatot vesz.

 

Kegyenc fegyenc - Moziverzum, december 22. péntek, 23h

Stan Minton-t a kisstílű szélhámost csalásért elítélik. Agyafúrt ügyvédje segítségével azonban Stan-nek sikerül némi időt nyernie, így van valamennyi esélye túlélni a börtön kegyetlenségét. Stan ekkor úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, hogy faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő. A hónapok során Stan-ből valóban kíméletlen harcos válik, s amikor bevonul a börtönbe, rá kell jönnie, hogy a dutyi egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte...

 

A játékos - DUNA Televízió, december 22. péntek, 23.15h

Griffin Mill az egyik hollywoodi óriásstúdió nagyhatalmú igazgatóhelyettese: életről-halálról, vagyis a benyújtott tartalmi kivonatok alapján filmek sorsáról dönt. Egy nap fenyegető üzenetet talál a postájában, majd a fenyegetés faxon és telefonon is megismétlődik. Griffin utána akar járni a dolognak, biztosra veszi, hogy egy mellőzött forgatókönyvíró a bűnös... A filmért Robert Altman elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb rendezés díját.

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért - Viasat6, december 22. péntek, 23.15h

Az egyetemista Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi vizsgálat megállapítása szerint a lányt az ördög szállta meg, csak az ördögűzés segíthet. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor Emily a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát bíróság elé állítják, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Hirtelen halál - AMC, december 22. péntek, 23.15h

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy évekig tartó akció véres kudarca miatt. Rutinfeladatai során egy kilencéves autista kisfiú eltűnése ügyében kell kutatnia. Simon szüleit megölték. Art rátalál a rettegő kisfiúra és megérzi benne saját lelkivilágának tükörképét. Segíteni akar neki. Felettesei nem adnak hitelt Art gyanúinak, de mikor Simon életére törnek rendőri őrizet mellett, az ügynök maga akarja megoldani a rejtélyt. Simon különleges kombinációs készsége révén véletlenül megfejtette az amerikai hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt. A katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes hiú ember. Nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Rémálmok sikátora - SuperTV2, december 22. péntek, 23.20h

Stanton Carlisle, miután gyilkosság miatt menekülni kényszerül, egy vándorcirkusznál talál új otthonra. A férfi hamar beilleszkedik a sokszínű társaságba, ahol, miután kitanulja a mentalizmus csínját-bínját, útra kel újdonsült társával és szerelmével, Molly-val. A páros rövid idő alatt virágzó üzletet csinál, de mikor egy titokzatos pszichiáter, Lilith felkeresi őket, Stanton rögtön új lehetőséget lát a meggazdagodásra a nő páciensein keresztül. Idővel azonban a férfi becsvágyó, manipulatív és önpusztító természete egyre inkább kiütközik, ez pedig elindítja őt a lejtőn. De vajon sikerül feleszmélnie, mielőtt még túl késő lenne?

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - Film+, december 22. péntek, 23.30h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

A szörny 3. - Film Mánia, december 22. péntek, 23.40h

Nathan Bickerman vadőr a családjával a Lake Placidhez költözik, a tó egykor halálos krokodiltámadások színhelye volt. A helyiek biztosítják arról, hogy a veszély rég elmúlt. A férfi kisfia azonban talál néhány krokodilkölyköt, és elkezdi etetni őket. A krokodilok gyorsan nőnek, és hamarosan tizedelni kezdik a helyi állatvilágot. Amikor egyre több szétmarcangolt állattetemet találnak, Bickerman rájön, miről van szó. A női vadászkalauz azonban csak a vadásztrófeát látja a szörnyekben. A helyi seriff viszont megpróbálja elhallgatni a dolgot, nehogy elriasszák a turistákat. Mindez véres következményekhez vezet.

 

A szobatárs - Viasat Film, december 22. péntek, 23.55h

Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel, egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.