Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Van Damme, Nicholas Cage és Bruce Willis is borzolják ma a kedélyeket, de aztán a magyar csáberő-kommandósok, majd Ruttkai Éva visszavágnak!

Boszorkányvadászat - Mozi+, március 6. szerda, 21h

Behman (Nicolas Cage) és Felson (Ron Perlman) az évekig tartó háborúzás után megelégelik az egyház nevében elkövetett kegyetlenkedéseket, és megszöknek. Szülőföldjükön azonban a pestis várja őket. A papoknak meggyőződésük, hogy a járványért egy boszorkánysággal vádolt lány (Claire Foy) a felelős. A két szökevény a szabadságért cserébe elvállalja, hogy a furcsa lányt elviszik abba az elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek egy ősi szertartás segítségével leveszik majd az átkot a vidékről. A küldetés azonban veszedelmesebb, mint gondolták.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, március 6. szerda, 21

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban _ a vonattal egyetemben _ hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

Stigmata - Moziverzum, március 6. szerda, 21h

Andrew atya a Vatikán egyik szaktekintélye, a megmagyarázhatatlan csodákkal foglalkozik. Brazíliába küldik, ahol egy kisváros templomában könnyezni látták a szentek szobrait. Közben Amerikában furcsa dolgok történnek egy egészen nyugodt, mindennapos lánnyal. Frankie először orvosokhoz és pszichológusokhoz fordul magyarázatért. Testén kiütköznek Krisztus szenvedésének jegyei, a stigmák. Az egyház ezért Andrew atyát értesíti. A lánnyal való találkozáskor a pap megérzi a fenyegető, ellentétes erőket. Nyomozása során kétezer éves imaszöveg kerül elő, amely mintha korunk emberét figyelmeztetné valami közelgő tragédiára...

 

Amerikába jöttem - Paramount Network, március 6. szerda, 21h

Szórakoztató vígjáték Eddie Murphyvel, aki egy afrikai herceget alakít. Azért utazik az Egyesült Államokba a hűséges társaival, hogy feleséget találjon magának.

 

Sejtcserés támadás - RTL HÁROM, március 6. szerda, 21h

Kassie (Jennifer Aniston) és Wally (Jason Bateman) régóta barátok. Mivel Kassie-nak nincs szerencséje a szerelemben, úgy dönt, hogy mesterséges megtermékenyítéssel vállal gyermeket. Wallynak azonban nem tetszik ez az ötlet, de nem meri bevallani Kassie-nek, hogy szerelmes belé. Csalódottságában annyira lerészegedik Kassie megtermékenyítési partiján, hogy nem tudva, mit csinál, kicseréli a sajátjára a spermadonor mintáját. Hét évvel később Kassie visszatér a városba hatéves fiával, Sebastiannal. Miközben a nő igyekszik Rolandot, a vélt spermadonort jobban bevonni a családi életükbe, Wally nem tudja nem észrevenni a sok feltűnő hasonlóságot, amiben ő és Sebastian hasonlítanak.

 

Üveg - AMC, március 6. szerda, 21h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, március 6. szerda, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

A keményfejű - Film Mánia, március 6. szerda, 21h

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek a semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb ideig, ez pedig nem más, mint Joe Brown nevű lova. Egy nap azonban összetalálkozik egy elvadult kamasszal, akinek apja ártatlanul tölti fegyházbüntetését. Elhatározza, hogy segít rajta, ehhez azonban fel kellene adnia megszokott vándorló életmódját.

 

Butaságom története - Duna World, március 6. szerda, 22.30h

Mérey László és Kabók Kati, a rokonszenves színészházaspár ismert alakja a pesti életnek. A színpadon mindig a férj játssza a fontos szerepeket és sohasem mulasztja el Katival éreztetni, hogy ő viseli a kalapot, ő az okos, megnyerő férfi, ő a nagy színész. Kati a háttérben meghúzódva játssza a butácska feleséget, mígnem a család író barátja segítségével alkalma lesz kitörni ebből a szerepkörből…

 

Karate tigris - Nincs irgalom - Film Mánia, március 6. szerda, 22.45h

Jason óriási Bruce Lee rajongó. Apja Los Angelesben karate-edző, s a hagyományos stílus követője. Apa és fia között azonban kenyértörésre kerül sor, amikor az apa sérült lábbal azzal a dilemmával kerül szembe, hogy folytassa-e az edzősködést. Erőteljes nyomást gyakorol rá egy keleti parti bűnözőcsoport, melynek komoly érdekeltsége van a full-contact karate üzletben. Jason szégyelli apja gyávaságát és nem hajlandó abbahagyni a sportot. RJ, a legjobb barátja javaslatára ezért belépnek a helyi karate klubba. Jason úgy dönt, hogy felkeresi Bruce Lee sírját, és útmutatást kér a halott bajnoktól. Ezt követően Jason fáradtságtól szédülten megpillantja Bruce Lee szellemét, aki elkezdi tanítani olyan titkokra, amelyekről előadásain soha nem esett szó.

 

Sivatagi cápák - AXN, március 6. szerda, 22.55h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Betolakaodók - Viasat Film, március 6. szerda, 23.10h

Minden városnak vannak titkai, és ezt Rose Halshford (Miranda Cosgrove) is tapasztalja, amikor édesapjával (Donal Logue) egy régi, dohos házba költöznek. Amikor Rose felfedezi, hogy az előző lakó titokzatos módon eltűnt, hátrahagyva személyes tárgyait, felmerül benne a gyanú, hogy barátságtalan szomszédai többet tudnak annál, amennyit elárulnak. Amikor Rose a ház belsejéből jövő különös hangokról számol be, senki, még saját apja sem hisz neki, azt bizonygatva, hogy mindez csak a lány képzeletének szüleménye.

 

Farkas - Filmcafe, március 6. szerda, 23.15h

Will Randall egy könyvkiadó szerkesztője üzleti útjáról hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast. Mikor kiszáll, hogy megnézze, mi történt, az állat megharapja, és ezzel drámai változás következik be a férfi életében. Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről később csak homályos emlékei maradnak. Lassanként a fenevad teljesen a hatalmába keríti, és a biztos pusztulás várna a farkasemberre, ha nem találna rá egy asszony szerelmére, aki minden körülmények között kitart mellette...

 

Hívatlanok 2 - Éjjeli préda - Moziverzum, március 6. szerda, 23.15h

Egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Meglepődve látják, hogy rajtuk kívül senki sincs ott. Amikor az éjszaka közepén valaki bekopogtat az ajtajukon, vérfagyasztó események veszik kezdetüket. A családnak minden testi- és lelki erejét be kell vetnie, hogy túléljék a rejtélyes szadista idegenek támadásait, akiknek egyetlen céljuk, hogy kiirtsák a megfélemlített famíliát.

 

Mindhalálig - AMC, március 6. szerda, 23.25h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Trópusi vihar - Paramount Network, március 6. szerda, 23.30h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. a főszereplők a Trópusi Viharban, egy akció-vígjátékban, ami egy csapat önközpontú színészről szól, akik a legnagyobb költségvetésű háborús filmen dolgoznak. A drága költségek miatt a stúdió lemondja a forgatást, az ingerült rendező viszont ezt nem hagyja annyiban, és a csapatot a dél-kelet-ázsiai dzsungelek szívébe küldi, ahol igazi rossz fiúkkal találkoznak.