Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Remélem kiderül, hogy az igazság órájában, Sztálin halálakor a bérhaverok ölni tudnának-e egy amerikai pitéért, akár Brian élete árán is?

Mad Max – A harag útja - Film+, március 27. szerda, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Veszettek - Magyar Mozi TV, március 27. szerda, 21h

A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat. Az akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

 

Hideg csontok - Moziverzum, március 27. szerda, 21h

Amy (Calista Flockhart) az új éjszakás nővér megdöbben a rettegő gyerekek láttán, akik azt állítják, hogy egy kísértet bolyong éjszakánként a bezárni készülő ódon gyermekkórházban. A költözés során a lény jelenléte egyre nyilvánvalóbbá és agresszívebbé válik. Amy a titok végére akar járni, ám ahhoz, hogy megvédje a gyerekeket, Amynek szembe kell néznie az igazsággal, amely sokkal sötétebb, és jóval veszélyesebb, mint azt bárki gondolná.

 

Amerikai pite - Paramount Network, március 27. szerda, 21h

Jim, Oz, Finch és Kevin négy jó barát, akik fogadást kötnek, miszerint érettségi előtt mind elveszítik szüzességüket. Most azon dolgoznak, hogy véghezvigyék tervüket a végzős bál estéje előtt.

 

Brian élete - AMC, március 27. szerda, 21h

A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén. Brian, hogy rátermettségét bebizonyítsa, Róma ellenes jelszavakat pingál Pilátus palotájának falára. A forradalmi tett végrehajtása közben azonban egy római katona rajtakapja, kijavítja a helyesírási hibákat, és arra kényszeríti, hogy százszor leírja a helyes mondatokat. A forradalmároknak annyira imponál Brian elszántsága, hogy soraikba fogadják és bevonják legközelebbi akciójukba. Az a tervük, hogy elrabolják Pilátus feleségét. Ám ez a nagyszabású plánum egy másik csapatnak is az eszébe jut. A két csoport egymást akadályozva először csak heves szópárbajt vív egymással, majd a csodálkozástól elámult rómaiak szeme láttára végez egymással. Brian az egyedüli túlélő, őt azonban a rómaiak elfogják. Nem ő lenne azonban, ha nem tudna megszökni a fogságból. Innentől kezdve azonban szinte pokol az élete, hívők egyre népesebb csoportja követi minden lépését. Követői meg vannak győződve arról, hogy ő az oly régen várt Messiás. Szinte megváltás, amikor a rómaiak újból elfogják. Ám Pilátus most már arra készül, hogy keresztre feszíti őt...

 

A 657-es őrjárat - Viasat Film, március 27. szerda, 21h

A film egy kétségbeesett apa történetét meséli el, aki lánya orvosi kezelésére igyekszik elegendő pénzt összegyűjteni. Belemegy egy kaszinó kirablásába, ám a dolog rosszul sül el, így társaival kénytelenek elrabolni egy buszt.

 

Golyóálló szerzetes - Film Mánia, március 27. szerda, 21h

Egy névtelen tibeti szerzetes évtizedek óta járja a világot a legnagyobb titokban. Feladata, hogy akár élete árán is megvédjen egy ősi tekercset, egy tekercset, amely a határtalan hatalom titkát rejti, s mint ilyen, félelmetes veszélyt jelent a világra, ha rossz kezekbe kerül. A szerzetesnek hat évtized elteltével meg kell találnia az utódját, akire rábízhatja a veszélyes kincset. A sors ki is jelöli az utódot, aki nem más, mint egy piti kis zsebtolvaj, akit eleinte egyáltalán nem érdekel a világ sorsa, csupán a saját boldogulása. A körülmények azonban mindkettejüket arra kényszerítik, hogy egymásnak segítve védelmezzék a tekercset, amelyre egy halálos orosz maffia-hercegnő is szemet vetett.

 

47 Ronin - Mozi+, március 27. szerda, 21h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Fulladás - Viasat Film, március 27. szerda, 22.55h

A Cole vezette öttagú banda, köztük Stillman százmillió dollárral könnyíti meg a Las Vegas-i Luxor kaszinót. Négyet sittre vágnak, de évek múltán sikerül megszökniük a szigorúan őrzött börtönből. Az ötödik bandatag, Bishop a múltjának hátat fordítva egy sivatagi kisváros seriffje lett. Azonban a városkában felbukkannak a szökevények, a seriff hajdani cimborái, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy visszaszerezzék részüket a milliós szajréból.

 

Tigrisek földjén - Film Mánia, március 27. szerda, 22.55h

1971 szeptemberében újoncok érkeznek vietnámi bevetésük előtti utolsó kiképzésre a Tigrisek Földje elnevezésű, Louisiana állambeli zöld pokolba. A tisztek az egyhetes tréning minden egyes napjának minden egyes percében emlékeztetik a fiúkat arra, hogy a kőkemény kiképzés az életüket mentheti meg Vietnam dzsungeleiben. A kegyetlen felkészítésnek a megaláztatás is része, a kadétok egymás közötti vitái is egyre hevesebbek. Ebben a felhevült közegben barátkozik össze a nagyszájú, minden szabályra fittyet hányó Bozz és a háborút csupán írói pályafutása startkövének tartó Paxton. A renegát Bozz kívülállósága és különcsége eleinte csak bajt hoz rá és bajtársaira, ám az embert próbáló körülmények között megmutatkozik, ki az igazi hős.

 

Körök - Moziverzum, március 27. szerda, 23.10h

A közkedvelt Kör sorozat újabb fejezetében Julia, a fiatal lány aggódni kezd barátja miatt, mivel a fiú egy sötét szubkultúrába keveredik, amely egy rejtélyes videokazetta körül alakult ki. A kazettán van egy film, amit ha valaki megnéz, az állítólag hét nappal később meghal. Julia feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét, ám eközben szörnyű felfedezésre bukkan: van egy film a filmen belül, amit eddig még senki sem vett észre.

 

Sin City: Ölni tudnál érte - Filmcafe, március 27. szerda, 23.15h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Sztálin halála - Paramount Network, március 27. szerda, 23.15h

1953. március 5.: Sztálin halott _ egy nappal később pedig már egy nyitott koporsóban fekszik, és Moszkva utcáit zsúfolásig tölti a kegyeletét leróvó másfél milliós tömeg. A film Sztálin utolsó napjait és halálát meséli el lebilincselően, izgalmasan és autentikusan: többek közt a kuncevói dácsába is ellátogatva, valamint történészeket, gulágrabokat, titkosszolgálati tiszteket, sőt Hruscsov fiát és Sztálin utolsó hasonmását is meginterjúvolva.

 

Bérhaverok - RTL HÁROM, március 27. szerda, 23.20h

Doug Harris (Josh Gad) élete nagy napjára készül. Feleségül fogja venni álmai nőjét, Gretchent (Kaley Cuoco), akinek sejtelme sincs arról, hogy az annyira szerethető Doug valójában szociális csődtömeg, aki senkit nem tud felkérni tanúnak. Két héttel az esküvő előtt, de már az idegösszeomlás határán Doug végül felkeresi Jimmy Callahant (Kevin Hart), a Best Man nevű cég tulajdonosát és vezérigazgatóját, aki megnyerő vőfélyeket biztosít a Doughoz hasonló srácoknak. A vőlegény ekkor még azt hiszi, hogy révbe ért, ám hamarosan kezdetét veszi egy elképesztő esküvői színjáték. A mindenre elszánt Doug és határokat nem ismerő bérelt haverja, Jimmy megpróbálják véghez vinni a nagy átverést.

 

Az igazság órája - Mozi+, március 27. szerda, 23.25h

Vincent LaMarca New York-i gyilkossági nyomozó mögött hosszú, sikeres pályafutás áll, komoly hírnevet szerzett magának, mivel szinte a munkájának szentelte az életét. De legutóbbi esete kivizsgálása során a mércét még magasabbra kellett tennie, ugyanis az ügy gyanúsítottja nem más, mint a saját fia. Ő és Joey ugyan fájdalmasan elidegenedtek egymástól, amióta LaMarca elvált a feleségétől és otthagyta Long Beachet hogy Manhattan névtelen utcáin járőrözhessen. Eredményes karriert mondhat magáénak a New York-i rendőrségen, de magányosan él, még barátnőjét sem engedi igazán közel magához. A legközelebbi kapcsolatban társával, Reggel áll, de ez nem terjed tovább a szolgálati viszonynál. Amíg Vincent a jelen bűnügyeit kutatta, nem kellett foglalkoznia a fájdalmas múlttal vagy bánkódnia amiatt, hogy fiával való kapcsolata zátonyra futott. De most a gyilkosság kinyomozása miatt vissza kell térnie Long Beach-re, ahol ismét kísérti a múlt, amelynek emlékei egész életén át gyötörték: apja halála, akit gyilkossággal vádoltak és kivégeztek, amikor Vincent még kisfiú volt. Nyomozás közben LaMarca rájön, hogy saját, fel nem dolgozott fájdalma és az, hogy apaként csődöt mondott, komoly hatást gyakorolt Joey életére és most, úgy tűnik, 18 éves fia is hasonló cipőben jár. Zsaruként Vincentnek bíróság elé kell állítania a tettest, apaként pedig meg kell találnia a módját, hogy megmentse a fiát.