Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti filmkínálat legjavából.

Nagy Sándor, a hódító - Film Mánia, június 19. szerda, 20h

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

 

Volt egyszer egy Vadnyugat - AMC, június 19. szerda, 20h

Az egykori örömlány, Jill McBain postán keresztül megy férjhez, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. A nyomorék üzletember számításába azonban hiba csúszik. Először is, a gyönyörű özvegyasszony a történtek ellenére ragaszkodik a birtokához. A másik, hogy Jill oldalán Harmonika, a mexikói félvér, és Cheyenne, a szökött bandita személyében felbukkan két titokzatos figura.

 

Bill és Ted zseniális kalandja - Direct One, június 19. szerda, 20h

A teljesen lökött középiskola haverok visszautaznak az időben, hogy a történelem befolyásos szereplőiből álló csapatot gyűjtsenek össze, akik segítenek nekik a létfontosságú történelem záróvizsgán. Az illusztris csapat, köztük Szókratész, Napóleon, Abraham Lincoln, Dzsingisz kán és Jean D'Arc, egyesíti erőit hőseinkkel és együtt térnek vissza a huszadik századba egy őrült kaland után. A fergeteges komédia két főszereplője Keanu Reeves és Alex Winter.

 

Evolúció - RTL HÁROM, június 19. szerda, 21h

Wayne Grey (Seann William Scott) az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap Dr. Ira Kane biológus (David Duchovny) és Harry Block geológus (Orlando Jones) magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudóspáros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet... Utána: RTL hírek

 

A kidobó - Mozi+, június 19. szerda, 21h

Lukas egyedül neveli kislányát, ezért éjszaka dolgozik kidobóként. Egy nap rossz társaságba keveredik, amiről egy nyomozó értesül is és megkéri Lukas-t, hogy segítsen neki lebuktatni a pénzhamisítókat.

 

Mojave - Viasat Film, június 19. szerda, 21h

Az öngyilkos hajlamú művész elhatározza, hogy elmegy a sivatagba. Ott találkozik hasonmásával, aki egy gyilkos hajlamú semmittevő.

 

Kolibri kód - Film+, június 19. szerda, 21h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.

 

Gothika - Filmcafe, június 19. szerda, 21h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Vad vágyak - Filmcafe, június 19. szerda, 22.50h

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...

 

A ház, amit Jack épített - Paramount Network, június 19. szerda, 22.55h

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

 

Hat töltény ára - Mozi+, június 19. szerda, 22.55h

Samson Gaul veterán zsoldos visszavonultan él. Amikor azonban találkozik egy kétségbeesett férfival, Andrew Faydennel, s megtudja, hogy a lánya, Monica emberrablók fogságába esett, nem habozik a segítségére sietni. A lány életéért semmi sem drága, a bűnözőket likvidálva kétszemélyes könyörtelen akciót indítanak a gengszterek ellen.

 

A tulajok - Moziverzum, június 19. szerda, 23h

Néhány fiatal megpróbál kifosztani egy könnyű prédának tűnő házat, mely egy idős házaspáré. Amikor azonban a tulajdonosok hazaérnek, az események nem várt fordulatot vesznek, ugyanis a két öreg olyan titkokat rejteget, melyek megőrzése érdekében bármire képesek. Így ami a fiatalok számára rutin feladatnak bizonyult, rövidesen rémálommá válik.

 

Péntek 13 - Viasat Film, június 19. szerda, 23h

Túrázni indul a Kristály-tóhoz a fiatalokból álló társaság. A kis csapat tagjait azonban brutális kegyetlenséggel lemészárolja egy gyilkos. Hamarosan újabb társaság tűnik fel a környéken, egyikük szüleinek hétvégi nyaralójába készülnek. Útközben találkoznak a motoros sráccal. Clay az eltűnt nővérét keresi _ ő is a korábbi áldozatok között volt -, a nyomait követve jutott a környékre. A felhőtlennek induló táborozás valóságos rémálomba torkollik, amikor titokzatos gyilkos kezdi tizedelni őket. Lehet, hogy a Kristály-tó hírhedt gyilkosa, Jason Voorhees ólálkodik a környéken...

 

Visszavágó - Film+, június 19. szerda, 23.10h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

Zombieland - A második lövés - RTL HÁROM, június 19. szerda, 23.10h

A poszt-apokaliptikus események belevaló túlélői, Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) és a kamaszkorát élő húga, Little Rock (Abigail Breslin) beköltöznek a Fehér Házba. Egy hajszálnyira vannak a várva várt pihenéstől, amikor váratlanul Little Rock kamaszos dacból a legendás Babilonba szökik egy ismeretlen fiúval. Talla úgy véli, hogy semmi baj nem történhet a zombikkal teli világban egy olyan tinivel, aki mindenkinek az idegeire megy. Csakhogy a zombik időközben szintet léptek, szőke bombázónak is tudják álcázni magukat, és a régi recept szerint már nem lehet ellátni a bajukat.

 

Cyborg - A robotnő - AMC, június 19. szerda, 23.20h

A jövőben játszódó filmben az éhínség és a betegségek veszélyeztetik a földön még megmaradt emberiséget. A tudósok azonban már közel járnak ahhoz, hogy megtalálják a gyógymódot, amely elpusztíthatja a lakosságot. Gibson Rickenbacker (Jean Claude van Damme) egy erős harcos útnak indul Atlanta felé csapatával, hogy megszerezze a szükséges információt a gyógyításhoz.