Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Az esti tévézés a hét közepén is menő.

Parker - Film+, július 31. szerda, 21h

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy megszerzi a zsákmányt. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, belevaló ingatlanügynököt, Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást.

 

The Doorman - Több mint portás - Viasat Film, július 31. szerda, 21h

Egy kiszolgált és traumatizált tengerészgyalogos nő a szolgálatból hazatérve semmi mást nem szeretne, csak egy kis nyugalmat. Ennek megfelelően elvállal egy csendes portásállást egy New York-i luxusapartmanban. Szerencsétlenségére egy állig felfegyverzett műkincstolvaj banda és kíméletlen vezetőjük éppen ezt a társasházat veszi célba, hogy egy értékes műtárgyat megszerezzen. Erőszakos fellépésük előhozza a tengerészgyalogos elrejtett, gyilkos ösztönét és különleges képességeit, s a bűnözők nem várt ellenállásba ütköznek.

 

A sötétség kapui - Moziverzum, július 31. szerda, 21h

Mike Lawford professzor (Nicolas Cage) kétségbeesetten keresi fiát, aki Halloween éjszakáján, az ünnepi forgatagban tűnt el. Egy évvel később a férfit ijesztő rémálmok és képek kezdik kísérteni, melyekre nem talál semmiféle ésszerű magyarázatot. Igyekszik kideríteni a háttérben húzódó okokat, s egyúttal feltárni fia eltűnésének körülményeit, remélve, hátha a gyermekre is rábukkan.

 

Szóljatok a köpcösnek - Paramount Network, július 31. szerda, 21h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 

A Barbár - Legenda a szellemharcosról - AMC, július 31. szerda, 21h

Viking hajó támadja meg Észak-Amerika partjait és hatalmas pusztítást végez. Nem marad utánuk más, csak egy gyermek, akit az egyik indián asszony fogad be. Ám Szellemet (Karl Urban) sohasem fogadja be igazán a törzs. Másfél évtizeddel később újra feltűnnek a vikingek, és módszeresen legyilkolják a partvidéki törzseket. Az egyetlen, aki felveszi velük a harcot, az egykori viking gyermek. Összefogja az indiánokat, és reménytelennek tűnő küzdelembe vezeti őket a könyörtelen ellenség ellen.

 

A bosszú vérvörös keze - Mozi+, július 31. szerda, 21h

Cash megpróbál becsületes és nyugodt életet élni, de amikor Big Cat visszakényszeríti őt a szolgálataiba, bebizonyítja, hogy bármire képes, hogy megvédje a várost és azt a családot, amely megmaradt neki.

 

Desperado - Filmcafe, július 31. szerda, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Van Gogh az örökkévalóság kapujában - M5, július 31. szerda, 21.30h

Vincent van Gogh életének utolsó két évét öleli fel, amit jellemzően az Arles-ban bérelt "Sárga házban" és két francia szanatóriumban töltött. Az öntelt párizsi művészek és jó barátja, Paul Gauguin hatására költözött délre, ahol kék-sárga korszakának nagy részét természetjárás és napraforgók tették ki. A franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városok színei, hangulata festészetére nagy hatással volt. Miközben küzd a vallással, az elmezavarral és a Paul Gauguin francia művésszel való viharos barátságával, van Gogh a művészete által okozott fájdalmak helyett az örökkévalósággal való kapcsolatára kezd figyelni a jelenben. A filmből megismerhetjük a nyughatatlan festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonjaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlanná vált festményein. Willem Dafoe színészi játékát széles körben elismerték, és alakításáért többek között a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra és a legjobb filmszínésznek járó Golden Globe-díjra jelölték, valamint elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi-kupát a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Amerikába jöttem 2. - SuperTV2, július 31. szerda, 22.30h

Nem sokkal azt megelőzően, hogy Akeem Joffer (Eddie Murphy) végre Zamunda jogos királyává válna, a trónörökös rádöbben, hogy van egy soha nem látott fia az Egyesült Államokban. Lavelle (Jermaine Fowler) Queensben éli megszokott életét, mit sem sejtve arról, hogy ő maga is egy afrikai uralkodócsalád leszármazottja. Haldokló apja, a király (James Earl Jones) utolsó kívánságának eleget téve Akeem herceg és Semmi (Arsenio Hall) újra felkerekedik, hogy megtalálják az elveszett fiút...

 

Préda - Moziverzum, július 31. szerda, 22.55h

Képzeld el, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szüleid háza felé, és apád egyik pillanatról a másikra már nem veszi fel a mobilját. Pár kilométernyire behatolsz kocsival az evakuációs zónába, hogy megnézd, mi van vele, és rájössz, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szervíztérben. Amikor lemászol hozzá, hogy segíts neki, te is csapdába esel, a víz egyre emelkedik, aligátorok bukkannak fel, és egy hatalmas példány elzárja a biztonságba vezető lépcsőt...

 

Mobil - Filmcafe, július 31. szerda, 22.55h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából _ és mindketten veszélyben vannak.

 

Halál a mocsárban - AMC, július 31. szerda, 23.05h

Grace a barátjával, Adammel, valamint a húgával, Lee-vel Észak-Ausztrália turisták által ritkán látott területére szeretne látogatni. Sikerül megnyerniük a helyi túravezetőt, Jimet, hogy kísérje el őket az útra. A békésen induló túra rémálomba torkollik, amikor a csónakjukat felborítja egy krokodil és Jim nyom nélkül eltűnik a vízben. Hármójuknak nagy nehezen sikerül felkapaszkodnia egy fára. Rádöbbennek, hogy nincsenek egyedül a Mangrove mocsárban, a nyugodt vízfelszín alatt ott köröz a gyilkos szörnyeteg, rájuk vadászva. Az igazi kaland csak most kezdődik.

 

A gépész - Paramount Network, július 31. szerda, 23.20h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.

 

Én, a robot - Mozi+, július 31. szerda, 23.25h

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ha mégis egy robot az elkövető, annak következményei beláthatatlanok...

 

Túl mindenen - Film+, július 31. szerda, 23.30h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...