Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezek a filmek néznek ki a tévéből

A Zodiákus - Filmcafe, október 9. szerda, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

T4xi - Mozi+, október 9. szerda, 21h

A marseilles-i rendőrség feladata, hogy egy nagyon veszélyes bűnözőre vigyázzanak, amíg tovább nem szállítják a városból. A férfi, akit Belga (Jean-Luc Couchard) néven ismernek az alvilágban, ki van kötözve, arcát szoros maszk borítja, de Gibert felügyelőnek (Bernard Farcy) és a kétbalkezes Émiliennek (Frédéric Diefenthal) még így is nehézséget okoz a feladatot teljesíteni. Amikor pedig a bűnöző megszökik, hogy végrehajtsa nagyszabású tervét, Danielnek (Samy Naceri) kell bevetnie magát, hogy lekapcsolják a Belgát.

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, október 9. szerda, 21h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

Halálos fegyver 3. - RTL HÁROM, október 9. szerda, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Lidérces mesék éjszakája - Moziverzum, október 9. szerda, 21h

Eljött a Halloween este, és Mill Valley fiataljai az utcákat járják. Stella-nak, az ifjú írónak viszont nem sok kedve van a cukorkagyűjtéshez, azonban barátai unszolására végül beadja a derekát. A csipet csapat azonban csakhamar bajba keveredik, mikor a helyi gimnázium keménylegényei üldözőbe veszik őket. A fiatalok útja rövidesen a városka kísértetházába, a Bellows család egykori rezidenciájába vezet. A bajok akkor kezdődnek igazán, mikor Stella megtalálja Sarah Bellows könyvét, amely szörnyűséges rémtörténeteket rejt magában. Ezt követően hőseink rövidesen azon kapják magukat, hogy a könyvben íródó szörnyűséges rémtörténetek valósággá válnak, a "főhősök" pedig ők maguk lesznek.

 

Street Fighter - Harc a végsőkig - Viasat3, október 9. szerda, 21h

Sadalu, Délkelet-Ázsia, 1995. A véres polgárháború hetedik hónapjában az egyeduralomra törő Bison tábornok túszul ejti az ENSZ segélyszervezetének munkatársait. A foglyoknak egyetlen esélye van, hogy elkerüljék a kínhalált: William F. Guile. Az ő feladata felkutatni és megmenteni őket. Guile és társa, az angol titkosszolgálat ügynöke nekivág, hogy szembeszálljon az őrült diktátorral. Bejutnak a titkos erődbe, tervük már sikerülni látszik, amikor megjelenik Chun-Li, akit eddig mindenki egyszerű újságírónak hitt, és kiderül, ő is sokkal többet akar, mint híreket... Megkezdődik a végső leszámolás _ hőseink élete vagy halála a szabad világ sorsát is örökre eldöntheti.

 

Az Amazonas kincse - Film+, október 9. szerda, 21h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Mindhalálig - AMC, október 9. szerda, 22.25h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Sivatagi lavina - Mozi+, október 9. szerda, 22.55h

Santee, az ártatlanul elítélt férfi megszökik a börtönből. Menekülés közben túszul ejt egy fiatal nőt, Ritát, akiről hamarosan kiderül, hogy zsaru. A férfit a bosszúvágy vezérli. Csapdába akarja csalni Severence nyomozót, aki börtönbe juttatta.

 

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják - Film Mánia, október 9. szerda, 23h

1942: A Harmadik Birodalom fénykora. A londoni cseh ellenállás megtervezi a második világháború legambiciózusabb katonai műveletét: az Anthropoidot. Két fiatal katonát, Jozef Gabcikot és Jan Kubis-t Prágába küldik, hogy meggyilkolják a legkegyetlenebb náci vezért, Reinhard Heydrich-t, az SS vezetőjét és a "végső megoldás" fő szervezőjét.

 

A spártai - Filmcafe, október 9. szerda, 23.10h

Robert Scott (Val Kilmer) különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is. Scott rájön, hogy az eset csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

 

Prédák - Moziverzum, október 9. szerda, 23.15h

Halloween éjszakáján egy baráti társaság úgy dönt benéznek egy "extrém" kísértet házba, ami állítólag a legsötétebb félelmeikből táplálkozik. Az este viszont halálos fordulatot vesz, mikor rájönnek, hogy néhány rémálom valóság.

 

Anakonda - Film+, október 9. szerda, 23.15h

Terri Flores (Jennifer Lopez) és kis csapata a brazíliai őserdőbe érkezik, hogy dokumentumfilmet készítsenek egy titokzatos indián törzsről. Csatlakozik hozzájuk egy magányos vadász, Paul Sarone (John Voigt), aki karizmájának köszönhetően hamarosan átveszi az expedíció irányítását. Vezetésével egyre mélyebbre hatolnak az őserdő sűrűjébe, mire a filmesek rádöbbennek, hogy Sarone csapdába csalta őket. A megszállott vadászt ugyanis egyetlen cél hajtja: megtalálni és foglyul ejteni a folyó gyilkos urát, a 16 méteres anakondát.

 

A dagadék - RTL HÁROM, október 9. szerda, 23.30h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.

 

Amerikai botrány - Viasat Film, október 9. szerda, 23.45h

Irving (Christian Bale) zseni. De sajnos, a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beleírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő valamint bűn- és élettársa (Amy Adams) egy ideje kénytelen egy FBI-ügynöknek (Bradley Cooper) is dolgozni, aki ráveszi őket, hogy küzdjék be magukat a maffia felső köreibe. Ebben az izgalmas, sok új lehetőséget kínáló és nagyon veszélyes világban politikusok, bűnözők és beépített ügynökök találkoznak. És persze: nők. Ha bármelyikük hibázik, minden összeomlik, és a romok az összes résztvevőt magukkal rántják.