Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hét közepén is lesznek jó filmek a tévében, meg is mutatjuk, mik.

Túszharc - Viasat3, október 13. szerda, 21h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

A mestergyilkos - Film+, október 13. szerda, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Ellenállók - Film Mánia, október 13. szerda, 21h

1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút. Az Ellenállók rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.

 

Amerikai pite - Paramount Network, október 13. szerda, 21h

Jim, Oz, Finch és Kevin négy jó barát, akik fogadást kötnek, miszerint érettségi előtt mind elveszítik szüzességüket. Most azon dolgoznak, hogy véghezvigyék tervüket a végzős bál estéje előtt.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, október 13. szerda, 21h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Madarak - Filmcafe, október 13. szerda, 22.55h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Az ördög háromszöge - Film Mánia, október 13. szerda, 23.30h

A gyönyörű, szexi Nicole és a halkbeszédű, félénk Mia közös vonása, hogy ugyanazt a férfit szeretik. Nicole az ördögi vonzerővel megáldott férfinek a szeretője, és képtelen elhagyni, míg Mia, Guy felesége már öngyilkosságot is elkövetett férje sorozatos hűtlensége miatt. Amikor a két asszony felfedezi, hogy osztozni kénytelenek az ördögi férfin, furcsa tervet szőnek, méghozzá közösen: Guynak vesznie kell! A helyszínen hamarosan megjelenik egy nyomozónő Guy eltűnése ügyében. És bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi esetleg mégsem halt meg.