Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda estét a tévé előtt töltenéd.

Rabulejtő szerelem - Paramount Network, január 26. szerda, 21h

Louise (Meg Ryan), a menő New York-i ügyvéd, teljesen elérzékenyül, mikor betoppan hétvégi házukba, és látja hogy azt a vele 13 éve házasságban élő férje, Ian (Timothy Hutton) rózsaszirmokkal díszítette fel. Hamarosan azonban kiderül, hogy a hősszerelmes a virágokat nem hites feleségének, hanem jóval fiatalabb szeretőjének (Kristen Bell) szánta, sőt mi több, egyúttal házasságuknak is véget akar vetni. Louise azonban hallani sem akar minderről. Iant egy tekercs szigetelôszalag bevetésével bírja maradásra, és a fejébe veszi, hogy a mozgásképtelenné tett férjet újra meghódítja. De mikor megérkezik a türelmetlen barátnő, nem is beszélve a kertészrôl (Justin Long), aki a kialakult helyzetet a saját hasznára akarja fordítani, elszabadulnak az indulatok, a poénok és az érzelmek ebben a nézőket is rabul ejtő romantikus vígjátékban.

 

Tűzfal - Viasat3, január 26. szerda, 21h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

A tégla - Film+, január 26. szerda, 21h

Massachusetts állam rendőrsége belső aknamunka árán akarja megfosztani teljhatalmától Frank Costellót (Jack Nicholson), a maffiavezért. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) újoncra esik a választás, hogy beépüljön a Costello vezette maffiába. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül a maffia szervezetébe, amely túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Kiderül, hogy a rendőrök között is van egy tégla, így Billy vagy Colin bármelyik pillanatban lelepleződhet…

 

A vasálarcos - SuperTV2, január 26. szerda, 22h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Kincseim - M5, január 26. szerda, 21.35h

Patrique-ot, a nagystílű betörőt legnagyobb akciójuk után társa becsapja és kishíján megöli. Ellhatározza hát, hogy bosszút áll. Ravasz csellel magához hívja a mesés svájci Alpokba két lányát, akiket még sohasem látott. A két anyától származó Carole és Caroline nem is különbözhetne jobban egymástól. A csúnyácska Carole még mindig anyjával él és nem mellékesen kiválóan ért a számítógéphez. A bombázó Caroline apjához hasonlóan csalásból, lopásból él. A három családtagból _ érthető csetepaték után _ profi trió alakul, akik zseniális tervet eszelnek ki, hogy egy életre megleckéztessék az árulót és nem mellékesen ők is jól megszedjék magukat. De egy aprócska hiba csúszik a számításaikba...

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, január 26. szerda, 22.40h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

A hetedik kör - Duna Tv, január 26. szerda, 23.05h

A kisvárosi iskolások egy csapata rendszeresen a víztározó partján gyűlik össze, ahol az őket foglalkoztató kérdésekről, kamaszkori problémákról beszélgetnek, feszegetik saját és társaik határait. Sanyi és Maya, látszólag rendezett körülmények között élnek, akár csak társaik, de mindegyiküknek megvan a maga nehezített pályája. Gábor atya megpróbálja a hitet átadva biztonságos mederbe terelni az életüket, ha már a családi háttér nem alkalmas erre. A társaságba új fiú érkezik, Sebestyén. Senki sem ismeri, de hamarosan ő lesz a vezér... Az elevenbe vágó, szívszorító film majd' minden egyes, a múltat fölidéző jelenete baljós hangulatot áraszt és fenyegető. A hetedik kör, mely a kétezres években Magyarországon megtörtént, megmagyarázhatatlannak tűnő gyermek-öngyilkossági események motívumaiból építkezik, a kamaszkori psziché esszenciája: fölfedezendő szexus, dekadens veszélykeresés, halálvágy. S a film boncolgatja a felelősséget is, a gyerekek környezetének vakságát, érzéketlenségét, amely elősegíti a földolgozhatatlan tragédiát.

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.