Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hosszú hétvége utáni első munkanap fáradalmait pihend ki a tévé előtt!

A tenger szívében - Viasat3, március 16. szerda, 21h

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük.

 

Deja Vu - Film+, március 16. szerda, 21h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

New York, I Love You - Film Mánia, március 16. szerda, 21h

"New York a film születése óta az álmok és a lehetőségek városa. Lüktető kulturális sokszínűségével, az eget ostromló, szikrázó felhőkarcolóival több mint száz éve szolgál kulisszául sikeres filmek ezreihez. Most a szerelmesek friss szemszögéből ismerhetjük meg a várost, melynek örökös zajába megannyi titok, sok humor és egy csepp erotika vegyül. Ez az a város, ahol minden megtörténhet, ahol az egyszerű, hétköznapi történetek is életre szóló kalanddá válnak. Mitől válik ott és akkor különlegessé, hogy egy fiatal nő az esküvője előestéjén felkínálkozik egy indiai üzletembernek, hogy egy író a legjobb csajozós szövegével próbál felszedni egy nőt az utcasarkon, hogy egy fiatal srác tolószékes lánnyal megy a szalagavató bálra, s végül élete legmámorítóbb élményét éli át? Nyolcmillió ember, nyolcmillió történet hullámzik a pezsgő városban. Ez a néhány kiragadott jelenet hivatott megmutatni, miért olyan ellenállhatatlan a Nagy Alma. Elismert rendezők benyomásait fűzi össze a városról és a szerelemről egyetlen történetfüzérbe ez a magával ragadó film."

 

Menedék - Filmcafe, március 16. szerda, 21h

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.

 

Utazók - Sony Movie Channel, március 16. szerda, 21h

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Camille - M5, március 16. szerda, 21.35h

Camille és Eric még középiskolás korukban szeretnek egymásban. Az iskolát befejezve összeházasodnak és egy gyermekük is születik. Házasságuk azonban huszonöt év elteltével szétesni látszik, Eric egy fiatalabb nőért elhagyja családját. Camille kétségbeesésében egy szilveszteri buli alkalmával annyi alkoholt iszik, amitől kómába esik. A kórházban azonban már tizenhat éves önmaga ébred fel, elhunyt szülei újra életben vannak és neki újra iskolába kell járnia, ahol természetesen újra találkozik Erickel. A tinédzser Camille tudatában későbbi életében elkövetett hibáival- megpróbálja életét máshogy alakítani: szüleivel kedvesen viselkedik, Eric iránt érzett vonzalmát pedig megpróbálja elnyomni, hogy felnőtt korának keserűségeit nem kelljen újra átéreznie....

 

Elemi ösztön - SuperTV2, március 16. szerda, 22h

A San Fransisco-i rendőrség, Johnny Boz-t, a korábbi rock sztár és jelenleg a polgármester jó barátjaként is ismert. Holtan találják az otthonában, meztelenül az ágyában. Nick Curran (Michael Douglas) nyomozó kapja meg az ügyet. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell (Sharon Stone), a titokzatos és kihívó regényírónő, aki nem csak Boz szeretője volt, de a nyomozás során az is kiderül, hogy a gyilkosság részletes leírása megtalálható Catherine egyik könyvében. Viszont Catherine pont ezt hozza fel saját védelmére, így Nick-nek egyre mélyebbre kell ásnia az ügyben. Ami során nem csak egyre több érdekes tényt és bizonyítékot talál, hanem kifogásolható közelségbe is kerül Catherine-hez, aki nem is próbálja tagadni, hogy egy igen veszélyes játszmára hívja ki Nick-et…

 

Angi Vera - Duna World, március 16. szerda, 22.35h

1948. Angi Vera, az árvalány, egy vidéki kórházban segédápolónő. Miután nyíltan bírálta a munkahelyén lévő tűrhetetlen állapotokat, a vezetés jobbnak látta, ha bentlakásos pártiskolába küldik a szókimondó lányt. Ott hamar pártfogóra talál, a régi aktivista, Traján Anna személyében. Annából a mozgalom és az átélt szenvedések kiölték az emberi érzéseket, megvet és gyűlöl mindent, ami másokat boldoggá tesz. A megszeppent és befolyásolható Angi Verát sikerül maga mellé állítani, és elkezdi a lány "ideológiai" nevelését... A film az ötvenes évek léleknyomorító világát mutatja be, azt a korszakot, amikor még a rendszer hívei is bármikor áldozattá válhattak. A film a Cannes-i Filmfesztiválon Fipresci-díjat nyert, és a világ számos más, rangos filmfesztiváljairól is díjesővel tért haza.

 

Szépek és bolondok - Duna Tv, március 16. szerda, 22.55h

Ivicz István, a hajdani pék, most kenyérkihordó. Szürke, magányos életének egyhangúságát a hétvégék törik meg, amikor futballbíróként az NB III-as meccsek rendíthetetlen ura. Következetes, igazságos és megvesztegethetetlen. Ha szakmájában nem is, de emberileg ezeken a meccseken mindenképp kiteljesedik. Hasonló indíttatás vezérli partjelzőit is. Arra várnak, hogy egyszer a sportban kapjanak szakmai elismerést, írjon róluk a Népsport... A kiváló színész, Kállai Ferenc a filmben nyújtott alakításáért 1977-ben a legjobb férfialakítás díját kapta Teheránban.