Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Átfésültük a szerdai tévéműsort, ezeket a filmeket találtuk a legjobbnak esti időtöltés gyanánt.

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, március 23. szerda, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Élősködők - Paramount Network, március 23. szerda, 21h

Kapzsiság és osztályellenesség veszélyezteti az újonnan alakult szimbiotikus kapcsolatot a gazdag Park család és a nélkülöző Kim klán között.

 

Az utazó - Sony Movie Channel, március 23. szerda, 21h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, március 23. szerda, 21h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Gyilkos vágyak - Film Mánia, március 23. szerda, 21h

A rámenős, erőskezű Christine egy multinacionális reklámcég berlini vezetője. Pártfogoltja a naiv, ám rendkívül tehetséges lengyel lány. Isabelle nagy sikert arat az új marketingtervének koncepciójával. Christine dicséretekkel halmozza el, és gyengéd érzelmekkel manipulálja a lányt, hogy tökéletesítse elképzelését. Miközben Isabelle külföldön tartózkodik, Christine a sajátjaként adja el az ötletet. A két nő között ezzel halálos hatalmi harc veszi kezdetét, melyet a közös szerető iránti féltékenység is tüzel.

 

Sivatagi cápák - Viasat3, március 23. szerda, 21h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

A Sólyom végveszélyben - Film4, március 23. szerda, 21.50h

1993. október 3-án amerikai kommandósok ereszkedtek le helikopterekről ejtőernyősöket dobtak le Mogadishuban, Szomália fővárosában Mike Steele kapitány vezetésével. A polgárháborút szító hadúr, Mohamed Farrah Aidid és szárnysegédei voltak a célpontok. A 45 percesre tervezett villámakció 18 órás vérfürdőbe torkollott. 18 katonát és két Sólyom (Black Hawk) típusú harci helikoptert veszítettek az amerikaiak. A sikertelen akció a szomáliai amerikai akciók beszüntetésére hangolta az otthoni közvéleményt.

 

Eldorádó - Duna World, március 23. szerda, 22.35h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, március 23. szerda, 22.55h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Vakvilágban - Duna Tv, március 23. szerda, 23.50h

Kacper remek tanár, diákjai imádják és ő is mindent megtesz értük, hogy felkészüljenek az érettségire. Pedig Kacper nehéz időket él át. Édesanyja halála után kiderül, a férfi folyamatosan veszíti el a látását. Mivel számára a tanári munka a minden, szeretné azt megtartani. Nem szól senkinek betegségéről, és tovább folytatja a tanítást. Romló állapota miatt azonban mégis segítséget kell kérnie, így a legjobb barátjához fordul. A szerelem is épp most talál rá, kolléganőjével, Ewával költözik össze. A benne rejlő és belülről fakadó szabadságot és optimizmust azonban még ez a súlyos fogyatékosság sem képes korlátozni.. Az optimizmus és életszeretet filmje egy valós történet alapján készült. A film a Shanghai-i és Sao Paulo-i nemzetközi filmfesztiválokon is díjat nyert. (Eredeti hang digitálisan.)