Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda esti filmválogatás

Az Argo-akció - Viasat3, július 20. szerda, 21h

1978-ban az iráni forradalom elűzte a nyugatbarát uralkodót, és kikiáltották az iszlám köztársaságot. Egy évre rá a korábbi sah Amerikába utazott gyógykezelésre, a hírre november 4-én a tömeg megrohanta a teheráni amerikai nagykövetséget, túszul ejtette az ott dolgozó 52 diplomatát, kirobbantva a 444 napos túszdrámát. Az akció idején azonban hat embernek sikerült megszöknie és elrejtőznie. Mindenki tudta, csak idő kérdése, hogy rájuk akadjanak. A CIA "beszivárgási" szakértője, Tony Mendez előáll egy mentőakció tervével.

 

A bárányok hallgatnak - Moziverzum, július 20. szerda, 21h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

Valerian és az ezer bolygó városa - Film+, július 20. szerda, 21h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre. 

 

Angyalok városa - Filmcafe, július 20. szerda, 21h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Sissi - Az ifjú császárné - SuperTV2, július 20.szerda, 22.15h

A trilógia második része a "magyarok királynéjának" Sissinek Ferenc Józseffel kötött házasságát, a Monarchiát irányító Habsburg-ház különös világát, a pompa és a protokoll uralta ünnepeket és hétköznapokat tárja elénk. Bécsi tartózkodásának első napjától kezdve az ifjú császárné boldogtalannak érezte magát a merev és szigorú bécsi udvarban, melynek megtestesítője anyósa, Zsófia volt. Házassága első éveiben a magányba és betegeskedésbe menekült, de miután megszületett a trónörökös, akinek nevelését nem bízták rá, nyíltan is fellázadt.

 

A lény 2. - Film Mánia, július 20. szerda, 22.45h

A Marsra indult expedíció egyik tagját megtámadja egy idegen lény, és megfertőzi. A földön kívüli géneket hordozó űrhajósról az irányító személyzet nem sejti, hogy a gyilkolás kódját hordozza testében. A lényt egyetlen cél hajtja, megtalálni párját, akivel "családot alapítva" szaporodni kezdhet. A Földre visszatérve a férfi gyilkos vadászatra indul, és hamarosan megtudja, merre rejtőzködik a halálosan gyönyörű párja. Ha sikerül beteljesíteni küldetését, a gyilkos idegenek hordáját többé már lehetetlen megállítani, és az emberiséget a teljes kipusztulás réme fenyegeti.

 

Ne nézz vissza! - Duna Televízió, július 20. szerda, 22.48h

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony feljánlja, hogy segítenek nekik kapcsolatba lépni a vízbefúlt gyerekkel. John elutasítja az ötletet, pedig álomszerű vizióiban gyakran felbukkan a lány, amint az utcákat rója kis piros esőkabátjában, s ilyenkor feleségét is látja a halottas gondolán…

 

Skalpvadászat - Mozi+, július 20. szerda, 23h

Viktor, a kegyetlen maffiavezér meggyilkolja Nick Cassidy New York-i nyomozó családját. Nick bosszút esküszik és Ázsiába utazva követi Viktort. Thaiföldön Tony egy helyi nyomozó segítségével készül a végső leszámolásra.

 

Peninsula: Holtak szigete - Filmcafe, július 20. szerda, 23.10h

Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította a világ társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva élelmiszerrel, valamint több millió dollárral.

 

Cyborg - A robotnő - AMC, július 20. szerda, 23.15

A jövőben játszódó filmben az éhínség és a betegségek veszélyeztetik a földön még megmaradt emberiséget. A tudósok azonban már közel járnak ahhoz, hogy megtalálják a gyógymódot, amely elpusztíthatja a lakosságot. Gibson Rickenbacker (Jean Claude van Damme) egy erős harcos útnak indul Atlanta felé csapatával, hogy megszerezze a szükséges információt a gyógyításhoz.

 

A végső állomás - Viasat3, július 20. szerda, 23.30h

A főiskolás Nick (Bobby Kampo) az autóversenyzés szerelmese. Az egyik verseny során hirtelen látomása támad, melyben egy autóbaleset hatására összeomlik a pálya és rengeteg ember meghal. Amikor a látomása valóra válik, az események felgyorsulnak. Nick egyre több tragikus kimenetelű eseményt lát, melyek mind bekövetkeznek. A szokatlan jelenség miatt egyre többen vélik úgy, hogy maga Nick idézi elő a katasztrófákat, ám barátnője, Lori (Shantel VanSanten) segít kideríteni az igazságot.