Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévés szórakozás!

Számos pasas - Paramount Network, október 19. szerda, 21h

Anna Faris (Horrorra akadva, Tökös csaj) és Chris Evans (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) játssza a fő szerepet e tüzes vígjátékban, amely végre felteszi a nagy kérdést: vajon 19 rossz választásból kijön-e egy jó? Ally Darling (Faris) egy újságcikk nyomán arra a következtetésre jut, hogy kész, itt a vége: ő már szingliként fogja eltölteni hátralévő életét. Rémülten keresni kezdi, melyik volt a legextrább exe. Ám a volt pasijaival való találkozások rendre kudarccal vegyes röhejbe fulladnak: akad köztük bábos, aki merevebb, mint a kellékei és nőgyógyász, akinek "lukas" a memóriája. Ám a rettenetes randevúk segítségével Ally talán mégis megtalálja álmai férfiját _ méghozzá ott, ahol sosem kereste volna.

 

Vonat Busanba - Zombi expressz - Film Mánia, október 19. szerda, 21h

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal _ ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. 

 

Kutyám, Jerry Lee 2. - AMC, október 19. szerda, 21h

Talán öregedtek pár évet, de Dooley nyomozó és négylábú társa, Jerry Lee még mindig harcolnak a bűnözőkkel a duótól megszokott hősies és komikus stílusban. És most váratlanul egy másik duó társul hozzájuk: a gyönyörű, de tréfát nem ismerő nyomozónő, Welles és rendkívül fegyelmezett dobermannja, Zeusz. Dooley-nak körülbelül annyira hiányzik Welles és Zeusz, mint golyó a fejébe _ és majdnem kap is egyet, amikor egy rejtélyes merénylő megpróbálja lelőni őt. Dooley és Jerry Lee végül hajlandóak összeszövetkezni új társaikkal, hogy csapdába ejtsék az őrültet, aztán bevetik magukat az akcióba, amilyen gyorsan csak a lábuk bírja!

 

A függetlenség napja - Mozi+, október 19. szerda, 21h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

S.W.A.T. - Különleges kommandó - Film+, október 19. szerda, 21h

Jimet (Colin Farrell) és Briant (Jeremy Renner), a rendőrség elit osztagának a tagjait egy rosszul sikerült túszmentő akció miatt felfüggesztik. Brian megsértődve távozik, míg Jim inkább vállalja a megalázó lefokozást, csakhogy az egység közelében maradhasson. Az alkalom hamarosan el is jön Hondo őrmester (Samuel L. Jackson) személyében, aki egy újonnan létrehozott egységhez hívja. Alex Montelt (Olivier Martinez), a hírhedt drogbárót közben sittre vágják Los Angelesben. A dörzsölt maffiózó azonban alaposan feladja a leckét a rendőrségnek, amikor hatalmas összeget ajánl fel azoknak, akik kiszabadítják.

 

A kaptár 3. - Teljes pusztulás - Moziverzum, október 19. szerda, 21h

Miután a kísérleti stádiumban lévő T-vírus kiszabadult a Védernyő Vállalat titkos földalatti laboratóriumából, először Racoon City városát, majd az egész világot megfertőzte és a népesség nagy részét zombivá változtatta. Alice egykor maga is kísérleti alany volt, akinek a kutatók megváltoztatták a génjeit. Ennek köszönhetően emberfeletti képességekre tett szert, amelyeket a gátlástalan tudósok, illetve a cég ellen fordított. Egyetlen dolog élteti és hajtja, hogy bosszút álljon a szenvedéseiért és segítsen az életben maradottaknak. Régi és új társaival most az elnéptelenedett Las Vegasban portyázik...

 

Én és Kaminski - M5, október 19. szerda, 21.35h

A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt Kaminski, Picasso és Matisse barátja mára elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét. A magányos alpesi házat hátrahagyva együtt utazzák be egész Európát. Az együtt töltött idő során Zöllner minden gátlás nélkül igyekszik faggatni Kaminskit régi titkairól és életének minden apró részletéről, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta.

 

Örökség - Duna World, október 19. szerda, 22.35h

Szilvia dúsgazdag, de házassága Ákossal gyermektelen. Vagyonát és befolyását imádott férje karrierjének egyengetésére használja. Szilvia arra vágyik, hogy Ákos gyermeke örökölje a vagyont, és tegye teljessé életüket. Körmönfontan ráveszi a szép és intelligens, de szegény Irént, hogy megszülje Ákos gyermekét. Számításába azonban hiba csúszik, a lány és Ákos egymásba szeretnek. De Szilviát nem lehet legyőzni… A filmet beválogatták az 1980-as Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A főbb szerepekben Isabelle Huppert, Monori Lili, Jan Nowicki és Perczel Zita látható..

 

Vadidegen - Filmcafe, október 19. szerda, 22.40h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

Angyalok és démonok - AXN, október 19. szerda, 22.50h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. 

 

Mona Lisa mosolya - Viasat3, október 19. szerda, 22.55h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkát a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszonyszerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, és tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak továbbmenni.

 

Doom - Moziverzum, október 19. szerda, 23h

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...

 

Halálos iramban: Tokiói hajsza - SuperTV2, október 19. szerda, 23h

Sean Boswell igazi kívülálló, egy fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám, amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a furcsa szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott driftversenyek világába. Az eddigi, szimpla gyorsulási versenyeket így felváltja a gumicsikorgatós, kisodródós műfaj, melyben a gyorsítás és a csúszás kényes egyensúlyát kell tökélyre fejleszteni a hajtűkanyarokban és szerpentineken. Első versenyén Sean véletlenül a drift királyt hívja ki, aki összeköttetésben áll a japán maffiával, a Jakuzával. A vereségnek pedig magas ára van: Sean kénytelen lesz a bűnszövetkezetnek dolgozni...

 

A szörny az anakonda ellen - Film Mánia, október 19. szerda, 23.15h

Létezik egy hely Amerikában, a Fekete-tó környéke, melyet elektromos kerítés szegélyez, hogy az ott élő krokodilokat elzárja a külévilágtól. Egy kutatócsoport azonban a belőlük kinyert szövetekkel kísérletezik, és ültetik át azokat anakondákba. Egy szerencsétlen baleset folytán mindkét genetikailag módosított példány megszökik, ráadásul a menekülő tudósok tönkreteszik a kerítést, szabad utat biztosítva a ragadozóknak. A közeli város lakói hamarosan megtudják, mi az igazi rettegés.

 

Vírus - Film+, október 19. szerda, 23.30h

Sam Daniels ezredes (Dustin Hoffman) halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki, és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet…