Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezeket kínálja a tévéláda.

Kutyám, Jerry Lee 2. - Filmcafe, január 18. szerda, 21h

Talán öregedtek pár évet, de Dooley nyomozó és négylábú társa, Jerry Lee még mindig harcolnak a bűnözőkkel a duótól megszokott hősies és komikus stílusban. És most váratlanul egy másik duó társul hozzájuk: a gyönyörű, de tréfát nem ismerő nyomozónő, Welles és rendkívül fegyelmezett dobermannja, Zeusz. Dooley-nak körülbelül annyira hiányzik Welles és Zeusz, mint golyó a fejébe _ és majdnem kap is egyet, amikor egy rejtélyes merénylő megpróbálja lelőni őt. Dooley és Jerry Lee végül hajlandóak összeszövetkezni új társaikkal, hogy csapdába ejtsék az őrültet, aztán bevetik magukat az akcióba, amilyen gyorsan csak a lábuk bírja!

 

Carrie - Moziverzum, január 18. szerda, 21h

Stephen King regénye alapján. Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét. Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki.

 

Gotti - Viasat Film, január 18. szerda, 21h

A szegény olasz-amerikai családból való John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres puccsal át is veszi az irányítását. Miközben szerető apa és férj, aki mindent megtesz a családjáért, kegyetlen és könyörtelen gengszterként híresül el a városban, akit tisztelnek és rettegnek az emberek. A legnagyobb és legerősebb szervezetté változtatja a Gambinokat még ha ezért át is kell gázolnia törvényen és emberen egyaránt.

 

Légió - Mozi+, január 18. szerda, 21h

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

Kígyók a fedélzeten - Viasat3, január 18. szerda, 21h

A fiatal Sean Jones brutális gyilkosság szemtanúja lesz Hawaii szigetén, terepbiciklizés közben. A hírhedt gengszter, Eddie Kim a szeme láttára végez a neves Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen, aki börtönbe juttathatja a bűnözőt. Ehhez azonban először is Los Angelesbe kell vinni őt a zsaruknak, mielőtt Kim emberei elkapnák. Neville Flynn FBI-ügynökre vár a veszélyes feladat. Utasszállító géppel indulnak, ám valaki leadja a drótot Kimnek. A gengszter utasítására különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a gép rakterébe, majd a felszállást követően szabadon engedik őket.

 

Városi vadász - Film Mánia, január 18. szerda, 21h

Ryu Saeba (Jackie Chan) nőbolond magándetektív, aki minden ügyet megold, minden bűnöst rács mögé juttat, és minden nőt meghódít. A legújabb esettel azonban igen nehéz dolga lesz, hiszen egy japán iparmágnás lányát kell előkerítenie. Helyzetét az is megnehezíti, hogy a kegyetlen amerikai emberrablók túszul ejtik a luxushajó utasait. Ryunak beépített emberei segítségével kell meghiúsítani az aljas tervet. Persze amint meglátja a gyönyörű lányról készült képet, azonnal úgy dönt, hogy mindent megtesz a kiszabadításáért.

 

Ölve vagy halva - Film+, január 18. szerda, 21h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

Macskajáték - M5, január 18. szerda, 22.05h

A Szkalla-lányok hajdanán megyeszerte híres szépségek voltak. Az élet azóta elválasztotta őket. Egyikük, Giza Münchenben él a fiánál, a másik, Erzsi, Budapesten. De azért ma is elválaszthatatlanok, szinte naponta beszélnek egymással telefonon. A múlt, az emlékek közösek, de a "ma" már két külön világ… A filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában, valamint a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma jelölést kapott. Operatőre a némrég elhunyt zseniális kinematográfus,Tóth János képzőművész, operatőr, aki a filmeknek csodálatos képi világot alkotott.

 

Simon Mágus - Duna World, január 18. szerda, 22.35h

A film úgy indul, mint egy rövidhír a világ bármelyik esti lapjából. 1998 Párizs. Bűneset, semmi nyom. A rendőrség tanácstalan. S ahogy máskor is megteszik titokban egy különleges képességű embert, egy "extraszenz"-et hozatnak külföldről. A mágus keletről jön, Magyarországról és Simonnak nevezi magát. Ahogy megérkezik, megjelennek körülötte a csodavárók, a paparazzik, egy tanítvány, és felbukkan egy régi rivális, egy másik mágus is. Ő Párizsban él, sikeres és kifinomult, de titokban érzi, hogy Simon az igazi. Párbajra hívja, valódi "máguspárbajra". Három napot kell eltölteniük a föld alatt, s harmadnapra "feltámadni". Simon belemegy a párbajba... Enyedi Ildikó filmje a 30. Magyar Filmszemlén a legjobb rendezés, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb operatőr díját nyerte.

 

Mutáns mutánsok támadása - Film Mánia, január 18. szerda, 22.50h

Amikor az 1989-es egyslágeres glam metal banda, a Sonic Grave a Coachellára indul a visszatérés reményében, pejotlös betépésük állomása a Joshua Tree Nemzeti Parkban egy nem evilági támadásba torkollik.

 

A vadász - Paramount Network, január 18. szerda, 22.55h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Üvegtigris - SuperTV2, január 18. szerda, 23h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Tűz a mélyben - Film+, január 18. szerda, 23h

Jack Taggart nyomozó (Steven Seagal) két FBI-ügynök és egy nyomozó halálának ügyében nyomoz, akiket azon a bányászvidéken öltek meg, ahová több ezer tonna, ismeretlen eredetű toxikus mérgező anyagot szállítottak. Hamar rájön, hogy a háttérben a helyi kiskirály, Orin Hanner (Kris Kristofferson) piszkos üzelmei állnak, aki rettegésben tartja a környéket és nem riad vissza Taggart meggyilkolásától sem. A halálos öklű nyomozó kegyetlen tisztogatásba kezd, hogy megmentse a falu megfélemlített lakóinak az életét.

 

Kocka 3. - Moziverzum, január 18. szerda, 23h

Senki sem önként vesz részt az eseményekben. Azonban mindenki túl akarja élni még a következő percet. Kockaszobákat, labirintusokat kell leküzdeniük. Minden szobában a borzalmas halál lehetősége les minden szereplőre. Óvatosnak kell lenniük, el kell kerülniük az ügyes csapdákat, ha ki akarnak jutni a halálos útvesztőből. Vajon elérik a kijáratot? Nem teljesen biztos, hogy az megoldást jelenthet.

 

Piszkos lappal - Viasat Film, január 18. szerda, 23.15h

Matt, az alkohol- és szerencsejáték _ függő egykori zsaru nyakig ül az adósságban. Ráadásul az egyetlen ember, akire még számíthat, volt feleségének férje és lányának gyámja. Amikor egy titokzatos férfi felajánlja, hogy kiegyenlíti minden tartozását egy elvetemült gengszter kiiktatásának fejében, Matt nem riad vissza a feladattól és ezzel örökre megváltozik az élete. A tiszta lapnak azonban ára van: sorra érkeznek az újabb végrehajtandó gyilkos megbízatások a város nagykutyáival a célpontban. Matt hamarosan saját bőrén tanulja meg, hogy az alvilági játszmákban semmi sem az, aminek látszik.

 

Daybreakers - A vámpírok kora - AMC, január 18. szerda, 23.25h

2019-et írunk. Egy rejtélyes járvány a Föld lakosságának többségét vámpírrá változtatta. A megmaradt emberiség a kihalás szélére került, veszélyeztetett, másodrangú faj lett. Bujkálni kényszerülnek, mert vadásznak rájuk, és farmszerű telepeken ipari méretekben csapolják vérüket. Egyedül Dr. Edward Dalton hematológus kutatón múlik _ aki szintén vámpír, de nem fogyaszt emberi vért -, hogy tökéletesítsen egy mesterséges vérkészítményt, aminek fogyasztásával a vámpírpopuláció fennmaradhat, és talán a megmaradt emberi életek is megkímélhetők. Ám az idő és a remény egyre fogy _ amíg Ed nem találkozik Audrey-val, egy túlélő emberrel, és az ő segítségével áttörést érnek el a szer fejlesztésében. Felfegyverkezve a titkos tudással, amiért az emberek és a vámpírok egyaránt ölni készek, Ed harcba száll saját fajával, és ez a csata eldönti az emberiség sorsát.