Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévés lazuláshoz.

Joker - Film+, február 22. szerda, 21h

A szerencsejáték-függő Nick Wild (Jason Statham) személyi kísérőként dolgozik a Las Vegas-i kaszinókban. Amikor barátnőjét brutálisan helyben hagyják egy éjszaka során, Nick segít neki megtalálni az elkövetőt. Ám az csak később derül ki, hogy az alaposan megleckéztetett maffiózó, Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) a helyi keresztapa fia. Nick tudja, hogy a menekülésnek nincs értelme, és tisztában van vele, hogy nagyon közel van élete utolsó napja. Ezért mindent egy lapra tesz fel.

 

Volt egyszer egy Mexikó - Viasat Film, február 22. szerda, 21h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Hannibal - Moziverzum, február 22. szerda, 21h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Invázió - RTL HÁROM, február 22. szerda, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Cápa 2. - AMC, február 22. szerda, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Föld invázió - Mozi+, február 22. szerda, 21h

A Föld városai között egyik napról a másikra megszakad a kapcsolat. Egy bizonyos területen, Kelet-Euróbában, azonban továbbra is van villamosenergia. Az orosz katonaság felderítő alakulatokat küld a területre, de a küldetés hamar vérontásba trokoll. Ezután a csapat tagjai arra próbálnak rájönni, hogy mi vezetett ezekhez a furcsa és megmagyarázhatatlan eseményekhez.

 

A mérkőzés - Duna World, február 22. szerda, 22.35h

1956 nyara. A vidéki kisvárosban a megyei főkapitány pesti továbbképzése idején Rigó Dezső a teljhatalmú főnök, aki a focicsapat NB II-ben maradása érdekében mindenre kész. Egy mérkőzés után dühében agyonveri a bírót. Balla, a politikai okok miatt börtönjárt újságíró megírja az igazságot, s bár a cikk nem jelenik meg, Rigó elviteti Ballát. Elhallgattatná Dongót is, aki tanúja volt a gyilkosságnak. Végül az ügybe két ember belehal, Balla elmebetegnek nyilváníttatik, Ballánét és a fiát kirakják a lakásukból. A visszatérő rendőrfőkapitány rendet akar csinálni… Kósa Ferenc 1981-ben a filmért a Magyar Játékfilmszemle kiemelt rendezői díját kapta. A film operatőre Sára Sándor.

 

Meggyanúsítva - Film Mánia, február 22. szerda, 22.35h

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.

 

Fertőzés - Viasat3, február 22. szerda, 22.50h

Egy asszony rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később halott, és az orvosok nem tudják mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Miközben az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat közben a széthullás veszélye fenyegeti.

 

Gunman - Filmcafe, február 22. szerda, 22.55h

Jim Terrier (Sean Penn) a kormány volt bérgyilkosa, akit volt munkáltatója megpróbálja eltenni láb alól. Veszélyes macska-egér játék veszi kezdetét Afrika dzsungeleitől London utcáin át a nyüzsgő Barcelonáig, míg Terrier szeme előtt egy cél lebeg: eltegye láb alól azokat, akik holtan akarják látni. De rá kell jönnie, hogy nem ő az egyetlen, aki célponttá vált _ meg kell védenie Anne-t, a gyönyörű nőt, akit évekkel ezelőtt elhagyott. Terrier rájön, csak egyetlen módja van annak, hogy Anne-t és magát megmentse: le kell számolnia a világ legerősebb szervezetével és szembe kell szállnia múltja egyik legnagyobb ellenfelével egy végső játszmában, ahol csak egy ember maradhat életben.

 

Ígérem, hogy visszatérek - DUNA Televízió, február 22. szerda, 22.55h

Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah látszólag megoldhatatlan válaszút előtt áll: imádott gyerekét egy évre hátrahagyja, és élete álmát megvalósítva a karrierjét válassza, vagy lemondjon mindenről és maradjon a kislányával?

 

Egyenesen át - Viasat Film, február 22. szerda, 23.10h

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó képek jelennek meg, gyermekkori rémálmok, bűnök, amelyeket ők vagy ellenük követtek el. A tapasztalok egyre erősebbé válnak, a látomásaik fizikailag bántalmazzák őket, ahogy egyre mélyebben próbálják meg a halálközeli állapotot feltárni; megoldást remélve.

 

Tuti szajré - AMC, február 22. szerda, 23.15h

Két gyermekkori jó barát eltervezi, hogy kirabolja az egyik legnagyobb pénzraktárt, ahol több millió dollár hever, szinte őrizetlenül. Chris (Liam Hemsworth) nagy nehezen biztonsági őr lesz a pénzszállítóknál, és úgy tűnik, végre egyenesbe jön. Ám amikor apja munkanélkülivé válik, Eddie haverja (Michael Angarano) ráveszi arra, hogy rabolják ki a raktárt. Minden bizonyíték arra utal, hogy a maffia tette, ám Ransome nyomozó (Dwayne Johnson) nem dől be a fiúknak.

 

Gagyi mami - SuperTV2, február 22. szerda, 23.20h

Malcolm Turner nemrég számolt le a távol-keleti maffiával, és máris újabb bevetésre indul: de ilyen meleg helyzetben még ő sem volt soha. Azt, hogy ellenfele brutális bankrabló, fel sem veszi. Hogy a cél érdekében egy fedél alá kell költöznie a keresett bűnöző menyasszonyával, azt egyenesen élvezi. Ha mindehhez álruhát kell öltenie, még azt is vállalja. De hogy egy kétszáz kilós nagymamának adja ki magát, akinek a testénél csak a szája nagyobb, az azért még neki is megfekszi a gyomrát...

 

A Védelmező 2. - AXN, február 22. szerda, 23.25h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Zsaru butik - Mozi+, február 22. szerda, 23.40h

Teddy Murrettót (Frank Grillo) üldözik, tudja, hogy vérdíj van a fején, ezért hirtelen improvizálva úgy dönt, nagyobb biztonságban lesz a rács mögött, és megüt egy rendőrnőt. Le is csukják rögtön, csakhogy a rá vadászó bérgyilkos, Bob Viddick (Gerard Butler) is pont ezt teszi – nem üt meg rendőrt, de mondvacsinált okkal lecsukatja magát. Ám az ő számítása sem jön be, mert egy másik cellába kerül, és onnan, mit fog tenni vele, ám hamarosan megjelenik egy konkurens gyilkos (Toby Huss), aki teljesen kattant, és Teddyvel együtt a kollégát és a velük összezárt fiatal, de nagyon tökös rendőrnőt (Alexis Louder) is kiiktatná, ha már ott van. Mert szeret ölni, és tud is.