Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Koronák a szerda estére.

Az új karate kölyök - Viasat2, május 10. szerda, 20h

A második világháborúban Amerikáért harcoló japán katonák tiszteletére rendezett ünnepségen Mr. Miyagi találkozik egykori parancsnoka özvegyével, s annak unokájával, Julie-val. A nehéz esetnek számító kamaszlány egy balesetben vesztette el a szüleit, és emiatt tele van tüskékkel. Nehezen jön ki a nagyanyjával és nem találja a helyét a kortársai között sem. Mr. Miyagi elhatározza, hogy elkezdi karatéra oktatni, bízva abban, hogy ez segít Julie-nak rátalálnia önmagára és helyére a világban.

 

Félholt - Viasat Film, május 10. szerda, 21h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Te rongyos élet - Magyar Mozi TV, május 10. szerda, 21h

Sziráky Lucyt, az ünnepelt primadonnát mint osztályidegent kitelepítik. Az isten háta mögötti faluban tovább folytatódik az osztályharc: míg a volt uralkodó osztály képviselői a földet túrják, a helyi pártkáderek hadat üzennek a népnyomorító kulákoknak.

 

A Sárkány útja - AMC, május 10. szerda, 21h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Az interjú - Paramount Network, május 10. szerda, 21h

A történet középpontjában a jóképű műsorvezető és a producere állnak, akik véletlenül belekeverednek az észak-koreai elnök ellen tervezett merényletbe.

 

Tűzfal - RTL HÁROM, május 10. szerda, 21h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Nincs bocsánat - Viasat3, május 10. szerda, 21h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Szemfényvesztők - Film+, május 10. szerda, 21h

A világ négy legjobb illuzionistája Merritt (Woody Harrelson) és Atlas (Jesse Eisenberg) vezetésével nyilvános show-műsorban kirabolja az egyik párizsi bankot, méghozzá nem is akárhogyan! A műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI nyomozója, Dylan (Mark Ruffalo) és a mellé rendelt francia nyomozónő, Alma (Mélanie Laurent) értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, ezért Thaddeushoz (Morgan Freeman) fordulnak segítségért, aki a bűvészmutatványok leleplezéséből él. Amikor a bűvészek többször is átejtik az FBI-t, majd mecénásukat, a milliárdos Tresslert (Michael Caine) is kifosztják, megkezdődik a hajtóvadászat.

 

A nagy generáció - Duna World, május 10. szerda, 22.35h

A hatvanas évek "nagy generációja" már a negyvenes éveiben jár. Makai és Nyikita őszinte örömmel várja az Amerikából hazatérő Rébet, aki a hatvanas évek végén Makai útlevelével és barátnőjével disszidált. A barátnő, Mari közben hazatért, Nyikita élet- és üzlettársa lett, a férfinek azonban Makai feleségével, Beával is viszonya van. Réb odaát nincstelen senki maradt, most abban reménykedik, hogy itthon végre megcsinálja a szerencséjét...

 

Mr. Brooks - Film Mánia, május 10. szerda, 22.40h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

Aljas nyolcas - Filmcafe, május 10. szerda, 22.40h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

 

Fertőzés - AXN, május 10. szerda, 22.55h

Egy asszony rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később halott, és az orvosok nem tudják mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Miközben az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat közben a széthullás veszélye fenyegeti.

 

Piszkos lappal - Viasat Film, május 10. szerda, 23.10h

Matt, az alkohol- és szerencsejáték _ függő egykori zsaru nyakig ül az adósságban. Ráadásul az egyetlen ember, akire még számíthat, volt feleségének férje és lányának gyámja. Amikor egy titokzatos férfi felajánlja, hogy kiegyenlíti minden tartozását egy elvetemült gengszter kiiktatásának fejében, Matt nem riad vissza a feladattól és ezzel örökre megváltozik az élete. A tiszta lapnak azonban ára van: sorra érkeznek az újabb végrehajtandó gyilkos megbízatások a város nagykutyáival a célpontban. Matt hamarosan saját bőrén tanulja meg, hogy az alvilági játszmákban semmi sem az, aminek látszik.

 

Hiába futsz - RTL HÁROM, május 10. szerda, 23.20h

Sam Gillen (Jean-Claude Van Damme) tolvaj múltja ellenére alapjában véve tisztességes ember, akit azért csuktak le, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Samnek sikerül megszöknie a börtönből, és egy félreeső farmon keres menedéket, ahol Clydie (Rosanna Arquette) él két gyermekével. Mike, a kisfia rábukkan a szökevényre, és a gyerekek hamarosan összebarátkoznak Sammel, a két felnőtt között pedig szerelem szövődik. Franklin Hale (Joss Ackland), egy kapzsi birtokos mindenképpen meg akarja szerezni Clydie földjét, és amikor egy Dunston (Ted Levine) nevű haverja erőszakkal akarja elkergetni a családot az otthonukból, Sam készen áll arra, hogy bármi áron megvédje őket…

 

Kardhal - Film+, május 10. szerda, 23.20h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

A boncolás - Moziverzum, május 10. szerda, 23.30h

Egy apa és fia halottkémként dolgoznak. Egy fiatal női holttestről kell megállapítaniuk a halál okát, de láthatóan semmi sem utal olyan sérülésre, amely halálos kimenetelű lehetne. Milyen sötét titkot rejteget vajon a lány története?