Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ünnepeljük a hét közepét tévézéssel!

Éretlenek - Film Mánia, július 26. szerda, 21h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

A kúria úrnője - Paramount Network, július 26. szerda, 21h

Egy sekélyes, céltalan semmirekellő idegenvezető lesz egy nagy múltú birtokon, és barátságba elegyedik a kúria szellemével.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, július 26. szerda, 21h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Ajándék ez a nap - Magyar Mozi TV, július 26. szerda, 21h

Zéman Irén óvónő sorsa végre rendeződni látszik, amikor a néni, akivel eltartási szerződést kötött, meghal. Irén nős szerelme azonban továbbra sem akar elköltözni otthonról, az örökölt lakást pedig elárasztják a néni rokonai. Irén próbál megoldást találni, de egyre zavarosabb helyzetekbe bonyolódik.

 

Lesz ez még így se! - Viasat Film, július 26. szerda, 21h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Kingsman: Az aranykör - Mozi+, július 26. szerda, 21h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Nyárutó - Viasat3, július 26. szerda, 21h

A tizenhárom éves Henry a világtól elzárkózó, depressziós anyjával él. Miközben a kamaszkor nehézségeivel küszködik, igazából ő a férfi a háznál, aki gondját viseli a rászoruló Adele-nek. Egy nap, az iskola utáni bevásárlás során találkoznak Frankkel. A férfi nem valami bizalomgerjesztő, ám segítségre van szüksége. Meggyőzi őket, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.

 

Rohanás - Film+, július 26. szerda, 21h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

A vörös sárkány - Moziverzum, július 26. szerda, 21.25h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

Sok hűség semmiért - Duna World, július 26. szerda, 22.40h

Az öregedő Andorka professzor szerencsére gyakran utazik külföldi konferenciákra, lehetőséget teremtve ezzel felesége hódolóinak az udvarlásra. Ám hiába minden, az asszonyka hűséges. De a szerelem, mint az alkohol, öl, legalábbis ezt mondhatjuk Éva asszony udvarlóiról, akik sorban elhunynak… Így a szép asszonykát lassan sorozatgyilkossággal lehet gyanúsítani még akkor is, ha semmi mást nem tesz, csak hűséges. Ám lehet, egyszer az ő szíve is megesik valakin. De ki lesz a szerencsés?

 

Piton 2. - Film Mánia, július 26. szerda, 22.45h

A hadügyminisztérium kutatási és fejlesztési intézetének hüllőkkel és kígyókkal foglalkozó részlegét felrobbantják 1990 novemberében. Senki nem gondol rá, hogy a csörgőkígyó egyik fajtája túléli a robbanást. Kis idő elteltével a kígyók elszaporodnak és tömegesen a felszínre törnek. Akiket megmarnak, azok belehalnak és az emberek egymást is megfertőzhetik. A kisvárost karantén alá vonják. Dr. David megszerzi az ellenszérumot felesége Catherine segítségével, így sikerül felvenni a harcot a gyilkos állatokkal.

 

Űrpiknik - Magyar Mozi TV, július 26. szerda, 22.45h

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

 

Családi vakáció - Viasat6, július 26. szerda, 22.55h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Escobar - Filmcafe, július 26. szerda, 22.55h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Kétszemélyes hadsereg - Paramount Network, július 26. szerda, 23.15h

Quinn Forte (Billy Zane) boldog életet él, mert mindent elért az életben, amit csak akart: hatalmat, vagyont, szerető feleséget és egy Quinnt szinte bálványozó testvért. Egyetlen éjszaka során azonban egy csapásra elveszít mindent. Elárulják, s mire feleszmél, letartóztatják, börtönbe kerül. Amikor sikerül kiszabadulnia, már csak egy dolog, a bosszú élteti. Egykori társától, Axeltől (Dolph Lundgren) kap segítséget, s egyfajta kétszemélyes hadseregként könyörtelen bosszúhadjáratra indulnak.

 

A chilei szív - Film4, július 26. szerda, 23.45h

Újságíróknak álcázva Isabel és Ricardo szembe akarnak szállni a gazdag Carlos Sanchezzel. Vajon csalással szerezte meg Isabel örökségét? Eközben Isabel anyja, Laura megpróbál fényt deríteni saját múltjára: valóban gyilkossá vált a katonai puccs idején? Chile véres és tragikus történelmének hátterében egy bonyolult családi dráma bontakozik ki.