Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda este otthon ér, ezeket nézheted

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, október 4. szerda, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Víkend - Magyar Mozi TV, október 4. szerda, 21h

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök _ és mindenki csak magára számíthat.

 

Az igazság nevében - Film+, október 4. szerda, 21h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast...

 

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk - RTL HÁROM, október 4. szerda, 21h

Isabel Aretast (Kate del Castillo), a mexikói drogkartell vezetőjét fia, Armando (Jacob Scipio) kiszabadítja a börtönből. A bosszúszomjas nőnek csupán egyetlen célja van, végezni mindenkivel, akinek szerepe volt a férje halálában. Különösen Mike-ot (Will Smith) szeretné holtan látni, aki súlyos sebeket kap. Mike hat hónap lábadozás után Marcus (Martin Lawrence) segítségét kéri a bérgyilkos elkapásában. De Marcus nyugdíjba akar menni, ráadásul fogadalmat tett, hogy ha a társa életben marad, soha többé nem követ el erőszakot. Ám amikor megölik Howard kapitányt, Marcus és a különleges egység vezetője, Rita (Paola Nunez) is mellé állnak, és a technikai egység támogatásával egészen Mexikóig üldözik Armandót és a kartellt.

 

A szökevény - AMC, október 4. szerda, 21h

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

Wind River - Gyilkos nyomon - Film Mánia, október 4. szerda, 21h

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.

 

Gladiátor - Mozi+, október 4. szerda, 21.20h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… 

 

Coming out - Viasat3, október 4. szerda, 22h

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán: vonzódni kezd a kezelőorvosához, a doktornőhöz, aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.

 

Kísértet Lublón - Duna World, október 4. szerda, 22.30h

Kaszparek Mihály lublói borkereskedő kísértetként ijesztgeti a város békés polgárait. Mint jó szellemhez illik, fordítva üli meg a lovát, és hamis aranyakkal fizet. Ám nem mindenki fél tőle. Csinos felesége kimondottan örül látogatásának, még csókjától sem riad vissza. A titokzatos jelenség nagy vihart kavar, és Strang felügyelőt küldik a rejtély megoldására. A filozófiában is jártas, zseniális detektív csapdát állít a kísértetnek... A film főszereplője, Cserhalmi György ezért az alakításáért a Magyar Filmkritikusok Díját kapta 1977-ben. A film digitálisan felújított változatának premierje.

 

Sötét helyek - Filmcafe, október 4. szerda, 22.45h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, október 4. szerda, 23.10h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

20 000 nap a Földön - m2 / Petőfi TV, október 4. szerda, 23.20h

Nick Cave, a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró a 20.000-dik napját tölti a Földön. A film ennek az egyetlen napnak a bemutatása. Megismerhetjük "napirendjét", családját, állandó alkotótársait, zenekarát, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjait, de feltűnik benne Kylie Minogue és a színész Ray Winstone is, akik közös emlékeikről mesélnek. A filmben jelen és múlt, valóság és fikció, és az elméjének játéka is helyet kap. Igazán intim portré egy olyan művészről, akiről az a hír járja, hogy nem szeret interjút adni.

 

A 19. sor - Moziverzum, október 4. szerda, 23.20h

Egy fiatal doktornő 6 éves kislányával egy éjszakai repülőjáraton szörnyű viharba keveredik. A félig üres kabinban szembesül utastársai megmagyarázhatatlan halálával, elveszíti a valóságérzékét, és újra átéli gyermekkora legrosszabb rémálmát.

 

Vérző acél - AMC, október 4. szerda, 23.25h

Jackie Chan ezúttal egy különleges ügynök szerepében tér vissza, akinek az a feladata, hogy megvédjen egy fiatal nőt egy csapatnyi gyilkostól. Az ügynök és a fiatal nő között különleges kapcsolat kezd kialakulni, mintha ismernék egymást egy másik életből.

 

Fordulópont - M5, október 4. szerda, 23.55h

Yann Kermadec élete lehetőségeként elindul a Vendée Globe-on, a világ leghíresebb földkerülő vitorlásversenyén, amelyet a szabály szerint egyedül kell teljesítenie. Kilenc nappal a rajtot követően már vezeti a versenyt és amikor kezdené azt hinni, mindenkinek bizonyítani tudja rátermettségét, vitorlása megsérül, s előnyét feladva a szárazföld felé kénytelen navigálni, hogy újra versenyképessé tehesse hajóját. A javítást követően Yann a mezőny után indul és a partoktól már messze eltávolodva veszi csak észre, hogy nincs egyedül a fedélzeten: Moussa, a szingaléz tinédzser a kikötőben fellopódzott a hajójára. Yann-nak döntenie kell. Vagy visszafordul és szárazra teszi potyautasát, ezzel minden esélyét elszalasztva a végső győzelemre vagy szembenéz a veszéllyel, hogy diszkvalifikálják, mivel a verseny szabályait megszegve nem egyedül utazik a fedélzeten. A férfi a segítségnyújtás és saját hiúsága között őrlődik: egyszerűen nem szeretne élete lehetőségéről egy menekült miatt lemaradni. Ezzel kezdetét veszi a furcsa pár felejthetetlen világkörüli kalandja az óceánokon. (Eredeti hang digitálisan.)