Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerda estére nincs jobb dolgod, ezeket nézd!

Amerikai pite - Paramount Network, október 11. szerda, 21h

Jim, Oz, Finch és Kevin négy jó barát, akik fogadást kötnek, miszerint érettségi előtt mind elveszítik szüzességüket. Most azon dolgoznak, hogy véghezvigyék tervüket a végzős bál estéje előtt.

 

Hook - Viasat Film, október 11. szerda, 21h

Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

 

A szökevény 2. - Életre-halálra - AMC, október 11. szerda, 21h

Mark Sheridan (Wesley Snipes) életében egymást követik a balszerencsés véletlenek, s pillanatok alatt egy kettős gyilkosság gyanúsítottjává válik, aki ráadásul hamarosan egy rabokkal teli repülőgépen találja magát. Amikor a repülő megsérül, Marknak sikerül elmenekülnie. Kegyetlen hajtóvadászat indul utána Sam Gerard (Tommy Lee Jones) rendőrbíró vezetésével, aki az üldözés közben egy kormányösszeesküvés nyomaira bukkan. A rendőrnek és a rabnak is minden leleményességére szüksége van, hogy kiderítse az igazságot.

 

A Sakál - RTL HÁROM, október 11. szerda, 21h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

Szegénylegények - Magyar Mozi TV, október 11. szerda, 21h

1869-ben gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Tevékenységének egy része arra irányul, hogy felkutassa, és ártalmatlanná tegye azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik a '48-as szabadságharcban Rózsa Sándor vezetésével részt vettek. Az elfogottakat egy alföldi sáncban tartják, ahol néhány magánzárka kivételével szabad ég alatt, puszta földön élnek a rabok. A kihallgatások egy közeli tanyán folynak. Szabályszerű ítélet itt nem születik. A hatalom emberei a legkülönbözőbb kegyetlen lélektani módszerekhez folyamodnak az emberek megtörésére.

 

Aki bújt - Moziverzum, október 11. szerda, 21h

Grace az esküvőjére készül, amit a vagyonos vőlegénye családjának hatalmas, ódon kastélyában tartanak. A lakodalom után a família _ a régi hagyomány szellemében _ egy játékra, afféle beavatási ceremóniára invitálja a lányt. A feladat egyszerű, Grace-nek bújócskáznia kell a házban. A tét azonban hatalmas: Grace élete. A család tagjainak ugyanis meggyőződése, ha pirkadatig nem áldozzák fel a família legújabb tagját, akkor szörnyűségben lesz részük. Grace-ben azonban emberükre akadtak.

 

Bíbor folyók - Filmcafe, október 11. szerda, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Mindenáron gyilkos - Film Mánia, október 11. szerda, 21h

Egy profi bérgyilkost, Frank Kitchent (Michelle Rodriguez) alaposan csőbe húznak, és egy őrült doktor (Sigourney Weaver) kezére kerül, aki nővé operálja őt. A nemet váltott fejvadász bosszút esküszik, és bosszú-hadjáratában Johnnie (Caitlin Gerard), az ápoló lesz a társa, akinek ugyancsak megvannak a maga kis titkai.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - Film+, október 11. szerda, 21h

Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence), a két miami drog-nyomozó többször megpróbálja lebuktatni a kubai drogbárót, Hector Tapiát (Jordi Mollá), ami rengeteg pénzébe kerül a városnak. Tapia ugyanis minden alkalommal bepereli a rendőrséget, és mindig meg is nyeri. De Mike biztos a dolgában és ezért egyre kockázatosabb akciókba rántja bele Marcust. Miután Marcus többször is megtekinthette közelről a halál torkát, megelégeli társa fanatikusságát, és az áthelyezését kéri. De esélye sincs a nyugalomra, mert a húga, a beépített ügynökként dolgozó gyönyörű Syd (Gabrielle Union) álcáját felfedik, és Tapia túszul ejti.

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, október 11. szerda, 21.10h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

Ellenség a kapuknál - Viasat3, október 11. szerda, 22h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Farkasok birodalma - Film Mánia, október 11. szerda, 22.50h

Anna Heymes több mint egy hónapja félelmetes hallucinációktól, és rendszeres amnézia-rohamoktól szenved, olyannyira, hogy már a férjét sem ismeri fel, mi több: a férfi tisztességében is kételkedni kezd. Eközben Párizs törökök lakta negyedében két rendőrnyomozó: Schiffer (Jean Reno) és Nerteaux (Jocelyn Quirin) egy megoldhatatlannak látszó misztikus ügyet próbál megfejteni, melyben három, brutálisan meggyilkolt török nő szadista gyilkosa után nyomoznak. A szálak a török maffiához vezetnek. A két történet hamarosan összefonódik és a szereplőknek szembesülniük kell a megdöbbentő igazsággal.

 

Alvilági játékok - Filmcafe, október 11. szerda, 22.55h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Szeánsz - Moziverzum, október 11. szerda, 23h

A rangos Fairfield Akadémián, egy elit lányinternátusban hat barátnő viccből egy késő esti rituálét tart, amelynek során megidézik egy halott egykori diák szellemét, aki állítólag kísérti a termeket. Reggelre az egyik lány halott, a többiek pedig azon tűnődnek, hogy vajon mit is kelthettek életre.

 

Freddy vs. Jason - AMC, október 11. szerda, 23.25h

A Rémálom az Elm utcában szörnyetege, Freddy Krueger pokolra jutott, egyetlen esélye az életben maradásra, ha félnek tőle az emberek. Ők azonban már megfeledkeztek róla. Freddynek ördögi ötlete támad, a hokimaszkos gyilkost, Jason Voorheest, a Péntek 13. elpusztíthatatlan gyilkológépét küldi Springwoodba, így mindenki azt hiszi, hogy a sátáni Freddy tért vissza. Csakhogy Jason túlságosan is belejön az öldöklésbe és ez már rontja a pengeujjú Freddy hírnevét. Freddy elindul, hogy megállítsa Jasont.

 

A ferde ház - AXN, október 11. szerda, 23.50h

Agatha Christie krimijéből készült adaptáció. A milliomos családfőt, Aristide Leonidest megmérgezik otthonában. A tettes valószínűleg népes családjának egyik tagja lehetett. A családfő unokája, Sophia kéri meg az ifjú Charlest, hogy folytasson nyomozást az ügyben. Egy olyan családban, ahol mindenkinek vannak sérelmei az elhunyttal és egymással szemben, nem könnyű megtalálni a gyilkost…