Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda estére ezek termettek a tévében.

A titkos ablak - Viasat3, október 18. szerda, 20h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Tökéletes célpont - AMC, október 18. szerda, 21h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

Amerikai mesterlövész - RTL HÁROM, október 18. szerda, 21h

Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Céllövölde - Magyar Mozi TV, október 18. szerda, 21h

A régi céllövöldét kénytelen eladni a tulajdonos. Fia, Feri búcsúzóul lőhet még egyet. Néhány évvel később ugyanez a fiú egy rendőrnyomozóval szemben ül. A féltve őrzött puskával lelőtte az apját. A holttestet elrejtette az ágyneműtartóban, majd az anya segítségével elásta, de a bűntény napvilágra került. Ferit letartóztatták. A nyomozó szeretné megérteni a gyilkosság indítóokait, megismerni a fiú személyiségét, viszonyát a családhoz, a világhoz. Feri azonban nem ad tisztességes válaszokat. Apjáról azért elmond egy-két történetet.

 

Amerikába jöttem - Paramount Network, október 18. szerda, 21h

Szórakoztató vígjáték Eddie Murphyvel, aki egy afrikai herceget alakít. Azért utazik az Egyesült Államokba a hűséges társaival, hogy feleséget találjon magának.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, október 18. szerda, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, október 18. szerda, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Szürke senkik - Duna World, október 18. szerda, 22.40h

Az első világháborúban játszódó történet egy öttagú különítmény útját meséli el, amely azt a feladatot kapta, hogy derítsen fel az ellenséges vonalak mögött egy olasz üzenetküldő központot. A főszereplő, egy tizenhét éves galambász fiú szemével látjuk az akkori világot, aki az elején még nagyon keveset tud a bajtársiasságról, de a végére megérti társait és örökre magával viszi a történetüket. A sokszínű csapatban magyar, román és osztrák katonák ugyanazon célért küzdenek: hogy élve kikerüljenek a háborúból. Ott akarják folytatni az életüket, ahol abbahagyták, de legbelül érzik, hogy a világ körülöttük már sohasem lesz ugyanaz.

 

Vérfarkas: A szörny köztünk van - Filmcafe, október 18. szerda, 22.50h

Míg a helyi doktor (Stephen Rea) segédjeként tanulmányait folytatja, Daniel (Guy Wilson) szembesül a vérfarkas támadás szörnyű következményeivel. Látva, hogy a szörny hírére fejvadászok, sarlatánok vagy egyszerűen borzongást kereső emberke tömege érkezik a városba, Daniel maga is arról kezd álmodozni, hogy elpusztítja a szörnyeteget. így aztán, amikor egy titokzatos idegen (Ed Quinn) és tapasztalt vérfarkasvadászokból álló csapata (Stephen Bauer, Adam Croasdell) felbukkan a színen, azonnal felajánlja nekik a szolgálatait. Hamar kiderül azonban, hogy a lény erősebb, okosabb, és jóval veszélyesebb minden eddigi vérfarkasnál, amivel a csapat eddig találkozott, a városban pedig egyre nagyobb hisztéria bontakozik ki, ahogy a megtámadott emberek teliholdkor maguk is átváltoznak. Mindeközben Daniel gyanítani kezdi, hogy a szörnyeteg valószínűleg közelebb van hozzá, mint ahogy gondolta?

 

Apokalipszis most - rendezői változat - Film Mánia, október 18. szerda, 22.50h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.

 

Crank 2. - Magasfeszültség - AMC, október 18. szerda, 22.50h

Chev (Jason Statham) a triádok fogságába kerül, és csak három hónappal később tér magához, méghozzá egy elemmel működő, gyatra szívvel. Miután kiszabadul, elhatározza, hogy visszaszerzi az igazi szívét, és kíméletlen bosszút áll a triádok rettegett vezéren, Poon Dongon (David Carradine) és El Huronon (Clifton Collins Jr.), mindenre képes szolgáján.

 

Az idegen 2. - Sötét hajnal - Viasat Film, október 18. szerda, 22.50h

A CIA látókörében rejtélyes módon felbukkan Jonathan Cold, a cég egykori ügynöke. Megszöktet egy veszélyes fegyverkereskedőt a börtönből, majd terroristáknak segít megszerezni egy nukleáris fegyvert, amelyet az USA elleni támadásban készülnek bevetni. Cold elvileg halott, de akkor hogyan jelenhetett meg a színen, és hogyhogy terroristáknak asszisztál? A CIA figyeli a szervezkedést, amikor azonban lelepleződik nyomozásuk, védtelenül marad az ország. A feszültség a végsőkig fokozódik: immáron milliók biztonsága múlik azon, sikerül-e választ találni a képtelen kérdésre _ kinek az oldalán áll Cold?

 

Mielőtt felébredek - Moziverzum, október 18. szerda, 23h

Cody egy árva kisfiú, akit folyamatosan tovább adnak a nevelőpárok. Mr. és mrs. Hobson elvesztették kisfiúkat egy szörnyű balesetben. Amikor már készen állnak egy új gyermekre, akkor kerül Cody az életükbe. Azonban egyikük sem gondolja, hogy a fiú különleges képességekkel rendelkezik.

 

Vörös veréb - Mozi+, október 18. szerda, 23.20h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Lopakodók 2. - Film+, október 18. szerda, 23.25h

Beckett (Tom Berenger), a volt tengerészgyalogos mesterlövészt visszacsábítják egy szigorúan titkos küldetésre, hogy a Kelet-Európa és Ázsia közötti háborús övezetben végezzen egy terrorista vezetővel, aki súlyos atrocitásokat követ el a muszlim lakosság ellen. Ebben a halálos küldetésben társa egy halálraítélt, aki az akcióval kiérdemelheti a szabadságát. A csodával határos módon sikerül elvégezni a feladatot, ám hamarosan rá kell döbbenniük, hogy lehetetlen élve kijutni az ellenséges területről.

 

Invázió - RTL HÁROM, október 18. szerda, 23.45h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.