Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerda estére nem akad más dolgod, hurrá tévé!

Polar Expressz - Viasat3, november 29. szerda, 21h

Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot...

 

Éjszaka a házban - Moziverzum, november 29. szerda, 21h

Férje váratlan halála után magába roskadó Beth (Rebecca Hall) egyedül marad a tóparti házban, amelyet a férje épített neki. Miközben próbálja összeszedni magát, rémálmok, zavaró látomások gyötrik, a házban lévő jelenlétről, amely kísérteties vonzerővel hívogatja őt. Barátai tanácsa ellenére elkezd kutakodni férje holmijai között, válaszokat szeretne látomásaira. Amit talál, az egyszerre furcsa és nyugtalanító titkok _ egy rejtély, amelyet elhatározza, hogy megfejti.

 

Mephisto - Magyar Mozi TV, november 29. szerda, 21h

Hendrik Höfgen, a tehetséges fiatal színész ambícióit nem elégítik ki a hamburgi színházban játszott szerepek. Berlinbe szerződik, hogy eljátszhassa élete nagy szerepálmát, a Mephistót. Mérhetetlen becsvágy fűti, és sikerei miatt észre sem veszi, miként keveredik bele egyre jobban a politikába, és köteleződik el egyre inkább a nácik mellett…

 

A diktátor - Paramount Network, november 29. szerda, 21h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

Az ügyfél - RTL HÁROM, november 29. szerda, 21h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Vér és csont - AMC, november 29. szerda, 21h

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….A filmben pár kultikus küzdősportos alak is felbukkan: Bob Sapp (K1) és Kimbo Slice (MMA).

 

A kaptár - Viasat Film, november 29. szerda, 21h

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő _ azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer _ szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

 

Kelepce - Film Mánia, november 29. szerda, 21h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

 

A legényanya - Duna World, november 29. szerda, 22.35h

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi (Pogány Judit), nemrég született kisfiának a Józsi (Eperjes Károly) nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit _ a tanácselnök után _ Bélának hívnak. Józsi felnő, akár a többi gyerek, de mindig kilóg a sorból. Hosszú ideig nem érdeklik a lányok, majd mikor összejön Ágikával (Eszenyi Enikő), csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára? A film Schwajda György: A rátóti legényanya című művéből készült.

 

13 kísértet - AMC, november 29. szerda, 22.45h

Ha egy szűkölködő család a rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy csodálatos házat örököl, a családtagok azt gondolják, legmerészebb álmuk valósult meg. Már ha ez az álom nem rémálom. A ház ugyanis egy hermetikusan záródó börtön, pincéjében 12 olyan rémisztő és démoni kísértettel, akiknek két céljuk van: a bosszú és a pusztítás. A házban rekedt család és a váratlanul feltűnő két idegen hamar ráébred arra, hogy nincs menekvés. Valaki csapdába ejtette őket, az életben maradás esélye a kísértetek ellenében nem túl nagy. S ekkor feltűnik a színen még valami, ami mindennél rettenetesebb.

 

Amerikai botrány - Paramount Network, november 29. szerda, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben 1980-ban járunk, amikor az FBI egy titkos akció keretében próbálja leleplezni a korrupciós hálózatot, ami a világ legsikeresebb csalójának fejéből pattant ki.

 

D-Tox - Filmcafe, november 29. szerda, 23h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől _ fegyvertől, jelvénytől _ megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

Kedvencek temetője 2. - Moziverzum, november 29. szerda, 21h

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creed-éknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creed-éket a pokolba és vissza. Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall (Fred Gwynne), a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan."

Rohanás - Film+, november 29. szerda, 23.25h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

The Doorman - Több mint portás - AXN, november 29. szerda, 23.50h

Egy kiszolgált és traumatizált tengerészgyalogos nő a szolgálatból hazatérve semmi mást nem szeretne, csak egy kis nyugalmat. Ennek megfelelően elvállal egy csendes portásállást egy New York-i luxusapartmanban. Szerencsétlenségére egy állig felfegyverzett műkincstolvaj banda és kíméletlen vezetőjük éppen ezt a társasházat veszi célba, hogy egy értékes műtárgyat megszerezzen. Erőszakos fellépésük előhozza a tengerészgyalogos elrejtett, gyilkos ösztönét és különleges képességeit, s a bűnözők nem várt ellenállásba ütköznek.