Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévés kínálat.

A vasöklű férfi - Film Mánia, január 10. szerda, 21h

A feudalista Kínában játszódó történet középpontjában egy kis falu kovácsa áll, aki acélöklöket kovácsol magának, hogy képes legyen megvédeni saját, és falubeli társainak életét. Vajon egyedül is megbirkózik a feladattal vagy kénytelen lesz társakat is maga mellé állítani?

 

Igaz történet - Viasat Film, január 10. szerda, 21h

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo felveszi más identitását. Kettejük különös macska-egér párviadala, sajátos összecsapása számos veszélyt hordoz magában: gyilkosságot, szerelmet, hazugságot és a megváltást. Megtörtént eset alapján.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, január 10. szerda, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Norbit - Paramount Network, január 10. szerda, 21h

A történet egy visszahúzódó srácról szól, akinek sosem volt szerencséje az életben. A szülei egy étterem lépcsőjén hagyták, a vele egykorúak mindig piszkálták, és feleségül vett egy zsarnok nőt, akinek családjába sem könnyű beilleszkednie. Azonban miután találkozik álmai nőjével, mindent megtesz annak érdekében, hogy vele lehessen.

 

Waldo - Mozi+, január 10. szerda, 21h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

Széttörve - Filmcafe, január 10. szerda, 21h

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető. Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével _ és a körülötte lévőkkel _ miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak.

 

Pixel - Film+, január 10. szerda, 21h

Sam (Adam Sandler) korának egyik legjobb videojátékosa volt, de ma már aligha rúghatna labdába egy profi gamer-versenyen, mégis neki jut a lehetőség hőssé válni. Ugyanis a NASA elküldte egy nemzetközi verseny összes videójátékáról készített felvételét az űrbe, hogy az intelligens lények többet tudjanak meg az emberekről. Az idegenek azonban kihívásként értelmezték az üzenetet, és a videójátékok mintájára támadást indítottak a Föld ellen. Most Samre és a többi függő játékosra vár a feladat, hogy megmentsék a világot a videójátékok inváziójától.

 

Carrie - Moziverzum, január 10. szerda, 21.25h

Stephen King regénye alapján. Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét. Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki.

 

Johnny English újra lecsap - SuperTV2, január 10. szerda, 22.45h

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Fosztogatók - Film Mánia, január 10. szerda, 22.45h

A Marauders című akciófilmben egy FBI ügynök lázasan igyekszik levadászni egy lenyomozhatatlan, elit bankrabló csoportot, melynek sokkal mélyebb szándékai vannak a pénzlopásnál: ezzel próbálnak meg fedezni egy gyilkosságot...

 

Mészárszék rulez - AXN, január 10. szerda, 22.55h

Egy jeles brit nevelőintézet véres csatatérre változik, amikor egy rejtélyes víznyelő jelenik meg a közeli telken, szabadjára engedve ezzel a szörnyű horrort.

 

Agyas és Agyatlan - AMC, január 10. szerda, 23.05h

Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel. De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve...

 

Vérmesék - Film+, január 10. szerda, 23.10h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).

 

Emelt fővel - Mozi+, január 10. szerda, 23.20h

Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltoztak az utóbbi időkben. Az egész környék Jay Hamilton (Neal McDonough) kezébe került, aki mindenkit rettegésben tart. Chris és barátja, Ray (Johnny Knoxville) is hamar bajba kerülnek a kaszinóban, ahol kis híján az életükkel fizetnek, amikor rájönnek a piszkos üzelmekre. Chris azonban nem tudja tétlenül nézni gyerekkori barátja, Hamilton zsarnokságát...

 

Sziklák szeme 2. - Moziverzum, január 10. szerda, 23.30h

Katonák és tudósok csoportja megfigyelő rendszert telepít az új-mexikói sivatagban. A Nemzeti Gárda néhány kiképzés alatt álló újoncát bízzák meg azzal, hogy utánpótlást szállítsanak nekik. Meglepetésükre a gárdisták a tábort üresen találják. Miután a közeli sziklás dombok felől vészjelzést fognak, mentőcsapatot indítanak. Nem sejtik, hogy azon a helyen járnak, ahol az évtizedekkel korábban végrehajtott kísérleti atomrobbanás során megfertőződött bányászkolónia mutáns, emberevő utódai lemészároltak egy ártatlan családot. Hamarosan rájuk is vadászni kezdenek.