Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Tévézzük be a szerdát, avagy szerdázzuk be a tévét!

Red 2. - Film+, január 17. szerda, 21h

Frank Mosesnak (Bruce Willis), a visszavonult titkos ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy rég elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, Franket megszöktetik. Marvin (John Malkovich) és Sarah (Mary Louise Parker) a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria (Helen Mirren), aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

 

Halálod appja - Moziverzum, január 17. szerda, 21h

Quinn miután barátai unszolására letölti a népszerű Halálod appját, döbbenten látja, a telefonja kijelzője szerint már csak 2 napja van hátra. Miközben a visszaszámlálón peregnek a percek, és a rémült lány versenyt fut az idővel, hogy túlélje a számára kijelölt haláli határidőt, egy sötét alak is a nyomában liheg… De vajon Quinn ki tudja cselezni a végzetét?

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, január 17. szerda, 21h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Üveg - Filmcafe, január 17. szerda, 21h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Fantomas - Film Mánia, január 17. szerda, 21h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Az utolsó erőd - Viasat3, január 17. szerda, 21.55h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Charlie angyalai - SuperTV2, január 17. szerda, 22.25h

Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) és Alex (Lucy Liu), a három gyönyörű lány John Bosley-val (Bill Murray) dolgozik együtt, és mindenki csak Charlie angyalaiként ismeri őket. Ezúttal Eric Knox (Sam Rockwell), egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosa kéri a segítségüket. Legújabb, titkosan kifejlesztett programjukat ugyanis ellopták. Az első számú gyanúsított Corwin (Tim Curry), a rivális cég főnöke. Az angyalok első akciójára azonban kemény válasz érkezik: bázisukat lerombolják, Charlie életét megfenyegetik. Az ügy bonyolultnak ígérkezik, mivel a megbízó korántsem szent. De hogyan lehet védekezni egy fantom ellen, akinek a keze mindenhová elér?

 

Desperado - Viasat Film, január 17. szerda, 22.50h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Cápák éjszakája - Moziverzum, január 17. szerda, 22.55h

Egy kellemesnek ígérkező hétvégi kirándulás véres rémálommá válik egy csapat fiatal számára. Sara és barátai hajóval érkeznek a Louisiana-tó kis szigetén álló családi nyaralójukba, és rögtön kezdetét is veszi az önfeledt fürdőzéssel és napozással kecsegtető hétvége. Amikor azonban a vízből egy letépett karú fiú kerül elő, hamar rádöbbennek, hogy a tóban hatalmas, vérszomjas cápák hemzsegnek.

 

Téboly - Mozi+, január 17. szerda, 23h

Veled is szembejöhet a legrosszabb rémálmod… Rachel a reggeli rohanásban, a végeláthatatlan dugóban ülve ledudál egy idegent, és elhajt mellette. A férfi ettől hirtelen bekattan, és egy halálos országúti bosszúhadjáratba kezd. Üldözőbe veszi a nőt, akit pokoli leckék végtelen során keresztül próbál teljesen kikészíteni. A tébolyult ámokfutó nem kímél senkit, aki az útjába kerül…

 

A vasöklű férfi 2. - Film Mánia, január 17. szerda, 23h

A súlyosan megsebesült Thaddeursa rátalál a közeli falu bányásza, Li Kung. A férfi és felesége, Ah Ni úgy dönt, segítséget nyújtanak neki. Miközben Thaddeus lábadozik belekeveredik a városiak és a gonosz Ho mester közti konfliktusba. A viszály elmérgesedik, de vajon elég lesz-e Thaddeus ereje, hogy legyőzze a mester képzett klánjának harcosait és a félelmetes vezérüket, Pi-t?

 

Úriemberek - Film+, január 17. szerda, 23.25h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Vámpíros film - Paramount Network, január 17. szerda, 23.30h

A film a vámpír történetek kifigurázása. A tinédzser Becca két fiú között örlődik. Ő és barátai számos különböző drámával birkóznak meg és minden az érettségi bálon csúcsosodik ki.

 

Az ördög ügyvédje - Filmcafe, január 17. szerda, 23.30h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne

 

A Barbár - Legenda a szellemharcosról - AMC, január 17. szerda, 23.45h

Viking hajó támadja meg Észak-Amerika partjait és hatalmas pusztítást végez. Nem marad utánuk más, csak egy gyermek, akit az egyik indián asszony fogad be. Ám Szellemet (Karl Urban) sohasem fogadja be igazán a törzs. Másfél évtizeddel később újra feltűnnek a vikingek, és módszeresen legyilkolják a partvidéki törzseket. Az egyetlen, aki felveszi velük a harcot, az egykori viking gyermek. Összefogja az indiánokat, és reménytelennek tűnő küzdelembe vezeti őket a könyörtelen ellenség ellen.