Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ma is ellepik a nappalit a képernyősztárok!

Ölve vagy halva - Film+, február 14. szerda, 21h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, február 14. szerda, 21h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhétéves táncos. Miután megismerkedik Johnnyval, a tánctanárral, egymásba szeretnek, ám Baby apja mindent megtesz, hogy tönkre tegye kettejük kapcsolatát.

 

Coco Chanel - Viasat3, február 14. szerda, 21h

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

 

Hitman - A bérgyilkos - Mozi+, február 14. szerda, 21h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...

 

Hannibal - Moziverzum, február 14. szerda, 21h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Hullagyáros - Viasat Film, február 14. szerda, 21h

Mike Fallon hidegvérű gyilkos, aki a legeslegjobb a szakmában. Amikor azonban azt a személyt, akit mindennél jobban szeretett a világon, meggyilkolja a saját csapata, a férfi felrúgja addigi életét és "karrierjét", hogy bosszút állhasson.

 

Zöld kártya - Film Mánia, február 14. szerda, 21h

George Faure állásajánlatot kap az Egyesült Államokban. A kedvező fejlemény azt jelenti, hogy új életet kezdhet, ám mégis van egy kis bökkenő: nincs zöld kártyája, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélye. Jó szokás szerint azonban mindenre van megoldás, erre például az, hogy feleségül kell vennie egy amerikai nőt. Brontë Parrish-nak viszont végre sikerül egy tökéletes lakáshoz jutnia New York-ban. Neki is csak egyetlen apró gondja van: a lakást csak házaspároknak adják ki. Így aztán elég egy közös ismerős, aki bemutatja egymásnak a két, kétségbeesetten és sürgősen párt kereső fiatalt, és máris megköttetik a kizárólag csak üzleti érdekeken nyugvó házasság, amelyben mind a két fél megkapja, amit akart: Brontë az áhított lakást, George az amerikai tartózkodáshoz nélkülözhetetlen zöld kártyát. Az ifjú házasok ezután elégedetten és abban a reményben válnak el egymástól, hogy soha többé nem kell találkozniuk. Ám alig telik el néhány hónap, és a hatóságok vizsgálódni kezdenek. A furcsa pár gyorsan egy fedél alá költözik, hogy mindent megtanuljanak a másikról.

 

Kiképzőtábor - Filmcafe, február 14. szerda, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Kalandférgek 2. - Öbölből vödörbe - AMC, február 14. szerda, 22.30h

Ahol Harold és Kumar feltűnik, ott vége a nyugalomnak. Nincs ez másként most sem. Ezúttal Amszterdam felé veszik az irányt, ám problémájuk támad a biztonsági őrökkel, amikor a repülőgépre megpróbálják fölcsempészni a vízipipájukat. A két terroristagyanús fickó végül a kubai amerikai támaszponton, a Guantanamo Bay-i fogolytáborban köt ki. Persze az első adandó alkalommal meglépnek. Eszelős utazás veszi kezdetét, melynek végén talán sikerül bebizonyítani ártatlanságukat. Miközben megállás nélkül menekülnek, a belevaló csajokról sem feledkeznek meg.

 

Végső állomás 5. - Filmcafe, február 14. szerda, 22.50h

Minden hiába, a Halált nem lehet becsapni. Az építőmunkások egy csoportját szállító autóbuszon rossz előérzete támad az egyik utasnak. Sam szerint szörnyű katasztrófa fog történni, leszakad a függőhíd, amelyen át kell haladniuk, és a balesetnek rengeteg áldozata lesz. Természetesen senki sem akar hinni neki, végül csak néhány embert, köztük a barátját, Petert és a barátnőjét, Mollyt sikerül meggyőznie. A tragédia bekövetkezik, ám ők sincsenek biztonságban. A kis csapat versenyt fut az idővel, hogy elkerülje az elkerülhetetlent.

 

Fortress 2.: Pokoli űr - AXN, február 14. szerda, 22.55h

John Brennick az egyetlen, aki képes volt megszökni a diktatorikus kormányzat földalatti börtönéből. Ezúttal azonban valóban lehetetlennek tűnik a szökés: állandóan figyelik, a testébe riasztót ültettek.

 

Rosszkor, rossz helyen - Mozi+, február 14. szerda, 23h

Franket, az egykori rendőrfőnököt alaposan megtépázta az élet. Felesége egy autóbaleset áldozata lett, közvetlenül azután, hogy megtudták, lányuk rákban szenved. A munkájától megfosztott férfi ezért vagyonőrként kezd el tevékenykedni a helyi fegyverboltban, ahol egy napon gyilkosság szemtanúja lesz. Frank vallomása könnyedén rács mögé juttathatja az elkövetőt, akinek fogadott fia mindent megtesz azért, hogy eltegye láb alól az egykori kopót. Azonban amikor Frank lánya, Chloe is veszélybe kerül, az ügy személyessé válik, és a férfit ezután semmi sem tántoríthatja el attól, hogy gyermeke védelmére keljen.

 

Tűz a mélyben - Film+, február 14. szerda, 23h

Jack Taggart nyomozó (Steven Seagal) két FBI-ügynök és egy nyomozó halálának ügyében nyomoz, akiket azon a bányászvidéken öltek meg, ahová több ezer tonna, ismeretlen eredetű toxikus mérgező anyagot szállítottak. Hamar rájön, hogy a háttérben a helyi kiskirály, Orin Hanner (Kris Kristofferson) piszkos üzelmei állnak, aki rettegésben tartja a környéket és nem riad vissza Taggart meggyilkolásától sem. A halálos öklű nyomozó kegyetlen tisztogatásba kezd, hogy megmentse a falu megfélemlített lakóinak az életét.

 

Ali G Indahouse - Film Mánia, február 14. szerda, 23.05h

"Csigidicsá, te, figyuzzá, tesó, szavazzá' má' rám, jó, mer' ha paramentes képvisellő lennék, akkó' csumára nem lenne több anyagi gondod, mer' én a legtutibb anyagot szállítom neked, tesóm, és a lotyódnak is kitömöm a bukszáját, de simán, érted, tesó, mer' tarcsunk össze itt a gettóba', nem, de most mér' csapod rám az ajtód, buzogány csávó? Csak azé' mer' feka vagyok?" Igen, ő az. Testileg fehér, lelkileg feka, de agyilag sötét. Itt az igazi dzsí, a full extrás műmájer gettócsávó és turbó üzemmódban osztja az észt, hozza a vészt és kéri a részt a raszta-gangszta. Ali G _ Madonna Music klippjének fukszokkal tarkított limuzinsofőrje _ végre egy teljes mozifilmen át borzolhatja a kedélyeket, fricskázhatja a jóízlést, kommentálhatja a popkultúrát, ingerelheti a rekeszizmokat ebben a dögös zenékkel és elképesztő poénokkal dúsított, eszméletlen vígjátékban.

 

Hivatali eltávozás - Paramount Network, február 14. szerda, 23.20h

Az ehető evőeszközöket gyártó cégvezető Lucy (Demi Moore) úgy érzi, ideje kicsit összekovácsolni az irodai dolgozókat, aminek a legjobb módja egy minőségi és profin kivitelezett csapatépítő nap Új-Mexikó mesés hegyvidékén.

 

Kedvencek temetője 2. - Moziverzum, február 14. szerda, 23.50h

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creed-éknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creed-éket a pokolba és vissza. Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall (Fred Gwynne), a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan."